Platform voor de metaalverwerkende industrie
Software maakt het verschil in efficiënt maatwerk in trappen

Software maakt het verschil in efficiënt maatwerk in trappen

Een trap als visitekaartje. Het typeert de drive van Grillaert Metaalconstructies uit Wetteren om klanten op hun wenken te bedienen. Voor het digitaal ontwerpen en uittekenen van zijn trappen rekent het bedrijf al jaren op TopSolid. Met de overstap naar versie 7 is maatwerk nu nog gemakkelijker geworden dan ooit.

Het was Daniel Grillaert die begon te timmeren aan de faam van de Wetterse trappenbouwer. Eerst met klassieke staafjesleuningen, later volgden de spiltrappen. Vijftig jaar later staat met Pieter Grillaert de derde generatie aan het roer en zijn de mogelijkheden legio. Klanten krijgen een trapontwerp op maat dat draait om functionaliteit en esthetiek. “Dankzij de technische kennis en ervaring van mijn voorgangers, kunnen we vandaag toch dat tikkeltje meer doen. Weg van het standaardwerk naar echt zuivere afwerking in de kleinste details voor elke ruimte. Onze showroom is eigenlijk de makkelijkste manier om potentiële klanten te overtuigen. Dan zien ze voor hun ogen hun eigen droom werkelijkheid worden.”

4d_service_3-kopieren

‘Elk trap is een nieuw visitekaartje. Voor wie maatwerk wil afleveren is TopSolid een absolute must’

 

Feilloos ontwerpen

Elke trap is maatwerk bij Grillaert. Wekelijks gaan er toch twee à drie de deur uit. Fouten zijn dan ook uit den boze. “Want elke trap is een nieuw visitekaartje. Onze klanten komen vooral via mond-tot-mond-reclame tot bij ons. Dan kan enkel door telkens weer trots te kunnen zijn op wat je aflevert. Daarom kies ik bijvoorbeeld mijn eigen platen uit, als een klant kiest voor een onbehandelde afwerking. Je moet zeker zijn dat alles tot in de puntjes in orde is.” Het materiaal is één ding, ook het ontwerp moet feilloos kloppen. Het tekenen gebeurt daarom al jaren digitaal bij Grillaert, omwille van de precisie en het gebruiksgemak. Ongeveer vijftien jaar geleden deed het pakket van TopSolid zijn intrede op de bedrijfsvloer. Grillaert: “Een echt topproduct. Je kan er alles in maken dat je wil en meteen controleren op de maakbaarheid. Het heeft me wat tijd gekost om alles onder de knie te krijgen, maar dan kan je rekenen op de uitstekende ondersteuning van 4D Services. Maar het programma is een absolute must voor wie maatwerk wil afleveren.”

4d_service_2-kopieren

Alles wordt in de nieuwe versie van TopSolid meer en meer een kwestie van parametriseren, wat voor een enorm gebruiksgemak zorgt in trapontwerp.

 

Meer flexibiliteit en efficiëntie

Software staat echter niet stil. “Specifiek voor metaalbewerking beweegt er de laatste jaren heel wat in het pakket. Nieuwe features die ons meer flexibiliteit en efficiëntie gegeven hebben.” Vorig jaar schakelde Grillaert daarom over naar versie 7 van TopSolid. “Door de toevoeging van onder meer een trappenbibliotheek, moeten we een nieuwe trap niet meer vanaf een wit leeg blad beginnen”, geeft Grillaert aan. “De basis is al aanwezig in de software, waardoor we enkel de afwerking op maat van de klant van nul hoeven te tekenen. Een enorme winst in tijd en efficiëntie. Alles wordt in de nieuwe versie meer en meer een kwestie van parametriseren, wat voor een enorm gebruiksgemak zorgt. Om een voorbeeld te geven, als er een aanpassing van vijftien naar zestien treden nodig is, had je daar in het verleden een flinke uitdaging aan om de maatvoering perfect te hebben. Nu valt dat met een paar kliks te regelen. TopSolid past het ontwerp automatisch aan. ”

Maximale uit halen

Grillaert heeft intussen de fakkel van het tekenen overgelaten aan zijn broer Thomas. “Vorig jaar ben ik zaakvoerder geworden. Ik wil mij focussen om met Grillaert verder te groeien, te evolueren en er een lap op te geven om er het maximale uit te halen. Misschien met een nieuwe showroom in de toekomst, wie weet. Ik ben in elk geval blij met de jonge garde aan mijn zijde om dat uit te bouwen. Thomas had de nieuwe versie bijzonder snel in de vingers. Dat is belangrijk want hoe beter je weet hoe de software werkt, hoe beter je tekening afgestemd kan worden op de productie. Met TopSolid hebben we daar de juiste tool voor in huis”, sluit Grillaert af.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details