Platform voor de metaalverwerkende industrie
Werkstukken in één opspanning nauwkeurig en kwalitatief afwerken

Werkstukken in één opspanning nauwkeurig en kwalitatief afwerken

Nauwkeurigheid komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het is het resultaat van een minutieus proces waarbij alle radartjes van de ketting optimaal op elkaar afgestemd worden. Stevelinck uit Sint-Niklaas heeft zijn ideale match gevonden met de machines van Germond. Ze staan niet alleen voor de kwaliteit en precisie die Stevelinck nastreeft, maar worden ook ondersteund met de expertise en de uitstekende service van de leverancier uit Izegem.

Stevelinck in Sint-Niklaas is gespecialiseerd in draai- en freeswerk. “Mijn vader Henri kende zijn vak tot in de puntjes en wilde er iets mee doen”, vertelt zaakvoerder Tom Stevelinck. “Het begon in onze garage met één draaibank en een zaagmachine in 1979. Zonder ooit reclame te moeten maken, groeide de zaak organisch verder. De mond-tot-mond van lokale bedrijven die op zoek waren naar onderdelen deed eigenlijk het werk.” Intussen werken er dertien medewerkers bij Stevelinck. In al die jaren stond één zaak steeds voorop: kwaliteit afleveren. “Mijn vader was een krak in wat hij deed en deelde zijn ervaring ook met de medewerkers. Dat maakt dat we altijd technisch kunnen verdergaan waar de rest stopt. We gaan niet persé op zoek naar complexe projecten, ook in eenvoudigere stukken zijn we concurrentieel, maar we kunnen wel van enorme meerwaarde zijn wanneer de eisen hoog liggen. De komende jaren willen we ons streven naar kwaliteit en precisie nog meer gaan toepassen op grotere stukken. Dat is de richting waarin we willen evolueren.”

Stevelinck Artikel Metaal Vakblad België

“Op aanraden van Germond hebben we als optie voor het snelwisselsysteem van Kennametal gekozen. Bij elke nieuwe opstelling is de klus nu geklaard in seconden in plaats van minuten en dat met een nauwkeurigheid van 4 µm.”

 

Sterk in service

Zelf kende Stevelinck een opleiding als ingenieur. “Het gaf me een voorliefde voor het ontwerp van mechanische onderdelen en machines. Maar ik heb zelf ook jaren achter de machine gestaan. Je moet toch een zekere feeling houden met het werk dat je aflevert. Precisie en kwaliteit schuilen in een combinatie van zaken. Het begint met goed vakmanschap, maar komt ook van de keuze voor de juiste machines en gereedschappen en de manier van afwerking.” Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Stevelinck al jaren kind aan huis is bij Germond uit Izegem. “De eerste contacten dateren al uit de jaren 90 met de aankoop van een zaagmachine die zich altijd uitstekend van haar taken heeft gekweten. Maar belangrijker nog is dat Germond door zijn expertise en service een echte partner voor ons geworden is. Wanneer we een probleem hebben, doen ze er alles aan om dat binnen de kortste keren op te lossen, zodat we weer aan de slag kunnen. Service zal in de toekomst een nog kritiekere factor worden”, voorspelt Stevelinck.

Uitblinken in stabiliteit, snelheid en nauwkeurigheid

De meeste recente aankoop was de DOOSAN Puma 3100LY. Stevelinck legt uit waarom die er moest komen: “Hoe minder opspanningen, hoe hoger de nauwkeurigheid die we kunnen nastreven. Het maakt dat vijfassig bewerken al zijn intrede gedaan heeft op de werkvloer, maar we wilden ook een draaibank waar we tegelijkertijd op konden frezen. Een machine die ons in staat stelde om werkstukken in één opstelling volledig af te werken aan een hoge kwaliteit. Dat het DOOSAN werd heeft te maken met de stabiliteit van de machine en de blokgeleiding die op zijn beurt weer de precisie in de hand werkt. Dat is wat we telkens weer nastreven. En ook de scherpe levertermijn, na nog geen twee maanden stond de machine al te produceren bij ons, was een plus.” De machine liet de mogelijkheid voor aangedreven gereedschappen. Stevelinck: “Op aanraden van Germond hebben we als optie voor het snelwisselsysteem van Kennametal gekozen. Bij elke nieuwe opstelling is de klus nu geklaard in seconden in plaats van minuten en dat met een nauwkeurigheid van 4 µm. Onwaarschijnlijk snel en een ongelooflijke troef.”

Stevelinck Artikel Metaal Vakblad België

Zaakvoerder Tom Stevelinck (midden): “Die technische expertise is wat elk van de mensen in ons dynamisch team typeert. Ze zijn gebeten door de technologie en de drive om het steeds beter te doen.”

 

Juiste optelsom van factoren

De combinatie draaien en frezen en het werken met een extra Y-as, vraagt om de juiste expertise bij de man achter de machine. “We proberen altijd de juiste match te maken tussen de operator en de machine. Omdat dit toch een heel aparte manier van werken inhoudt, hebben we hier een specifiek profiel voor aangetrokken. Die technische expertise is wat elk van de mensen in ons dynamisch team typeert. Ze zijn gebeten door de technologie en de drive om het steeds beter te doen. Precisie in draai- en freeswerk is een optelsom van de juiste snijsnelheid, parameters, gereedschappen, operator, machine en leverancier. Bij Germond voelen we diezelfde gedrevenheid om te groeien door elkaar te helpen. We zijn blij met zo een partner”, besluit Stevelinck.   ν

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details