Platform voor de metaalverwerkende industrie
Proceszekere gereedschappen voor elke productiestap

Proceszekere gereedschappen voor elke productiestap

Elke schakel in de keten moet voor een meerwaarde zorgen. De Hoffmann Group ziet het complete en brede productgamma dat het wereldwijd levert als een ‘smart’ onderdeel van het gehele productieproces binnen de maakindustrie. Het Duitse familiebedrijf verlegt daarom steeds weer de grenzen, zodat zijn klanten op de meest efficiënte manier hun producten kunnen vervaardigen. In dit artikel kan u kennismaken met enkele interessante innovaties die deze ambitie onderstrepen.

Hoffmann Group

Patrick Dehaene, sales manager Hoffmann.

 

Het Duitse familiebedrijf Hoffmann is actief in vijftig landen. In het distributiecentrum worden per dag zestigduizend orderregels verwerkt. Hiervan komt 40% online binnen. Dagelijks komen 80 ton aan gereedschappen in het distributiemagazijn in Nürnberg. Een zelfde hoeveelheid gaat ook weer binnen 24 uur richting de klanten. Het productaanbod is breed: verspaning, spantechniek, meettechniek, slijp- en snijtechniek, schroefgereedschap, grijp-, snij- en slaggereedschap, hand- en montagegereedschap, bedrijfsinrichting en werkplaatsbenodigdheden en persoonlijke beschermingsmiddelen. “Vooral de servicegerichtheid maakt het verschil”, zegt sales manager Patrick Dehaene. “We hebben onze organisatie daarvoor ook ingericht. Naast de mensen in het veld hebben wij specialisten die worden ingezet, op het vlak van verspaning, meten, e-business, bedrijfsinrichting in combinatie met 5S en lean en voor persoonlijke beschermingsmiddelen. Hoffmann vaart zijn eigen koers. Veel producten worden met het eigen private-label onder de naam Garant in de markt gezet. Een bewuste keuze, omdat elke producent zijn eigen specialismen heeft en we deze onder onze eigen merknaam in de markt zetten. Binnen de Hoffmann Group zijn 120 techneuten, product engineers, dagelijks bezig met de ontwikkeling binnen onze productgroepen.”

Vervaardiging van profielen in perfectie
Met het totale assortiment voor het steken en brootsen van profielen op draaibanken en bewerkingscentra biedt GARANT zeer productieve en proceszekere gereedschappen met nauwkeurige maatvoering, voor de complete bewerking. Zeskant, vierkant en Torx® profielen worden in seconden vervaardigd. De concentrische beweging (tuimelen) creëert in slechts één bewerking het gewenste profiel. Het ombouwen van werkstukken op speciale machines zoals ruim- of brootsapparaten en het uitbesteden aan toeleveranciers vervalt. De voordelen op een rijtje:

  • Snel vervaardigen van profielen in één bewerking.
  • Verlaging van de instellingskosten.
  • Wisselen van de machine niet nodig.
  • Alle maten uit voorraad leverbaar.
  • Speciale maten en profielen op aanvraag
    op korte termijn mogelijk.

Volle kracht vooruit
De Hoffmann Group brengt een nieuwe productfamilie op de markt, GARANT Power Q. Deze nieuwe hogevoedingsfrezen bieden extreem grote verspaningsvolumes met hoge proces-zekerheid. De GARANT Power Q kenmerkt zich door een enorme productdiversiteit met vier mogelijke schachtopnames (weldon, cilindrisch, schroefdraad of boring), breed bereik van freeskoppen van ø16 tot ø100 mm en nieuwe wisselplaten in drie systeemmaten (XDM.06, -09, -12). Ze zijn extreem stabiel en krachtig dankzij hun nieuw ontwikkelde geometrie. Geschikt voor verspaning van staal, gehard staal, rvs-soorten en titanium. Hierdoor kan Hoffmann alle freesbewerkingen betrouwbaar aan zelfs bij grote uitsteeklengtes. Bovendien is de GARANT Power Q zeer robuust en duurzaam, want het gereedschap wordt door een hardnikkelcoating beschermd tegen corrosie en spaanslag. Mochten er zich echter tóch problemen voordoen, dan kan de klant zijn beschadigede of versleten freeskop binnen één jaar terugsturen en zal deze éénmalig een nieuw exemplaar kosteloos ontvangen. Het enige dat de klant hierbij nodig heeft is de Powercard, die krijgt hij automatisch bij de aankoop.

GARANT Power Q

De GARANT Power Q kenmerkt
zich door een enorme productdiversiteit.

 

Tweede designprijs voor GARANT ToolCar
De gereedschapswagen uit de nieuwe GARANT GridLine serie werd gehonoreerd met de Red Dot Award in de categorie ‘Tools’. Concurrenten uit 59 landen namen deel aan de competitie met in totaal ongeveer 6.300 items. Het organisatietalent op wielen biedt niet alleen een vooruitstrevend uiterlijk, maar ook een indrukwekkende ergonomie en gemak. Het zijvak is centraal afsluitbaar en bevat een geperforeerd paneel waarop GARANT Easyfix beugels en haken voor gereedschap kunnen worden bevestigd. Een voedingseenheid kan ook in het zijcompartiment worden geplaatst. Dit kan stroom leveren voor werkende elektrische gereedschappen en voor verlichting. Een ergonomisch gevormd duwhandvat en stevige geluidsarme wielen maken de ToolCar gemakkelijk te verplaatsen, zelfs op ongelijke vloeren.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details