Platform voor de metaalverwerkende industrie
Zircon toont geavanceerde SuperScan™ balkzoekers en nieuwe ExitPoint™ XL500 Through-Hole boorgeleider op de Eisenwarenmesse 2022

Zircon toont geavanceerde SuperScan™ balkzoekers en nieuwe ExitPoint™ XL500 Through-Hole boorgeleider op de Eisenwarenmesse 2022

Zircon Corporation, wereldwijde producent van balkzoekers, metaaldetectors en elektrascanners, toont op de internationale Eisenwarenmesse 2022 van 25-28 september in Keulen, de nieuwste technologie voor de Europese markt op het gebied van wandscanning en through-hole boorgeleiders. Het innovatieve gereedschap wordt live gedemonstreerd op de Zircon-stand in Hal 10.2 Space G28.

Zircon’s nieuwste innovatie in de categorie boorgeleiders is de ExitPoint™ XL500 through-hole boorgeleider. Deze is ontwikkeld voor de professionele kabel- en HVAC-installateurs, elektriciens en aannemers. Met magnetische detectietechnologie is de XL500 een onmisbaar hulpmiddel voor kabel- en draadinstallaties, installatie van zonnepanelen en het doorboren van gaten.

De XL500 heeft twee scanmodi. De normale modus scant door de meeste soorten niet-metalen bouwmaterialen zoals hout, gipsplaten, baksteen en gestort beton tot 10 cm dik; de DeepScan® modus scant tot 22,9 cm dik.

Nauwkeurig en veilig

De nieuwe Zircon SuperScan™ K2 en K4 balkzoekers beschikken over ingebouwde Target Control® (TC™). Dankzij de juiste gevoeligheidsinstelling van deze TC-technologie kunnen gebruikers erop vertrouwen dat er daadwerkelijk een houten balk is gedetecteerd en geen andere gevaarlijke objecten, zoals: metalen buizen, schroeven, beschermplaten, PEX-buizen, afvoerbuizen en waterleidingen die verborgen zijn in wanden en vloeren. De meerdere sensoren streamen en controleren de meetgegevens gelijktijdig. In combinatie met intelligente features zoals filtering- en controlefunctionaliteiten zorgt dit voor een uiterst betrouwbaar meetresultaat voor het lokaliseren van de ‘veilige boorzone’.

Klassieke balkzoekers geven een enkele keer toch vals positief aan bij detectie van onbekende objecten. Deze worden dan ten onrechte aangeduid als houten balk, terwijl het apparaat eigenlijk een ander object detecteert wat een mogelijk risico oplevert voor de bouwprofessional en doe-het-zelver.

Schakelen met één druk op de knop

SuperScan™ K2 is het geavanceerde instapmodel met drie standen en voorzien van de gepatenteerde DeepScan™ modus voor het scannen van meerlaagse oppervlakken zoals panelen en vloeren, tot 38 mm diep. De SuperScan™ K4 voor professionals gaat een stap verder en is uitgerust met twee extra scanstanden: Metal Scan en AC Scan. Metal Scan detecteert ferro metaal – zoals staal – tot 75 mm diep, en non-ferro metaal – zoals koperen pijpen – tot 38 mm diep. De AC Scan-modus traceert actieve elektrische bedrading. Alle standen zijn in te schakelen met één druk op de knop.

“Zircon ontwerpt betaalbare, gebruiksvriendelijke balkzoekers, metaaldetectoren en through-hole boorgeleiders met de professionele aannemer en doe-het-zelver in gedachten. Of zij de veilige boorzone op een houten balk moeten vinden, de wapening in beton zoeken of de exacte locatie moeten bepalen van de uitgang van een boorgat, Zircon heeft voor elke klus het juiste gereedschap. Met onze aantrekkelijke prijzen, distributiemogelijkheden binnen het retailkanaal en positieve gebruikerservaringen, zijn de tools van Zircon een must-have in iedere gereedschapskist”, aldus John Stauss, CEO Zircon.

Naast nieuwe producten toont Zircon ook een mooie mix van tools uit de vertrouwde Zircon productseries, zoals de StudSensor™ balkzoekers, MetalliScanner™ MT 7 metaaldetector, de veelzijdige MultiScanner™ x85, circuit breaker finders (groepenzoeker), elektronische waterdetectors en gespecialiseerd gereedschap.

De beurs is goed bezocht, rond de 25.000 bezoekers, maar prima verspreid over de 4 beursdagen. Opvallend was dat de meerderheid van de bezoekers niet afkomstig was uit Duitsland en Nederland en veel mensen waren ingevlogen. Voor Zircon was er veel belangstelling vanuit landen waren er  (nog) geen Zircon distributiekanalen zijn, zoals Roemenië, Hongarije, Slovakije, Griekenland, Servië en Montenegro. Interesse was er vooral voor de K2 en K4 Superscanners die zoals je weet, dit voorjaar op de Nederlandse markt zijn geïntroduceerd en dit najaar in andere delen van Europa. Door de grote belangstelling voor en vraag naar deze producten, gaat Zircon zich de komende periode richten op het opzetten van het distributiekanaal in Oost-Europa. Kortom, voor Zircon een goede beurs. —

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details