Platform voor de metaalverwerkende industrie
Softwarespecialist zet versterkt in op metaalsector

Softwarespecialist zet versterkt in op metaalsector

TOPSOLID Belgium wil hen daarbij ondersteunen met een volledig CAD/CAM-product dat de productiebehoeften perfect afdekt. De Franse softwarespecialist met Belgisch filiaal in Ternat versterkt immers zijn focus op de metaalverwerkende sector met de aanwerving van een nieuwe business development manager, de ontwikkeling van het softwarepakket TopSolid’Steel en extra technische ondersteuning vanuit de hoofdzetel.

CNC-machines kunnen vanuit de tekening aangestuurd worden, waardoor de productiviteit verhoogt en tegelijk het risico op fouten gereduceerd wordt.

TOPSOLID is één van ’s werelds grootste ontwikkelaars van geïntegreerde CAD/CAM-software, ook voor de metaalverwerkende sector. Het softwarehuis met hoofdzetel in het Franse Evry heeft intussen meer dan 35 jaar ervaring en groeit sterk via filialen en verdelers in Europa, Azië, Amerika en Oceanië. Meer dan 800 medewerkers wereldwijd zetten zich dagelijks in om TopSolid verder te ontwikkelen. Na een periode van zeventien jaar als verdeler van de TopSolid producten werd 4D Services vorig jaar omgevormd tot een eigen Belgisch filiaal, waardoor de ontwikkelaar ook hier nog dichter bij de Belgische klanten staat. 

Dankzij de BIM-integratie en de verdere ontwikkelingen van TopSolid’Steel zijn metaalverwerkende bedrijven klaar voor de uitdagingen van vandaag en morgen.

Extra investeringen in metaal

“In de beginjaren lag de focus voor TOPSOLID vooral op de metaalverwerkende bedrijven, maar gaandeweg is men zich meer en meer gaan concentreren op de interieurbouw en de jachtbouw. TOPSOLID Belgium wil nu het marktaandeel van de software in de metaalsector opnieuw vergroten en de diensten rond TopSolid verder uitbouwen. Daarbij horen extra investeringen in de operationele werking en de ontwikkeling van de CAD/CAM-software ­TopSolid’Steel”, vertelt Jasper Steylaerts, die recent als nieuwe business development manager het team in Ternat vervoegde en zich vooral focust op de contacten met de metaalverwerkende bedrijven. “Ik heb de laatste jaren heel wat ervaring opgebouwd in verkoop en service, onder meer in de logistiek. Zo kwam ik in contact met heel wat klanten uit de metaalverwerking. Die sector is me dan ook niet vreemd. De software van TOPSOLID was wel totaal nieuw voor mij, maar dankzij de deskundige ondersteuning van de specialisten in Frankrijk en België had ik die materie op korte termijn onder de knie.”

Tekensoftware voor staalconstructies

In 2020 lanceerde het softwarehuis met TopSolid’Steel een nieuwe tekensoftware voor staalconstructies op de Franse markt. Dit jaar wil men deze herverpakking van modules gericht op de metaalsector ook op de Belgische markt uitrollen. Deze eenvoudig te leren en te gebruiken software zorgt voor een optimalisatie van het volledige productie­proces: van ontwerp en werkvoorbereiding tot productie. “De geïntegreerde bibliotheek, met onder meer alle genormaliseerde metalen profielen, zoals buizen, hoekprofielen, platte latten en constructieprofielen, maar ook schroeven, bouten, moeren en andere componenten voor de mechanische verbinding, laat gebruikers toe om snel projecten af te werken”, licht Steylaerts toe. “TopSolid heeft een uitgebreide BIM-integratie, wat binnen vijf à tien jaar de norm zal worden in de metaalsector. Die volledige BIM-integratie samen met de verdere specifieke ontwikkelingen maken van TopSolid’Steel een software waarmee metaalverwerkende bedrijven klaar zijn voor de uitdagingen van vandaag, maar ook voor de toekomst.” 

Jasper Steylaerts is de nieuwe business development manager van TOPSOLID Belgium voor de metaalsector.

Andere CAD/CAM-pakketten

Naast TopSolid’Steel biedt de software­specialist uiteraard nog heel wat andere softwarepakketten voor toepassingen in de meest uiteenlopende sectoren. Daaronder vinden we ook TopSolid’Sheetmetal, een volledig geïntegreerde CAD/CAM-oplossing voor het ontwerp en de productie van plaatwerk, met name van het ontvouwen van het plaatmateriaal tot het sturen van CNC-ponsmachines, lasersnijmachines
en bewerkingscentra. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details