Platform voor de metaalverwerkende industrie
Ruim 6.000 bezoekers zien op METAVAK en Welding Week 2022 nieuwste trends

Ruim 6.000 bezoekers zien op METAVAK en Welding Week 2022 nieuwste trends

Inmiddels zijn METAVAK en Welding Week 2022 weer achter de rug. “We kijken terug op drie drukke dagen waarop de metaalbewerkende maakindustrie van Midden- en Zuid-Nederland samen kwam in Evenementenhal Gorinchem. Doordat Welding Week gelijktijdig plaatsvond met METAVAK kon de bezoeker zich onderdompelen in een totaalaanbod en met één bezoek weer voorbereid zijn voor de nabije toekomst, zowel qua materialen, machines als kennis”, zegt Mark de Jong namens de organisatie.

Toegankelijk en veelzijdig

Ruim 6.000 mensen bezochten de beurzen en liepen rond op zowel METAVAK als Welding Week. Tijdens het beursbezoek ontdekten de bezoekers de nieuwste machines en technologieën en konden ze in contact komen met de ruim 150 exposanten die zich presenteerden op deze beurscombinatie. Er waren deelnemers op het gebied van verspaning, plaatbewerking, automatisering, reiniging en oppervlakte, 3D printen en verbinden. Veel van hen hebben zich al aangesloten voor METAVAK 2023 en Welding Week 2024.

De bezoekers van METAVAK en Welding Week waren tevreden en beoordeelden de beurs gemiddeld met een 7,3. Hun mening wordt samengevat in ‘een toegankelijke beurs met ruime openingstijden en waar je ook nog een tweede maal rondloopt als nodig’ en ‘veelzijdige technische beurs met de nieuwe ontwikkeling voor de maakindustrie’.

Bezoek van studenten

Ook studenten waren van harte welkom en konden terecht in de Studenten Meet & Greet Area. In deze area, speciaal georganiseerd door Metaalunie, konden zij in contact komen met professionals uit het werkveld. Verder konden ze gebruik maken van de Wall of Fame: de vacaturewand waar deelnemers en bezoekers berichten op konden plaatsen. Vacatures reikten van stageplaatsen en afstudeerplekken tot banen in het werkveld.

Naast de informatieverschaffing in de Studenten Meet and Greet Area draaiden er twee theaters op de beurzen. In samenwerking met hoofdkennispartners SMITZH voor METAVAK en NIL voor Welding Week deelden de sprekers hun kennis met de bezoekers, in sessies als ‘hoe veelzijdig is een lasrobot?’ van Timon Jongkind van SMITZH & Duurzaamheidsfabriek en ‘de voordelen van Augmented Reality (AR) in lasopleidingen’ van Jurgen Vanwelsenaere van NIL & AMTC.

De volgende editie van METAVAK is op 10, 11 en 12 oktober 2023 in Evenementenhal Gorinchem. Welding Week keert op 1, 2 en 3 oktober 2024 weer terug.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details