Platform voor de metaalverwerkende industrie
Pulslassen gaat digitaal: sneller, beter, gezonder

Pulslassen gaat digitaal: sneller, beter, gezonder

Lastek lanceert een puls lastoestel dat sneller werkt, betere lasresultaten geeft en bovendien gezonder is voor de lasser en zijn collega’s. “We hebben sterk ingezet op digitalisering. Digitale technologieën waarmee iedereen meteen kan werken. Logische bediening, eenvoudige instellingen”, zegt lasingenieur Tim Wils.    

De nieuwe generatie gaat voor digitaal. In het echte leven, en ook in de werkomgeving. Lastek pikt hierop in met haar nieuwste aanwinst: de Emigma Puls Digital. “Die gaat niet alleen digitaal. Waar pulslassen voorheen vooral troeven had bij aluminium en RVS, geeft deze machine nu ook aanzienlijke voordelen in de industriebouw”, vervolgt Tim Wils.

Emigma puls

 

Betere lasresultaten

“De nieuwe technologie zorgt voor een betere inbranding. Daardoor wordt de lasnaad sterker, met minder materiaal. De inbranding is ook veel beter onder controle te houden, wat een beter zicht geeft op het smeltbad en minder spanning in de constructie veroorzaakt”.

Sneller

De Emigma Puls Digital laat zich sneller en preciezer instelling dan een klassieke puls lasmachine. Bovendien last men sneller (lees: meer meters lasnaad per uur) en is er quasi geen nabewerking meer nodig.

Gezonder voor lasser en collega’s

De Emigma Puls Digital heeft een speciaal ontwikkelde lasboog, met aanzienlijke voordelen. “Veel minder schadelijke lasrook (tot 70% minder), veel minder slijpstof (tot 80% minder)en antispat-spray wordt geheel overbodig. En ook aangenaam: de geluidsoverlast van nabewerking valt grotendeels weg”.

Draadloos besturen

Het digitale besturingssysteem is klaar voor de toekomst. Software-updates kunnen vanop afstand: elke gemachtigde gebruiker kan de machine instellen, monitoren en bijsturen. Draadloos, via Wifi.

Alle details te bekijken op de website van Lastek.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details