Platform voor de metaalverwerkende industrie
Staalconstructiebedrijf ­installeert nieuwe snijmachine met hoogwaardige plasmabron
INBOCO verving zijn bestaande plasmatafel door een nieuwe plasmasnijmachine type M500 van Astratec.

Staalconstructiebedrijf ­installeert nieuwe snijmachine met hoogwaardige plasmabron

INBOCO is gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en assemblage en de montage van diverse staalconstructies. Het bedrijf investeerde onlangs in een plasmasnijmachine ter vervanging van een bestaande plasmatafel die tien jaar dienst gedaan had. Met Astratec kozen ze voor een Belgische fabrikant met een goede reputatie op vlak van plasmasnijden. Een HiFocus 280 neo met Contour Cut Technology van Kjellberg vormt het hart van deze uiterst stabiele machine uit de M series.

INBOCO, gevestigd aan de Kettingbrugweg in Bocholt-Kaulille, werd opgericht in 1989 met de focus op staal- en industriebouw. “We maken diverse staalconstructies voor industriële klanten en bouwbedrijven. Verder zijn we ook actief in de industriebouw en ontwerpen, assembleren en monteren diverse staalconstructies, trappen en leuningen, vaste stalen zit- en staantribunes, dak- en wandbeplating …”, vertelt afgevaardigd bestuurder Luc Schuurmans. “We ontzorgen onze klanten volledig: van ontwerp en engineering over productie en assemblage tot de montage. We gaan geen enkel uitdaging uit de weg en ook grotere projecten schrikken ons niet af.”

Deze snijtafel is uitgerust met een HiFocus 280 neo plasmabron met Contour Cut Technology van Kjellberg.

Plasmasnijtafel met HiFocus 280 neo technologie van Kjellberg

Voor de professionele aanpak van alle projecten beschikt INBOCO over een team van ervaren medewerkers, maar ook over een up-to-date machinepark, waarin continu geïnvesteerd wordt. Zo was de plasmatafel na een periode van tien jaar intensief gebruik dringend aan vervanging toe en gingen Schuurmans en zijn team op zoek naar een nieuwe snijmachine. Door de goede ervaringen uit het verleden besloten ze opnieuw voor een plasmasnijmachine te gaan. Na een vergelijking van de verschillende systemen op de markt kwamen ze bij Astratec terecht en investeerden in een plasmasnijtafel uit de M series, uitgerust met een HiFocus 280 neo plasmabron met Contour Cut Technology van Kjellberg. “Deze uiterst stabiele M500 met verstevigde brug heeft een snijbreedte van 1.500 mm en een snijlengte van 3.000 mm en is de aangewezen oplossing voor het bewerken van werkstukken met een dikte tot 50 mm”, licht Joost Levrouw van Astratec toe. “Een HiFocus 280 neo plasmabron van Kjellberg vormt het hart van deze installatie. We werken al langer samen met Plasma Solutions, het Belgische filiaal van Kjellberg uit Wechelderzande en zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de geleverde plasmabronnen en over de ondersteuning. De Contour Cut technologie zorgt ervoor dat we bij alle werkstukken een mooie rechte snede kunnen garanderen. Bovendien kan elke operator zonder problemen met deze technologie overweg.”

De machine wordt volledig vanuit de software gestuurd, waardoor efficiënter gewerkt wordt en ook stilstand vermeden wordt.

Snijkwaliteit en service maken het verschil

Deze machine wordt volledig vanuit de software gestuurd. De bestanden worden rechtstreeks in het cam 2000 pakket ingelezen, waar de para­meters reeds gekozen worden en in de file naar de machine gestuurd worden. Dezelfde software houdt ook de slijtage van de toorts­onderdelen bij, zodat de operator op het juiste moment nieuwe slijtdelen kan plaatsen. Dat zorgt voor een continue kwaliteit en voorkomt onnodige stilstand op de werkvloer. “We kozen voor Astratec, omdat we op zoek waren naar een kwaliteitsvolle machine én een goede service We zijn zeker niet ontgoocheld, want de kwaliteit van het snijwerk en de ondersteuning van de leverancier zijn uitstekend”, sluit Schuurmans af. “Zoals bij de implementatie van elke nieuwe machine moest ook hier wel wat bijgestuurd worden, maar dat werd snel en deskundig door de mensen van Astratec opgelost. Bovendien hadden we bij heel dit project – van ontwerp tot oplevering – maar één aanspreekpunt, waardoor alles uiterst vlot verliep.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details