Platform voor de metaalverwerkende industrie
Opslagsystemen op maat van metaalverwerkende bedrijven

Opslagsystemen op maat van metaalverwerkende bedrijven

Een efficiënt opslagsysteem is cruciaal voor de snelheid en kwaliteit van de interne logistiek bij productie- en verwerkingsbedrijven, zeker in de metaalsector, waar vaak onderdelen met grote afmetingen gestockeerd moeten worden. Ohra Regalanlagen GmbH produceert opslag- en stellingsystemen en is Europees marktleider op het gebied van draagarmstellingen. Onder het motto ‘We Will Rack You’ viert de Duitse specialist het veertigjarig bestaan.

De geschiedenis van Ohra gaat terug tot de jaren 60 als Ottokar Hölscher beslist om naast vorkheftrucks ook op maat gemaakte stellingen te verkopen. In het begin worden rekken van verschillende merken verkocht, maar vanaf 1973 produceert de firma eigen systemen. Als Hölscher in 1979 beslist om die divisie voor opslagsystemen in een apart bedrijf onder te brengen, is de Ohra Regalanlagen GmbH geboren. “We zijn uitgegroeid tot een gerenommeerd producent van opslagsystemen, vooral voor lange en zware goederen, én de Europese marktleider op vlak van draagarmstellingen”, geeft Bart Danneels, verantwoordelijke verkoop Belux aan. “Opslagsystemen moeten gebruikers toelaten om snel en eenvoudig materialen te plaatsen, te verplaatsen en uit te nemen. Ze bieden ook een efficiënte oplossing om zoveel mogelijk goederen op een zo beperkt mogelijke ruimte op te slaan.”

Metaalverwerkende bedrijven moeten vaak lange, zware goederen stockeren. Ze zijn op zoek naar opslagsystemen, die qua lengte, hoogte en stapelniveaus eenvoudig aangepast kunnen worden.

 

De metaalsector als belangrijke afzetmarkt

Ohra Opslagsystemen worden toegepast in de meest uiteenlopende sectoren, waaronder bouwmarkten, houthandels … en de metaalverwerking. “Bedrijven uit de metaalsector zijn vaak op zoek naar opslagsystemen, die qua lengte, hoogte en stapelniveaus eenvoudig aangepast kunnen worden. Met onze draagarmstellingen spelen we daar perfect op in”, zegt Danneels. “Deze zijn opgebouwd uit volwaardige stalen profielen en maken een slanke bouwwijze mogelijk, waardoor een grote opslag op klein oppervlak mogelijk is. We maken ze op maat, afhankelijk van de behoeften van de toepassing op vlak van stapelhoogte, diepte, draagkracht en profielsterkte. Ze kunnen ook hoogwaardig gepoedercoat of warmverzinkt worden, zelfs geleverd met dak, achterwand en regengoot.” Ohra biedt ook advies op maat. Zo helpt de studiedienst bedrijven om hun opslagruimtes efficiënt in te richten.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details