Platform voor de metaalverwerkende industrie
Steeds een juiste verpakking beschikbaar, ook voor kritische producten

Steeds een juiste verpakking beschikbaar, ook voor kritische producten

In automatiseringsprocessen en bij het transport en de opslag van alle mogelijke producten, zeker de meest kwetsbare en kritische, is een juiste verpakking cruciaal. Meestal voldoet een standaardverpakking, maar in bepaalde gevallen is maatwerk de enige oplossing. Engels Logistics denkt met de klant mee en biedt een geschikte oplossing voor elk verpakkingsvraagstuk. De specialist uit Beringen levert een breed pakket standaardoplossingen uit voorraad. Waar nodig, wordt een nieuwe verpakking volgens de specifieke behoefte van de klant ontwikkeld.

Een voorbeeld van een oplossing voor de verpakking van kritische onderdelen voor de automobielsector.

 

De producten van Engels Logistics kan je in twee grote groepen onderverdelen. Enerzijds zijn er milieugebonden oplossingen, zoals lekbakken en systemen voor onder- of bovengronds gescheiden inzamelen van afval. Anderzijds is er het ruime gamma verpakkingen voor logistieke doeleinden, waaronder magazijn- en transportbakken, palletten, palletboxen, productdragers … “We leveren zowat 2.000 referenties uit voorraad, maar soms vereist de toepassing toch een maatoplossing”, zegt commercial director Logistics Programm Pascal Swinnen. “In dat geval luisteren we eerst naar de behoeften van de klant en kijken vervolgens om een geschikte oplossing te ontwikkelen. Meestal volstaan minieme aanpassingen aan bestaande producten, maar soms moeten we echt vanaf nul starten. Vooraleer maatwerk geproduceerd wordt, doorlopen we samen met de klant een aantal validatiefases – tekening, protoype …”

In nauwe samenwerking met de klant ontwikkelde de afdeling productontwikkeling een combinatieverpakking voor het transport
van spoilerverlengers.

 

Ook voor kritische producten

Engels Logistics specialiseert zich in duurzame verpakkingen met een lange levensduur. De firma ontwikkelt ook specifieke verpakkingen voor kwetsbare, kritische onderdelen. “Zo is het bij elementen met een oppervlaktebehandeling vaak belangrijk dat de producten of bepaalde zones niet met de verpakking of met elkaar in aanraking komen. Daarvoor kunnen we het interieur en het productieproces volledig afstemmen in functie van de toepassing”, geeft Swinnen aan. “Niet alles is mogelijk, maar we kunnen toch voor bijna alle vragen een geschikte oplossing bieden. Vaak kunnen we de ervaring, die we opdeden bij uitgevoerde projecten, voor nieuwe projecten inzetten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details