Platform voor de metaalverwerkende industrie
’s Werelds leidende vakbeurs voor metaalbewerking

’s Werelds leidende vakbeurs voor metaalbewerking

Van 16 tot en met 21 september is het de beurt aan de metaalwereld om zijn in- novatiepotentieel en concurrentiekracht te laten zien. Dan staat immers de EMO Hannover op het programma, ’s werelds grootste beurs in metaalbewerkingstech- niek. Dit jaar koos de organisatie voor het thema ‘slimme technologie die de produc- tie van morgen aandrijft’.

Van 16 tot en met 21 september zal slim ontwerpen in de kijker staan in het beurscom- plex in Hannover. De EMO brengt het volledige spectrum van de metaalbewerkingstechniek samen onder een dak. Deze keer werd het motto ‘slimme technologie die de productie van morgen aandrijft’ naar voren geschoven. Dat er net naar de metaalindustrie gekeken wordt om te tonen hoe de fabrieken van de toekomst er zullen uitzien, hoeft niet te verwonderen. Metaalbewerking vormt immers het hart van bijna elk industrieel productieproces. Wie intelligentie in zijn productieprocessen weet te integreren zal kunnen oogsten in productiviteit, kwaliteit en flexibiliteit. Drie cruciale factoren voor een bedrijf om zijn concurrentiekracht in de metaalindustrie te vrijwaren. Machine learning vormt de sleutel in dit proces. Met slimme gege- vens en data-analyse worden procesmonitoring en -optimalisatie mogelijk, net als predictief onderhoud. Wie zich meer in deze onderwer- pen wil verdiepen kan onder meer terecht in de Industrie 4.0-zone en op het Trend Forum ‘New Technologies – Future Opportunities’.

Volledige spectrum van metaalbewerking

Op de EMO krijgen bezoekers een overzicht van de meest recente machines, efficiënte technische oplossingen, product- ondersteunende diensten, duurzaamheid in het productieproces en zoveel meer. De voornaamste focus ligt op de werktuigmachi- nes om metaal te snijden en vorm te geven, productiesystemen, hoogprecisiegereedschappen,

geautomatiseerde productflows, computertechnologie, industriële elektronica en accessoires. De bezoekers van de EMO zullen naar goede gewoonte uit alle takken van de industrie samen komen in Hannover. De beurs mag zich dan ook de belangrijkste wereldwijde ontmoetingsplek noemen voor technologiespecialisten. De vorige editie in 2017 kon rekenen op 2.230 exposanten uit 44 verschillende landen en ongeveer 130.000 professionele bezoekers van 160 landen. Volgens de cijfers bekend bij het ter perse gaan van dit stuk lag de teller voor de komende editie reeds op 2.107 exposanten. Samen zorgen ze voor een beursoppervlakte van 178.000 m2

Aandacht voor additieve technologie en start-ups

Het publiek zal zich niet alleen kunnen verga- pen aan de innovaties op de standen van de exposanten. De organisatie heeft zoals steeds ook een hele resem speciale evenementen in petto. Eentje om zeker aan te stippen is de Additive Manufacturing Circle van additive magazine. Op de beursvloer hebben ze de volledige toevoerketen in additieve productie samengebracht en toegepast op belangrijke segmenten zoals automotive, luchtvaart, machinebouw en medische technologie.

Bezoekers kunnen zo een glimp opvangen van hoe het er kan uitzien. Ook de kaart van innovatieve start-ups wordt volop getrok- ken. Young Tech enterprises brengt start-ups samen met EMO exposanten en bezoekers. Een forum, pitches, matchmaking en een networking evenement moeten de dialoog verder helpen aanwakkeren. Daarnaast zal er een start-up wedstrijd zijn die focust op digi- talisering van de productie.


Praktische info

Waar? Beursterrein Hannover

Wanneer? Van 16 tot en met 21 september

Openingsuren? Elke dag van 9 uur tot 18 uur

Meer informatie? www.emo-hannover.de

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details