Platform voor de metaalverwerkende industrie
Nieuwe ontwikkelingen in maakindustrie eindelijk weer tastbaar
Een beurs moet informatief zijn, maar mag ook wel een ‘fun’ gehalte hebben.

Nieuwe ontwikkelingen in maakindustrie eindelijk weer tastbaar

Goed nieuws voor wie op zoek is naar de nieuwste materialen, flexibele oplossingen, innovatieve productietechnologieën en toeleveringsstrategieën voor de maakindustrie: van 30 augustus tot 2 september is er in de Jaarbeurs in Utrecht weer TechniShow, opnieuw gekoppeld aan ESEF Maakindustrie. Live demonstraties, educatieve sessies en workshops, een 3D-printplein, guided tours, een Formule-1 simulator en bandenwisselwedstrijd, de Innovation Awards…: de ideale gelegenheid om te ontdekken en te ontmoeten.

De organisatoren blijven ook de klemtoon leggen op het belang van 3D-printen. Getuige daarvan is het 3D-printplein.

Wie de TechniShow bezoekt, is in één keer op de hoogte van de trends en ontwikkelingen binnen de maakindustrie. Tijdens de vorige editie, in 2018, tekenden meer dan 400 exposanten en bijna 42.700 professionele bezoekers present. Uiteraard willen branchevereniging FPT-VIMAG, merkeigenaar van de beurs, en Jaarbeurs Utrecht als organisatoren die cijfers dit jaar overtreffen.

“Het is hoog tijd om weer een groot, toekomstbestendig fysiek evenement voor en samen met de sector neer te zetten. Het is intussen toch al vierenhalf jaar geleden dat de markt op deze schaal bij elkaar kwam om innovaties, duurzame oplossingen en uitdagingen voor de toekomst te ontdekken”, stelt Jennie Elzinga, Head of Project bij de Jaarbeurs. André Gaalman, voorzitter van FPT-VIMAG, vult aan: “Ondanks de pandemie is de productietechnologie zich blijven ontwikkelen. Die innovaties kunnen we samen op één locatie ontdekken. Deze beurs komt dan ook op een cruciaal tijdstip, en door de vernieuwde indeling van de hallen wordt het aanbod nog overzichtelijker voorgesteld.”

TechniShow blijft hét toonaangevende platform in de Benelux als het gaat over industriële productietechnologie: nieuwe zaken ontdekken en veel informatie verzamelen.

Guided tours

Bij de lancering van de beurs waren er wel wat negatieve geluiden, vooral over het tijdstip, zo net na de zomervakantie. Maar vandaag kijken exposanten en bezoekers vol verwachting uit naar dé Benelux-vakbeurs voor de maakindustrie: verspanende CNC-machines, meettechniek & vision, 3D-printing, productie-automatisering, machinegereedschappen, werkplaats- en assemblagetechniek, zagen, boren en conventioneel verspannen, oppervlaktetechniek, verbindingstechniek, plaat- en buisbewerking, maar ook een uitgebreid randprogramma. Op 31 augustus worden vier ‘guided tours’ rond respectievelijk verspaning, plaatbewerking, 3D en productieautomatisering georganiseerd. Ook de Innovation Awards in de categorieën Slim Produceren, Digitale Fabriek en Flexibel Produceren worden uitgereikt.

Eind april werd de plattegrond van TechniShow en ESEF bekendgemaakt. Beide beurzen worden inderdaad opnieuw parallel georganiseerd, maar wel aan één kant van het complex. De ingang van TechniShow is in Hal 8, die van ESEF in Hal 10. Bij Hal 9 en 11 zal er mogelijkheid zijn om van de ene naar de andere beurs over te lopen. Hal 7 staat in het teken van plaat- en buisbewerking, terwijl in Hal 8 onder andere oppervlaktetechniek, conventioneel verspanen en assemblage aan bod komen. Via Hal 9 rond machinegereedschappen komt men bij thema’s als 3D-printing, meettechniek & vision in Hal 11. Een gedeelte van die hal is ook het mekka van de CNC-machines, en dat loopt door tot in Hal 12, waar ook aandacht is voor productautomatisering. 

De exposanten zullen ook tijdens deze editie vol inzetten op innovatie.

Beetje fun

“3D-printen blijft een belangrijk thema. We willen immers de Nederlandse maakindustrie nog méér bewust maken van de kansen die deze technologie biedt om de concurrentiekracht te vergroten. Het 3D-printplein is een van die initiatieven om de mogelijkheden in de kijker te zetten”, stelt André Gaalman. “Bovendien vinden we dat een beursbezoek ook wel een deeltje ‘fun’ moet inhouden. Daarom kunnen bezoekers achter het stuur van een Formule 1-simulator kruipen en tegen elkaar racen op een circuit. Of ze kunnen elkaar uitdagen in een wedstrijdje banden wisselen bij Formule 1-wagens. De snelste van de dag gaat met een prijs naar huis. We richten ons ook op de studenten, die met een bezoek veel informatie uit de lessen in de praktijk kunnen ontdekken.”    

TechniShow en ESEF in Jaarbeurs Utrecht, op dinsdag 30 augustus en woensdag 31 augustus van 10.00 tot 19.00 uur, op donderdag 1 september van 10.00 tot 21.00 uur, en op vrijdag 2 september van 10.00 tot 17.30 uur. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details