Platform voor de metaalverwerkende industrie
Robojob weer in eigen land

Robojob weer in eigen land

De kop is eraf.  Met de Intec-beurs in Leipzig werd afgelopen week het startschot gegeven voor een nieuw beursjaar voor RoboJob.  De komende weken staan er nog beurzen op het programma in Duitsland en Frankrijk. Eind maart keert RoboJob dan weer terug naar eigen land, waar het deelneemt aan de Machineering-beurs in Brussel.

Het Belgische RoboJob werd opgericht in 2007 en ontwikkelt gebruiksvriendelijke standaardoplossingen voor het automatisch beladen en ontladen van CNC draai- en freesmachines.  Daarmee speelt het bedrijf handig in op de uitdagingen waar de maakindustrie vandaag mee te kampen heeft: hoge loonkosten, moeilijke invulling van technische vacatures en plotse schommelingen in seriegroottes en levertermijnen.  Het heeft allemaal een impact op de winstgevendheid van maakbedrijven, en CNC-automatisering kan daar een antwoord op bieden.

Amper 10 jaar terug zette RoboJob voorzichtig de eerste stappen om haar systemen te verkopen.  Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot internationaal marktleider en is het actief in gans West-Europa.  Het merendeel van de verkopen worden in het buitenland gerealiseerd, en toch keert het bedrijf met plezier terug naar de ‘Heimat’: “Elk jaar nemen we deel aan meer dan 20 beurzen en evenementen, in gans West-Europa, maar ook België mag niet ontbreken op onze agenda”, vertelt medeoprichter en CEO Helmut De Roovere.  “De komende weken staan we nog op het Salon Industrie in Frankrijk en nemen we deel aan de Turning Days in Duitsland.  Daarna keren we met plezier terug naar België.”

Met een vijfde opeenvolgende deelname aan Machineering is RoboJob uitgegroeid tot een vaste waarde op de Brusselse beurs voor Machines en Engineering.  De marktleider in CNC-automatisering pakt er dit jaar uit met haar nieuwe Integrated producten: een nieuwe productlijn waarbij de volledige automatisering werd gebouwd op één vast onderstel.  Daardoor is de automatisering niet enkel verplaatsbaar, maar kan ze ook sneller worden geïnstalleerd.

“Als je onze ‘oude’ Turn-Assist 250 en onze nieuwe Turn-Assist 270 i naast mekaar zet, zie je meteen het verschil en ook de betekenis die erachter ligt: onze producten zijn helemaal doorontwikkeld”, zegt De Roovere vol trots. “RoboJob is van een klein clubje uitgegroeid tot een volwassen bedrijf en dat zie je ook aan onze producten.”  Machineering vindt plaats in Brussels Expo van 27 tot en met 29 maart 2019.  U vindt RoboJob terug op Stand C 38.  Daar hoopt het bedrijf niet enkel potentiële klanten te mogen ontvangen, maar ook bezoekers die op zoek zijn naar een nieuwe job.  Er staan immers nog heel wat vacatures open bij RoboJob.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details