Platform voor de metaalverwerkende industrie
Tweede generatie compact robotsysteem  speelt in op vragen uit markt

Tweede generatie compact robotsysteem speelt in op vragen uit markt

De markt evolueert snel en de industrie stelt steeds hogere eisen. Als machinefabrikant moet je continu rekening houden met de nieuwe trends en behoeften en systemen ontwikkelen die daaraan voldoen. Sinds Hermle-Leibinger Systemtechnik GmbH, een 100% dochter van Maschinenfabrik Berthold Hermle AG, zijn eerste compacte robotsysteem introduceerde, is de markt enorm veranderd. De noodzaak om het robotsysteem aan extra machinemodellen te kunnen koppelen en de vraag naar individuele opslagoplossingen zorgde voor een doorontwikkeling: de RS 05-2.

Opslagmodule met vijf telescoopladen met geïntegreerde matrixopbergplaatsen voor talrijke onbewerkte stukken/werkstukken.

 

Talrijke installaties bewijzen het succes van het compacte robotsysteem RS 05 van Hermle voor werkstukken tot 10 kg. Om op de behoefte uit de industrie om dat robotsysteem aan extra machinemodellen te kunnen koppelen én de vraag naar individuele opslagoplossingen in te spelen, heeft de specialist uit het Duitse Gosheim deze automatiseringsoplossing nu verder ontwikkeld. De tweede generatie van de RS 05 kan nu frontaal (C 250, C 400 en C 32) of ook aan de zijkant (C 12 en C 22) aan de Hermle bewerkingscentra aangebouwd worden. Met een oppervlakte van net 2 m2 is het robotsysteem heel compact geconstrueerd. Modulariteit staat centraal. Afhankelijk van de toepassing kan het systeem immers met zeer uiteenlopende opslagmodules uitgerust worden: als systeem met enkele matrix, een opslag met vijf telescoopladen met matrix­opbergplaats, een palletopslag of ook als Kanban-systeem. De toegang tot werkruimte en opslag werd geoptimaliseerd, zodat de operator op een eenvoudige manier handmatige instel- of controlewerkzaam­heden kan uitvoeren. De robot kan onbewerkte stukken/werkstukken en ook palletten met een gewicht tot 10 kg behandelen. Hij wordt ook ingezet voor matrixhandling uit en in de verschillende opslagsystemen. De robot kan uitgerust worden met een enkele of dubbele grijper en beschikt voor de reiniging van de span­voorziening over een extra afblaaseenheid.

Optimale toegang tot de werkruimte voor handmatige werkzaamheden.

 

Eigen automatiseringssoftware

Met het Hermle Automation-Control-System, kortweg HACS, biedt Hermle een eigen automatiseringssoftware. HACS wordt allang met succes toegepast bij palletwissel- en handlingsystemen en bij robotinstallaties van Hermle. Bij de voorbereiding is een extra, draaibaar bedieningspaneel voorzien. De eenvoudig en intuïtief via ‘drag & drop’ te bedienen interface vereenvoudigt het gebruik voor de operator op de werkvloer. De bediener behoudt altijd het overzicht over de taken die hem nog wachten. Zo wordt stilstand in de productie vermeden. De duidelijke structuur en de eenvoudige opbouw van het systeem helpen om fouten te voorkomen. HACS is volledig geïntegreerd en geeft voor elke toepassing op elk moment alle relevante gegevens in één oogopslag weer: systeemoverzicht, plannen, palletten, productieplanning, taken en gereedschappen. Alle nieuw voorbereide werkstukken worden automatisch in de productieplanning opgenomen, maar men kan te allen tijde prioriteiten aanpassen en daarmee de volgorde van de bewerkingen veranderen. Met de grafische robotprogrammering (GRP), die in de touch­able SmartPad geïntegreerd is, worden de meest uiteenlopende werkstukken met eenvoudige parameters en met focus op een optimaal gebruik van de ruimte geprogrammeerd. Ook de robotprocessen en het plaatsen van de werkstukken in de betreffende opspanning van de machine kunnen met de GRP aan de specifieke eisen aangepast worden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details