Platform voor de metaalverwerkende industrie
Procesoptimalisatie tijdens het volledige productieproces

Procesoptimalisatie tijdens het volledige productieproces

De metaalverwerkende industrie houdt de proceskosten goed in de gaten. Door de processen rondom het gereedschapsgebruik te verbeteren, kunnen de productiekosten gevoelig verminderd worden. De Hoffmann Group biedt door de breedte van het pakket veel voordelen bij het beheersen van de processen en ondersteunt de klant tijdens de complete procesketen. Deze procesoptimalisatie vormt meteen één van de highlights op de TechniShow.

Processen stroomlijnen en proceskosten beperken is één van de belangrijke thema’s van de beurs en de synergie tussen machine/software en gereedschappen maakt daar deel vanuit. Onder het motto ‘Altijd Beter’ past de Hoffmann Group zich steeds aan de veranderende marktomstandigheden aan en introduceert zo continu nieuwe producten en diensten. Het werkt daarvoor intensief samen met machinebouwers, zoals Mazak, Promas, Style en Dormac, maar ook met gereedschapsfabrikanten en softwarehuizen om steeds een gepaste oplossing te bieden. De catalogi van de Hoffmann Group, ook wel ‘de Oranje Bijbel’ genoemd, omvatten meer dan 80.000 artikelen en de firma beschikt over specialisten in verspaning, meten, persoonlijke beschermingsmiddelen en bedrijfsinrichting én C-artikelen management.

Innovatie op de TechniShow

Op de TechniShow krijgen de bezoekers niet alleen een overzichtelijk beeld van het bestaande assortiment, maar pakt de Hoffmann Group weer uit met een aantal innovatieve oplossingen. “Zo presenteren we de Tool24 Smartline, PickOne en Locker voor inkoop- en verbruiksmanagement en komen de nieuwste freesstrategieën aan bod tijdens verspaningsdemonstraties met GARANT gereedschappen op een Hedelius Acura 65. Er is ook een teaser van Connected Manufacturing, een softwaretool voor de planning, sturing en organisatie van productieomgevingen die binnenkort op de markt komt”, legt product manager Marcel Schwarts uit. “Verder kunnen bezoekers kennismaken met de Xtric centrische machineklem en de GARANT instelbank voor het snel en efficiënt instellen van meetgereedschappen. De bezoekers krijgen eveneens een impressie van de mogelijkheden van het unieke GridLine systeem voor werkplaats­inrichting, dat zich kenmerkt door ergonomie, efficiëntie en emotie (E³).”

Het unieke GridLine systeem opent een variatie van mogelijkheden voor werkplaatsinrichting.

 

Procesoptimalisatie als highlight

De Hoffmann Group ondersteunt klanten tijdens de complete procesketen, van werkvoorbereiding, voorinstelling van gereedschappen en productie tot aan de nabewerking en toont methodes om de processen te optimaliseren. Dat begint al bij de inkoop, waar door de GARANT Tool24 Smartline, PickOne en Locker stilstand door tekort aan onderdelen te allen tijde vermeden kan worden. Deze artikel- en gereedschapsuitgiftesystemen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen – ladenkast, verticale kast of enkele-stuks-uitgiftekast – en hun modulaire opbouw zorgt voor maximale flexibiliteit bij de opstelling. Met het eenvoudige inkoopplatform Simple System kan men terugkerende processen automatiseren, eenvoudig zoeken naar producten en diensten bij leveranciers en snel en eenvoudig vragen en bestelprocessen afhandelen.

Juiste gereedschap en strategie voor de toepassing

“Met onze ToolScout kan men snel en eenvoudig het juiste gereedschap voor toepassingen, zoals frezen, boren, draaien, draadsnijden, meten en testen, vinden. Hier worden gereedschappen van GARANT en HOLEX, maar ook van andere producenten zoals Kennametal, Kyocera, Komet en nog veel meer voorgesteld. Het gekozen gereedschap kan men als favoriet opslaan en eenvoudig direct in de Hoffmann Group eShop ­bestellen”, gaat Schwarts verder. “Uiteraard is het belangrijk om het juiste gereedschap te gebruiken, maar ook de keuze voor efficiënte productie­strategieën draagt bij tot een hogere productiviteit. Zo kan men dankzij de juiste CAD-CAM-programmering met trochoïdaal frezen (Trochoidal Performance Cutting) tot wel 50% tijd besparen. Tot slot heeft het behoud van de originele kwaliteit van het verspaningsgereedschap zijn voordelen. Daarom kunnen klanten bij ons terecht voor het herslijpen en opnieuw prepareren van hun gereedschappen.”  

Het gereedschap moet steeds optimaal zijn. Daarom kunnen klanten bij de Hoffmann Group terecht voor het herslijpen en opnieuw prepareren van hun gereedschappen.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details