Platform voor de metaalverwerkende industrie
Nieuwe opportuniteiten dankzij volledig geautomatiseerde buizenlaser

Nieuwe opportuniteiten dankzij volledig geautomatiseerde buizenlaser

Om flexibel op de vaak veeleisende vragen van klanten te kunnen inspelen, moeten bedrijven blijven investeren in nieuwe machines. Laser Works, de divisie binnen thyssenkrupp Materials Belgium die focust op het lasersnijden, plooien en nabewerken van metalen platen, profielen en buizen, installeerde onlangs een volledig geautomatiseerde Adige fiber buizenlaser type LT8.10. Resultaat: een grotere capaciteit en de mogelijkheid om werkstukken uit andere materialen en met andere vormen te bewerken.

lw2_b16lt14fiberl-kopieren

De buizenlaser is geschikt voor de bewerking van ronde buizen met een diameter tot 240 mm of rechthoekige profielen tot 200 mm dikte. De fiberbron snijdt ook buizen met een speciale vorm, open profielen en inhaakverbindingen.

 

Laser Works (Merelbeke), sinds 1999 een divisie van thyssenkrupp Materials Belgium, is al meer dan twintig jaar gespecialiseerd in lasersnijwerk van platen en buizen. “We voeren opdrachten uit voor onze zusterbedrijven, maar zijn ook een gereputeerde dienstverlener voor andere metaalverwerkende bedrijven”, stelt Olivier Goubau, product manager laser cutting. “We laseren en plooien platen, profielen en buizen in rvs, staal en aluminium en staan in voor de nabewerkingen. We beschikken daarvoor over een modern machinepark, dat continu aangepast wordt om onze klanten te helpen.”

Adige fiber LT8.10 buizenlaser

Daarom installeerde Laser Works recent een volledig gautomatiseerde buizenlaser Adige fiber LT8.10 voor werkstukken met een lengte tot 6,5 m en een gewicht tot 40 kg/m. Deze innovatieve unit steunt op een fiberlaserbron van 3 kW en is geschikt voor ronde buizen met een diameter tot 240 mm of rechthoekige profielen tot 200 mm dikte. Deze machine importeert 3D-modellen uit verschillende CAD-programma’s en zet die automatisch om in de data nodig voor de productie. “Dankzij de 3D-technologie kunnen niet alleen ronde, vierkante of rechthoekige stukken geprogrammeerd en gesneden worden, maar ook buizen met een speciale vorm, open profielen of inhaakverbindingen. Bovendien heeft deze fiberbron ook geen enkele moeite met het snijden van aluminium en andere hoog reflecterende materialen,” vult Goubau aan. “Deze buizenlaser is achteraan uitgerust met een bundellader voor de automatische verwerking van grotere series en heeft vooraan ook een stappenlader voor individuele werkstukken, die toelaat om een lopende productie even te onderbreken om één of enkele stukken tussendoor te bewerken. De afgewerkte stukken kunnen zowel vooraan als achteraan ontladen worden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details