Platform voor de metaalverwerkende industrie
Revolutionair in plaatbewerking

Revolutionair in plaatbewerking

Metaalbewerkers moeten steeds beter worden competitief te blijven. In 2018 verlegde Amada de grenzen van snelheid, energie-efficiëntie en kwaliteit. Vooral op EuroBLECH bewees de producent dat ze een absolute topper is in de markt van complete oplossingen voor plaatbewerkingen. Haar innovatieve oplossingen die meehelpen Industrie 4.0 waar te maken, speelden er een hoofdrol in het enorme aanbod nieuwigheden dat op deze vakbeurs werd gepresenteerd.

Amada plaatbewerking

De Ensis-3015RI fiberlaser met buizenlaserunit zorgt dan weer voor een ongeziene productiviteitsexpansie bij de verwerking van vlakke platen en buizen.

 

Met de Ventis-3015AJ pakt Amada als eerste ter wereld uit met een nieuwe generatie fiberlasers die rvs, aluminium en andere materialen kunnen snijden, en dit met de kwaliteit van een CO2-laser. Een innovatief systeem oscilleert de laserstraal in de lasersnede op basis van vooraf gedefinieerde patronen. Kurt Decroix, general manager Amada België: “Het resultaat is een aanzienlijk verhoogde snijsnelheid én zeer precieze rechte snede, zelfs bij het verwerken van zacht staal met zuurstof. De oppervlakteruwheid is ongeëvenaard en de braam kan bijna volledig worden weggewerkt. Het toestel heeft 4 kW laservermogen en slechts één lasermodule.”

Amada plaatbewerking

De EML-2515AJ pons- en fiberlaser combinatiemachine werd voor de eerste keer voorgesteld op EuroBLECH.

 

Laden, ontladen en sorteren
Op EuroBLECH introduceerde Amada ook een 6 kW- en 9 kW-versie van zijn Ensis fiberlaser. Net als alle andere machines uit deze reeks combineren ze een variabele straalbesturingstechniek met een automatische collimator. Decroix: “Deze combinatie is ideaal om met geautomatiseerde applicaties een hoge productiviteit te bereiken. Het automatisch verwijderen van afgewerkte stukken verloopt ook een stuk eenvoudiger dan met standaardfiberlasers. Dit is te danken aan een bredere lasersnede die deze geavanceerde Ensis technologieën kunnen bieden.”

Pons- en fiberlaser in één
Met de EML-2515AJ kregen de bezoekers van EuroBLECH een wereldpremière. Het was immers voor de eerste keer dat Amada deze pons- en fiberlasercombimachine voorstelde. De machine is uitgerust met Amada’s eigen 3 kW-fiberlaserbron en krachtige elektrische ponscapaciteit van 300 kN. “Het gaat om een heel productieve machine met speciale functies”, legt Decroix uit. “Ze beschikt over een PDC (Punch & Die Changer) die tot 220 ponsstempels en 440 matrijzen kan bevatten. Een automatische gereedschapswissel gebeurt in een mum van een tijd, waardoor de instel- en stilstandtijden drastisch afnemen. Verder omvat de EML-2515AJ een automatische nozzlewisselaar met vier stations en beschikt de MPT (Multi-Purpose Turret) over een tapeenheid met eveneens vier stations. Indien gewenst, kan de combimachine met verschillende (ont)laadsystemen worden uitgerust.”

Amada plaatbewerking

Op EuroBLECH introduceerde Amada
ook een 6 kW- en 9 kW-versie van zijn Ensis fiberlaser.

 

Sneller vlakke platen en buizen verwerken
De Ensis-3015RI fiberlaser met buizenlaserunit zorgt dan weer voor een ongeziene productiviteitsexpansie bij de verwerking van vlakke platen en buizen. Dit heeft te maken met het feit dat Amada zijn Ensis 3 kW lasersnijtechnologie combineert met een Rotary Index (RI) buis- en profielsnijsysteem. Bovendien maakt de machine gebruik van Variable Beam Control, waardoor een hoge snelheid bij de verwerking van dun materiaal kan worden gehaald en een stabiele verwerking van dik zacht materiaal mogelijk is. Decroix: “De Ensis RI is geëvolueerd naar een dubbele, synchroon aangedreven, spanklem en hogesnelheid Z-asregeling. Dit zorgt voor een drastische reductie van de looptijden en een veel hogere productiviteit. De oplossing laat toe om ronde, vierkante en rechthoekige buizen te verwerken, maar evenzeer U- en L-profielen. Het wisselen van vlakke plaat- naar buissnijden gebeurt zelfs in minder dan twee minuten!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details