Platform voor de metaalverwerkende industrie
Upgrade snijmachine voor specialist in complexe architecturale staal-, aluminium- en glasconstructies
De directie van Deforche Construct besliste om een verouderd systeem voor het snijden van kokerprofielen te laten vernieuwen.

Upgrade snijmachine voor specialist in complexe architecturale staal-, aluminium- en glasconstructies

Daarom investeert men bij Deforche Construct, toonaangevende ­internationale speler in de ontwikkeling, productie en bouw van staal-, aluminium- en glasconstructies (serres, tuincentra, onderzoekscentra, ­lichtstraten …), continu in mensen en machines. Zo kreeg Engico de opdracht om een bestaande snijmachine voor kokerprofielen een grondige upgrade te geven. Samen met CNC Solutions leverden en installeerden ze een retrofit systeem met een robot en HiFocus 161i neo plasmabron van Kjellberg als hart.

De robot met plasmasnijbron wordt volledig offline geprogrammeerd met behulp van de SprutCAM software van CNC Solutions.

Deforche Construct uit Izegem begon zowat negentig jaar geleden met de bouw van klassieke houten serres, maar werd al snel één van de pioniers in de kassen­bouw met staal- en aluminium­systemen. Vandaag is dit familie­bedrijf uitgegroeid tot een geprefereerde constructie- en engineering­partner voor alle projecten die van ontwerp tot realisatie een door­gedreven coördinatie in glas, staal, aluminium en tech­niek vereisen. Zo ontwikkelt, tekent en produceert men productie-, botanische -, fotovoltaïsche – en droogserres, maar ook greenhouses voor wie ecologisch wil wonen, tuincentra of onderzoeks­centra én andere glas­constructies, zoals lichtstraten. Voor de professionele engineering en productie van deze turnkey projecten beschikt de firma over een enthousiast team van gekwalificeerde mede­werkers, maar ook over een performant machine­park, waarin continu geïnvesteerd wordt. De montage in binnen- en buiten­land gebeurt door eigen montage­teams of geselecteerde onderaannemers.

Het retrofit systeem is uitgerust met aan- en afvoerbanden en de automatisering om de profielen één voor één te bewerken.

Refrofit van verouderde snijmachine

Zo besliste de directie eind vorig jaar om een verouderde snijmachine voor koker­profielen te laten vernieuwen. Engico, al vijftien jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling van besturings­systemen voor machines en processen én in het upgraden en renoveren van verouderde systemen, kreeg de opdracht om dit systeem een grondige make-over te geven en klaar te stomen voor de behoeften van vandaag en morgen. Voor de vernieuwing van de robotica en de bijhorende software deed Engico een beroep de kennis en ervaring van CNC Solutions uit Menen. “We zijn zowat dertien jaar geleden binnen Verdonck Development & Systems ontstaan en nu zes jaar gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van CNC-(robot)machines op maat voor frezen, schuren en snijden. We denken mee met de klant en gaan altijd op zoek naar de beste oplossing. Bovendien staan we garant voor een uitmuntende service-na-verkoop. Via remote access kunnen we heel snel de oorzaak van een probleem bepalen en in veel gevallen meteen oplossen. Indien nodig gaan we uiteraard ook ter plaatse”, vertelt zaakvoerder Lander Debruyne. “Het retrofit systeem voor Deforche Construct werd door Engico onder meer uitgerust met nieuwe aan- en afvoerbanden en de automatisering waardoor profielen één voor één bewerkt kunnen worden. Ons team stond in voor de vernieuwing van de robot met plasmabron en de bijhorende SprutCAM software waarmee alles offline geprogrammeerd kan worden. Begin januari zijn we gestart met de engineering en productie en in juni werd het vernieuwde systeem op de werkvloer geïnstalleerd en in gebruik genomen.”

Het hart van dit systeem wordt gevormd door een robot en een HiFocus 161i neo plasmabron met Contour Cut Technology van Kjellberg.

HiFocus 161i neo technologie van Kjellberg 

Het hart van deze installatie wordt gevormd door een snijrobot én een Kjellberg HiFocus 161i neo plasma­bron. Plasma Solutions, het Belgische filiaal van Kjellberg, is immers een vaste leverancier van CNC Solutions, waar ze zeer tevreden zijn over de kwaliteit van de producten en de onder­steuning. “Deze HiFocus 161i neo is een hoog-precisie plasma­snijsysteem voor het snijbereik tussen 0,5 mm en 50 mm en kan gekoppeld worden aan 2D- en 3D-CNC-gestuurde systemen”, zegt Jan van Overbeeke, zaakvoerder van Plasma Solutions. Deze plasma­bron combineert een hoge snel­heid en efficiëntie met een uitstekende snij­kwaliteit en lage proceskosten. De Contour Cut technologie zorgt ervoor dat we bij alle werk­stukken een mooie rechte snede kunnen garanderen. Boven­dien kan elke operator zonder problemen met deze technologie overweg.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details