Platform voor de metaalverwerkende industrie
Nieuwste telg in succesreeks steelt show op huisshow

Nieuwste telg in succesreeks steelt show op huisshow

Op 8 en 9 november stond Meppen (Duitsland) in het teken van hoogwaardige verspaningsmachines. De nieuwe Acura 85 stal de show op de jaarlijkse huisshow van Hedelius. Zoals het typenummer het doet vermoeden is het een uitbreiding van de succesvolle Acura reeks 55 en 65.

Waar deze twee kleinere modellen een tafeldiameter hebben van respectievelijk 550 en 650 mm, is dat bij de Acura 850 mm. Bovendien is het aantal stuks gereedschappen uitgebreid tot 80 stuks, waar de kleinere modellen er 65 tot hun beschikking hebben. De Acura 85 is in verschillende opties te koop. Zoals met een SK40 of HSK A 63 spindel met een draaisnelheid variërend van 12.000 tot 24.000 per minuut en een daarbij behorende krachtbron variërend van 22 tot 35 kW. Ook de koeling van de spil is optioneel uit te breiden van 25 naar 75 bar. De draai-zwenktafel met afmetingen van 850 x 750 mm doorsnede en een zwenkbereik van +30° tot -15° maakt opspannen mogelijk tot 1.000 kg.

Ergonomisch
Wat betreft ergonomie kan Hedelius melden dat ook deze machine van voren bediend en opgespannen kan worden door de operator die daarvoor een tafelhoogte van 845 mm tot zijn beschikking heeft. Het dak van de cabine opent zich tegelijkertijd met de deur, zodat ook belading door een kraan mogelijk is. De Acura 85 heeft een bewerkingsradius van 900 x 850 x 700 mm (x/y/z) met nog steeds een zeer compacte uitvoering. De machine is maar 500 mm langer en 600 mm dieper dan de Acura 65. Overigens zijn de Acura 55 en 65 ook nog maar een jaar op de markt. Hedelius lanceerde deze op de AMB beurs, vorig najaar. Die machines zijn goed aangeslagen in de Benelux. Promas – distributeur in Nederland en België – meldt dat het er in jaar tijd al een kleine 25 van de Acura 55 en 65 heeft verkocht in Nederland en België, waarvan er een aantal nog uitgeleverd moet worden.     

Tekst: Erik Kruisselbrink  Beeld: Hedelius
Uitgelichte afbeelding: 
De nieuwe Acura 85 combineert een groot werkbereik met een kleine footprint.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details