Platform voor de metaalverwerkende industrie
Op een efficiënte manier metaalslak verwijderen

Op een efficiënte manier metaalslak verwijderen

Bij veel bedrijven is het verwijderen van slakken op metaal nog steeds een manuele taak. Toch wordt meer en meer ingezet op een machinale, geautomatiseerde verwerking. Met de recente introductie van de Hammerhead heeft Timesavers de oplossing in handen voor de bewerking van plasma en vlam gesneden delen. Door middel van dit aggregaat kan het restmateriaal nog slimmer verwijderd worden. Op de Blechexpo demonstreert Timesavers de machines van de 22 en 42 series met Hammerhead aggregaat. Verder zijn er ook nog de 32 series WRBW, de12 series WB voor kleine onderdelen en de 10 series (Manual Grinder) voor het bewerken van kleine partijen.

 

Timesavers, dat tachtig jaar geleden ontstond als reparatiewinkel voor houtbewerkingsmachines, is vandaag uitgegroeid tot een marktleider in de productie van machines voor slijpen, ontbramen van metaalplaten, finishen en precisieslijpen. Zo verkocht de firma al meer dan 50.000 machines voor productiefaciliteiten wereldwijd, waarvan een groot deel vandaag nog steeds operationeel is. Intussen blijft de R&D-afdeling fors inzetten op innovatie, zoals de borstelmachines met Hammerhead aggregaat.

Maak zelf de vergelijking tussen een niet bewerkt stuk en een werkstuk waar de metaalslak verwijderd werd met een machine van Timesavers.

 

22 series

Voor bedrijven die op zoek zijn naar een slimme automatisering voor het verwijderen van de slakken van het metaal is de 22 series machine met Hammerhead aggregaat een effectieve oplossing. Het aggregaat bestaat uit een as met pennetjes, die de slakken er afhamert. Aan de ene kant van de machine schuif de operator het staal erin en aan de andere kant komt het er schoon uit. Het is heel eenvoudig, maar voor veel bedrijven van ongekende waarde. Deze machine verhoogt de efficiëntie en snelheid op de werkvloer, maar draagt finaal ook bij tot een verminderd ziekteverzuim bij het personeel. Er komt geen fijnstof meer vrij. Het schoonmaken van het metaal is toegankelijker, prettiger en gangbaarder. Bij het manueel verwijderen van metaalslak lopen de medewerkers meer kans op blessure door de trillingen in hun handen.

32 en 42 series

De Hammerhead is eveneens beschikbaar in een 42 of 32 series machine in combinatie met één of meerdere schuurbandaggregaten en een roterend borstelaggregaat voor het gelijkmatig ontbramen en afronden van de meest uiteenlopende producten. “Op de Blechexpo, de internationale vakbeurs voor plaatbewerking, tonen we de 42 series HWRB roterende borstelmachine met Hammerhead. Dit systeem staat garant voor hoogwaardige resultaten bij verschillende toepassingen, zoals ontbramen, kanten afronden tot een radius van 2 mm, verwijderen van laseroxide en zware slak”, legt Bo de Muijnck, verantwoordelijke voor E-commerce marketing en communicatie bij Timesavers uit. “Daarnaast presenteren we onze steeds populairder wordende 22 series H, uitgevoerd met de Hammerhead voor zware slakverwijdering en de veelzijdige 42 series WWRBW roterende borstelmachine, die zorgt voor een optimale ontbraming, een gelijkmatige randafronding tot een radius van 2 mm, maar ook voor finishing en de mogelijkheid om laseroxide te verwijderen.” Timesavers zet ook de 32 series WRBW roterende bostelmachine in de kijker, een meer economische oplossing voor het ontbramen, afronden, afwerken en verwijderen van laseroxide. Deze machine wordt uitgerust met een nieuwe optie, beschikbaar voor zowel de 32 als 42 series: de automatische borstel set-up, een optisch systeem dat continu de borstellengte meet en de borstel automatisch instelt op de exacte wensen van de gebruiker. Hierdoor is handmatig kalibreren niet meer nodig.

Voor bedrijven die op zoek zijn naar een slimme automatisering voor het verwijderen van de slakken van het metaal is de 22 series machine met Hammerhead aggregaat een effectieve oplossing.

 

10 en 12 series

Naast de 22, 32 en 42 series machines demonstreert Timesavers op de Blechexpo de 12 series WB, die een nieuw ontwerp kreeg en ideaal geschikt is voor het ontbramen en finishen van kleine onderdelen. Tot slot kunnen bezoekers zelf testen uitvoeren op de betrouwbare 10 series Manual Grinder, een kostenbesparende machine voor het ontbramen, kanten afronden en finishen van kleine batches. 

BLECHEXPO: HAL 1 – STAND 1803

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details