Platform voor de metaalverwerkende industrie
Nieuwe zaagmachine legt de lat weer hoger

Nieuwe zaagmachine legt de lat weer hoger

Een verhaal dat zoveel zelfstandige ondernemers typeert. Wat begon met een passie na de werkuren, groeide in geen tijd uit tot een eigen, florerende zaak. Janssenswillen Metaalbewerking heeft van kwaliteit en snelle levertermijnen in draaien en frezen zijn handelsmerk gemaakt. Daarom investeert het bedrijf uit Lommel voortdurend in een hoogperformant machinepark. Dat het zaagwerk op een Behringer gebeurt hoeft dan ook niet te verwonderen.

Het begon allemaal met een conventionele draaibank en freesmachine en een tweedehands zaagmachine. Rik Janssenswillen zette in 1996 de stap naar een eigen zaak. “Het begon met een bijverdienste na de werkuren, maar mond-tot-mondreclame maakte dat bedrijven uit de regio snel de weg naar mijn deur vonden. En die groei is sindsdien een constante. Maar het machinepark, daar is wel veel aan veranderd”, vertelt Janssenswillen met een knipoog. De zaakvoerder gelooft sterk in performante machines om het verschil te maken. “90% van wat hier vandaag staat is minder dan vijf jaar oud. We verwerken hier heel veel uiteenlopende materialen, van staal tot titanium. Als je dan met kwaliteit en snelle levertermijnen het onderscheid wilt maken, dan moet je durven investeren. Nauwkeurigheid en afwerking, daar staan wij voor en dan heb je machines nodig die dat helpen hardmaken.”

De intrede van twee robots maakte dat alle stukken precies dezelfde lengte moesten hebben en perfect recht zijn. Een koud kunstje voor de Behringer HBE 511 Dynamic.

 

Behringer voor hogere nauwkeurigheid en beter rendement

Ook automatisering vraagt daar om. “We hebben hier sinds kort twee robots aan het werk die werkstukken in de draaibank laden. Om dat naadloos te laten verlopen, moeten alle stukken precies dezelfde lengte hebben, maar ook recht zijn. Om aan die nauwkeurigheid te voldoen, wilden we graag een ‘state of the art’ zaagmachine. Via een van onze leveranciers van machines, kwamen we bij Behringer terecht. Doordat wij ook grotere diameters kunnen beladen met de robot op onze draaibank, hebben wij gekozen voor de Behringer HBE 511 Dynamic, waarmee we tot Ø510 kunnen zagen.” Sindsdien zagen ze bij Janssenswillen aan een veel beter rendement. “Ze zaagt perfect recht, zonder dat we er zelf eigenlijk programmeerwerk aan hebben. Op basis van het materiaal en de diepte, past ze zelf de druk en de snelheid aan. Bovendien kunnen we uit één staaf verschillende series van verschillende lengtes halen. De machine doet zo goed haar job, dat ik ze ook ’s avonds nog een aantal uur langer onbemand kan laten draaien”, besluit Janssenswillen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details