Platform voor de metaalverwerkende industrie
Snel vervangen in gemonteerde toestand: glijfoliewissel met vervangend igus® glijlager

Snel vervangen in gemonteerde toestand: glijfoliewissel met vervangend igus® glijlager

Uitbreiding in de maten van de nieuwe smeermiddelvrije vervangende lagers waarborgen een langere levensduur van drylin W lineaire systemen

De motion plastics specialist igus vertrouwt op smeermiddelvrije glijfolies gemaakt van high-performance polymeren voor een stille en nauwkeurige beweging van lineaire geleidingen. Aan het begin van het jaar ontwikkelde igus een vervangend lager voor het drylin W lineaire bouwpakket, voor snelle vervanging van de glijfolie in applicaties met hoge frequenties. Het principe er achter is heel eenvoudig: ontgrendel het lager, duw de glijfolie er uit, vervang, en klaar. Het vervangend lager dat tijd en kosten bespaart is nu ook leverbaar in de maten 16 en 20 voor lineaire geleidingen van de drylin W serie, naast de standaard installatiemaat 10. 

In extreme omstandigheden kunnen abrasief zand of glasstof – vroeg of laat leiden tot slijtage van de glijfolies op een lineaire geleiderail. Bijvoorbeeld in toepassingen in de automatisering, waar lineaire geleidingen en assen 24-uur per dag in bedrijf zijn. Voor een vervanging van de glijfolie, moest de hele lineaire slede van de rail worden geschoven. Vooral bij lineaire assen of multi-as lineaire robots met tandriemaandrijving, kon dit uitsluitend worden gedaan door kostbare demontage en het opnieuw in bedrijf stellen. Daarom heeft igus een vervangend lager ontwikkeld gemaakt van het high-performance plastic iglidur J200 voor de drylin W lineaire geleidingen. Het lager maakt een gemakkelijke vervanging direct op de lineaire rail mogelijk in een paar stappen. Dit reduceert de stilstandstijd, bespaart kosten en waarborgt een 24/7 werking. Een praktisch, gratis gereedschap maakt een veilige installatie van de glijfolies in een mum van tijd mogelijk. Om nog meer gebruikers te laten profiteren van het praktische en doelmatige lager, is het nieuwe lager ook leverbaar in installatiematen 16 en 20, naast de installatiemaat 10. Dus kunnen bijvoorbeeld drylin W lineaire geleidingen, lineaire assen en lineaire robots gemakkelijk naderhand worden gemonteerd.

Vervanging van het lineair lager in 30 seconden

Het principe van het vervangen van het lager is heel eenvoudig: maak eerst de zij-afdekking van de lineaire behuizing los met een schroevendraaier. Met het gratis meegeleverde gereedschap, dat gebruikers ook zelf 3D kunnen printen, wordt de glijfolie nu uit de behuizing geschoven en direct van de rail verwijderd. De nieuwe glijfolie, gemaakt van slijtvast en abrasiebestendig high-performance kunststof iglidur J200 wordt vervolgens op de rail geclipt en vervolgens op de slede geplaatst met behulp van het montagegereedschap. Plaats het zijdeksel weer terug op de lineaire behuizing en de glijlagerwisseling is voltooid in een mum van tijd. Het praktische voordeel: de rail wordt niet beschadigd en de lagerbehuizing kan opnieuw worden gebruikt, zonder demontage van riem of draadspindels. Een pin in het midden van de zijafdekking borgt de glijfolie in de lineaire behuizing. Deze vervanging kan ook worden uitgevoerd met een schroevendraaier. Op de nieuwe bekleding in de slede, heeft igus daarom speciale uitsparingen gemaakt. Het vervangende drylin W lager inclusief montagegereedschap kunnen gemakkelijk online worden besteld. Net als de praktische set voor montage naderhand, met vervangende glijlagers, deksel en montagegereedschap.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details