Platform voor de metaalverwerkende industrie
Seco frezen verminderen de kosten van de voorraad gereedschappen met veelzijdigheid

Seco frezen verminderen de kosten van de voorraad gereedschappen met veelzijdigheid

Fabrikanten die op zoek zijn naar veelzijdigheid en precisie bij het bewerken kunnen Seco Turbo 16 hoekfrezen en Helical Turbo 16-frezen combineren om de voorraad gereedschappen en kosten te verlagen. Beide series bieden hoge verspaningsdebieten in staal, roestvast staal, gietijzer, non-ferrometalen, superlegeringen en titanium. Scanbare Data Matrix-tags op freessnijplaten slaan product- en batchinformatie op die de nieuwe Seco Assistant-app kan lezen.

Turbo 16 hoekfrezen: Geoptimaliseerde geometrie en duurzame materialen

De veelzijdige Turbo 16 hoekfrezen leveren uitstekende resultaten en proceszekerheid met een uitzonderlijke mogelijkheid voor kopieerfrezen. De geoptimaliseerde snijplaathoeken verbeteren de snede en zorgen voor een uitstekende oppervlakteafwerking. Met een hoge spiraalhoek voor soepeler in- en uitvoeren van het werkstuk zorgen deze frezen ook voor een efficiënte spaanafvoer. Lagere snijkrachten verminderen het stroomverbruik, gereedschapsslijtage en geluidsniveaus. “Fabrikanten kunnen met deze gereedschappen de productie-efficiëntie bereiken en de bewerkingsprestaties verbeteren in vrijwel elk materiaal,” aldus Michael Davies, Global Product Manager Square Shoulder Milling. Het milieuvriendelijke ontwerp maakt gebruik van corrosiebestendig staal zonder nikkelcoating.

Helical Turbo 16 frezen: Agressief verspaningsdebiet en soepelere snedes

De nieuwe generatie Helical Turbo 16 frezen combineert topprestaties met gebruiksgemak, en profiteert van een uitgebreid assortiment Seco snijplaatkwaliteiten en geometrieën voor uitzonderlijke verspaningsdebieten (MRR) en een langere standtijd. Grotere snedes en hogere voedingen verkorten de cyclustijden en versnellen de productie, met geoptimaliseerde koelvloeistofkanalen, groeven en spaanhoeken voor stabiele bewerking en optimale spaanvorming. Helical Turbo 16 zorgt ervoor dat aansnijd- en spiraalsnijplaten niet verwisseld worden bij gebruik van grote radii. De vervanging van nikkelen freescoatings door PVD vergroot de duurzaamheid. “Deze kenmerken zorgen voor soepelere snedes, een langere standtijd en een grotere betrouwbaarheid van het proces voor een snellere productie. Helical Turbo 16 gebruikt minder snijplaten dan gelijkwaardige gereedschappen die dezelfde MRR leveren”, aldus Benoît Patriarca, Global Product Manager Helical Milling.

Neem voor meer informatie over de Seco Turbo 16 hoekfrezen en Helical Turbo 16 frezen contact op met uw lokale Seco-vertegenwoordiger of bezoek onze Turbo 16 webpagina.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details