Platform voor de metaalverwerkende industrie
Slimme kleminrichtingen en grijpersystemen voor machinale bewerking

Slimme kleminrichtingen en grijpersystemen voor machinale bewerking

De EMO bewijst zich elke editie weer als de hoogmis van het verspanen. De ideale plaats en gelegenheid om trends op het spoor te komen. “Slim laden, slim verwerken, slim netwerken – deze drie kernthema’s zullen de industriële productie de komende vijf jaar kenmerken”, stelt Henrik A. Schunk met het oog op de komende editie. “Het kerndoel is een slimme vereenvoudiging van de industriële productie.” En daar heeft SCHUNK de passende producten voor in huis. U vindt de klem- en grijpspecialist in hal 3, stand D30.

Terwijl tot op heden de processtabiliteit en de economische efficiëntie van de afzonderlijke werkfases centraal stonden, zullen moderne toepassingen volgens de experts van SCHUNK ook de procesketen flexibeler maken en gedetailleerde procesgegevens leveren. “Onze kleminrichtingen en grijpersystemen maken een gedetailleerde controle van het productieproces in real-time mogelijk en voeren zelfstandig de bijbehorende reacties uit”, aldus het directielid. Het beste voorbeeld hiervan: de nauwkeurige gereedschapshouder iTENDO met sensoren, die vanaf de herfst beschikbaar is voor proeftoepassingen. Het maakt een volledige controle op de status en documentering van de processtabiliteit mogelijk, evenals onbemand toezicht op grenswaarden, detectie van gereedschapsbreuk en regeling in real-time rotatiesnelheid en de invoersnelheid. Als het snijden onstabiel wordt, grijpt het geïntegreerde slimme systeem onmiddellijk in real-time in zonder dat de operator iets hoeft te doen: afhankelijk van de situatie wordt het proces gestopt, teruggebracht naar eerder gedefinieerde basisparameters, of bijgesteld tot de snede terugkeert naar een stabiel bereik.

De slimme iTENDO van SCHUNK maakt realtime procesbewaking en -regeling rechtstreeks op gereedschapsniveau mogelijk. De geometrische en prestatiegegevens van de gereedschapshouders blijven ongewijzigd, ook met sensoren.

 

Focus op geautomatiseerd laden van machines

SCHUNK introduceert voor het eerste in het VERO-S-snelwisselsysteem voor palletten een sensorische snelwisselpalletmodule die een permanente controle mogelijk maakt van de neerwaartse trekkracht, de positie van de klemslede en de aanwezigheid van werkstukken of palletten. Daarnaast zullen nieuwe speciale VERO-S-componenten worden voorgesteld voor de luchtvaart, 3D-printing en directe klemming van het werkstuk. Bovenop deze highlights zal SCHUNK bijzondere aandacht vestigen op geavanceerde concepten voor automatische machine-belading – van eenvoudige en kosteneffectieve ondersteunende automatiseringsoplossingen en toepassingen met lichtgewicht robots, tot comfortabele palletiseeroplossingen voor flexibele productie van kleine series en ergonomische, collaboratieve oplossingen met de EGL-C-grijper met lange slag.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details