Platform voor de metaalverwerkende industrie
Smalle hydraulische- expansiegereedschapshouder  met uiterst efficiënte koeling

Smalle hydraulische- expansiegereedschapshouder met uiterst efficiënte koeling

Klanten worden steeds veeleisender. De vraag naar hogere nauwkeurigheden is daar niet vreemd aan. Drie jaar geleden veroorzaakte SCHUNK’s slanke hydraulische-expansiegereedschapshouder TENDO Slim 4ax een zekere opschudding op de markt voor nauwkeurige gereedschapshouders. De precisieopstelling combineert de uitwendige geometrie van krimpbevestigingen conform DIN 69882-8 met de indrukwekkende kwaliteiten van de technologie van SCHUNK voor de hydraulische-expansiegereedschapshouder. SCHUNK brengt nu bovendien een variant met cool-flowtechnologie op de markt, die door de gereedschapshouder een uiterst efficiënte koeling biedt. Gevolg? Een hogere oppervlaktekwaliteit en minder nabewerkingen en gereedschapskosten.

Vooral voor het bewerken van staal, aluminium maar ook kunststof biedt de TENDO Slim 4ax cool-flowtechnologie verschillende voordelen. Op het SCHUNK Tec-Center is de koelmiddel- of waterstraal namelijk onafhankelijk van de niet-ingespannen lengte steeds optimaal aanpast aan het metaalsnijproces. Anders dan bij krimpmontages kaatst de straal bij lange uitspanning niet aan de gereedschapsschacht terug, maar geraakt de volledige straal over de gereedschapsschacht tot aan de snijkant. Dit is een voordeel voor het koelen van de snijkant, de spanen worden beter afgevoerd en het totale proces wordt efficiënter. Piloottoepassingen in de gereedschapsbouw tonen aan dat de trillingsdempende montage met cool-flowtechnologie vooral bij het voorslijpen, voorbewerken en afwerken rendeert met een uitstekende oppervlaktekwaliteit. Bovendien worden de nabewerkingen gereduceerd en dalen de gereedschapskosten.

De geometrie van de TENDO Slim 4ax past perfect bij de geometrie van de krimpgereedschapshouders. Daarom kunnen bestaande bevestigingen zonder programmering worden vervangen.

 

Plug-and-Work

In tegenstelling tot krimpgereedschapshouders past de TENDO Slim 4ax met zijn permanent nauwkeurige uitloopnauwkeurigheid van < 0,003 mm bij een niet-ingespannen lengte van 2,5 x D en een uitbalanceringsgraad van G 2,5 bij 25.000 tpm naadloos in het beproefde programma van de hydraulische-expansietechnologie van SCHUNK. Zelfs krappe vorm- en positietoleranties kunnen nauwkeurig worden gerespecteerd. Net als alle SCHUNK TENDO hydraulische-expansiegereedschapshouders overtuigt de TENDO Slim 4ax ook met de perfecte demping van trillingen en het snel verwisselen van gereedschap met behulp van een inbussleutel. Investeringen in dure randapparatuur zijn niet nodig. Omdat de precisieopstelling van de conventionele krimpgereedschapshouders gemakkelijk kunnen worden vervangen door Plug-and-Work, zonder de machine opnieuw te hoeven programmeren, kunnen hun voordelen direct worden uitgetest of permanent worden gebruikt. De slanke opstelling met cool-flowtechnologie is verkrijgbaar in de lengtes 90 mm en 120 mm voor de interfaces HSK-A63 tussen ø 6 mm en ø 32 mm. De interfaces voor SK 40 met ø 6 mm tot ø 32 mm zullen medio 2020 beschikbaar zijn. Verdere interfaces zoals BT 40 en lengtevarianten met 160 mm worden gepland.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details