Platform voor de metaalverwerkende industrie
Perfecte compromis tussen ­afzuigkracht en comfort

Perfecte compromis tussen ­afzuigkracht en comfort

De aandacht voor de gezondheid van de lasser en zijn omgeving gaat in crescendo. Zowel bij de nieuwe generatie lassers als bij de overheden en uiteraard ook de fabrikanten rijpt het besef dat medewerkers niet aan onnodige risico’s mogen blootgesteld worden. Toortsspecialist Abicor Binzel heeft zichzelf daarom een dubbele missie opgelegd. Werken aan de afzuigefficiëntie aan de ene kant en aan het comfort van de lasser aan de andere kant. En met resultaat. De combinatie van de RAB GRIP HE laspistolen met puntafzuiging en de xFume rookafzuigunits vormt vandaag het beste mogelijke compromis op de markt.

Lasrook kan een aanzienlijk gezondheidsrisico vormen. Deskundigen op het gebied van arbeids­veiligheid raden dan ook aan om de lasrook direct bij de bron af te zuigen. Het laspistool is het element dat zich het dichtst bij het werkstuk en het smeltbad bevindt. Geïntegreerde rookafzuiging lijkt dan ook een logische invulling. Jan Laerte, directeur van Abicor Binzel Benelux: “Lassers hebben het echter dikwijls niet begrepen op een ‘te lomp’ pistool. Dit was een heikel punt bij de lancering tientallen jaren geleden. Intussen zijn al heel wat stappen gezet, maar om ­efficiënt af te zuigen zal er altijd een luchtstroom nodig zijn en dat resulteert in een iets grotere en dus ook zwaardere uitvoering en dus een ander gevoel in de hand. Men laat zich dan soms verleiden om een slanker pistool te gebruiken maar stelt dan vast dat het amper werkt. Abicor Binzel is wel steeds verder op zoek om de beide uitersten te verenigen en het is duidelijk dat daar nog wat marge is. Er staan nog mooie alternatieven in de coulissen, klaar om later dit jaar hun weg naar de markt te vinden.”

Met de xFume VAC PRO beschikt Abicor Binzel over een zeer krachtige rookafzuigunit waarop tot vier laspistolen voor gerobotiseerd lassen kan bedienen. Zo kan hij zelfs 24/7 zorgen voor een gezonde werkomgeving.

 

Laspistolen en afzuigunits in perfecte harmonie

De huidige standaard in laspistolen met geïntegreerde rookafzuiging is de reeks RAB GRIP HE. De RAB GRIP HE wordt gekenmerkt door een goede toegankelijkheid, een hoge afzuigefficiëntie en zijn robuustheid. RAB GRIP HE combineert dankzij een innovatieve geometrie van de nozzles een effectieve gezondheidsbescherming met de best mogelijke werkomstandigheden en is geschikt voor zware industriële toepassingen. Laerte: “Deze reeks wordt binnen zeer afzienbare tijd nog wat verder verbeterd in de details. Maar niet alleen goed laspistool is van belang, het moet ook in perfecte harmonie met de afzuigunit kunnen werken. Abicor Binzel heeft zich daarom ook toegelegd op de ontwikkeling van rookafzuigunits die afgestemd zijn op de laspistolen qua onderdruk, capaciteit … De FEC reeks met cycloonwerking laat al mooie dingen zien, maar de nieuwe standaard wordt ongetwijfeld de xFume VAC Advanced.” Dit apparaat waarborgt een efficiënte afzuiging in elke industriële omgeving, zelfs onder ongunstige omstandigheden. Het is ideaal voor twee totaal onafhankelijk werkende laspistolen, levert een hoge zuigkracht, beschikt over een automatische reinigingsfunctie en is universeel inzetbaar.

Ook veilig en gezond werken rond lasrobots

Aangezien gerobotiseerd lassen steeds meer in opmars is, heeft Abicor Binzel ook de opbouwkit xFume Robo ontwikkeld. “Door de hoge inschakelduur zal er bij gerobotiseerd lassen veel rook ontstaan die zich, zonder ingrijpen, verder en verder in de productiehal verspreidt. Met de xFume VAC PRO beschikken we over een zeer krachtige rookafzuigunit waarop men tot vier laspistolen voor gerobotiseerd lassen kan bedienen. Zo kan hij zelfs 24/7 zorgen voor een gezonde werkomgeving”, besluit Laerte.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details