Platform voor de metaalverwerkende industrie
Nieuwe MEWA-werkkleding volgt elke beweging
MEWA

Nieuwe MEWA-werkkleding volgt elke beweging

Als je medewerkers in bedrijven en werkplaatsen vraagt hoe de perfecte werkkleding eruitziet, bestaan ook hier alle goede dingen uit drie: een professionele look, een comfortabele pasvorm en vele handige zakken. De nieuwe collectie MEWA MOVE voldoet aan al die eisen en staat met zijn functionele, vlotte stijl volledig in het teken van beweging.

De MEWA Move- werkkleding sluit nauw aan op het lichaam maar volgt toch elke beweging, bij het strekken, bukken én knielen. Alle kledingstukken hebben voldoende binnen- en buitenzakken met versterkte zakbodems zodat er ook klein materiaal voor dagelijks gebruik in kan worden opgeborgen. Drukknopen en ritssluitingen zijn aan het zicht onttrokken. De collectie bestaat momenteel uit een jas, een werkbroek en een tuinbroek in de favoriete kleuren van vaklui en productiemedewerkers. Nog andere kledingstukken zijn in ontwikkeling. “De meeste teams in werkplaatsen en fabriekshallen geven de voorkeur aan blauwe, grijze, zwarte of rode kleding. Daarop hebben we onze collectie afgestemd“, vertelt Mark Weber, die bij MEWA de productontwikkeling leidt. Om betere combinaties mogelijk te maken, zijn de jassen verkrijgbaar in een- en tweekleurige uitvoering met bijpassende eenkleurige werkbroeken en tuinbroeken – en dit alles vervaardigd van een lichte, comfortabele stof in gemengd katoen.

MEWA

Het wassen gebeurt volgens het wfk-label voor textielhygiëne

De  moderne kleding biedt MEWA volgens het principe van de textielsharing te huur aan: elke medewerker krijgt meerdere persoonlijke outfits. Volgens het afgesproken leverritme wordt de gedragen kleding door MEWA opgehaald en wordt de gewassen kleding opnieuw aangeleverd. Bij MEWA wordt gewassen volgens de aanbevelingen van het Robert Koch Instituut. Alle MEWA-vestigingen waar de werkkleding wordt gewassen, dragen het wfk-label voor textielhygiëne. “Ook de kleding van een monteur wassen wij zo hygiënisch dat hij er in theorie mee aan de slag kan in de voedingsindustrie”, zegt Matthias Zoch, hoofd milieu- en procestechniek bij MEWA. De gewassen kleding wordt in afzonderlijke kledingzakken getransporteerd, waardoor de hygiënische kwaliteit tot aan de levering gewaarborgd is. Wie een beroep doet op de service van MEWA, heeft altijd een hygiënisch kraaknette outfit in zijn garderobe die er onberispelijk uitziet.

MEWA Move kan men gebruiken zonder de kleding zelf te bezitten: elke medewerker krijgt meerdere persoonlijke outfits. Volgens het afgesproken wisselritme wordt de gedragen kleding door MEWA opgehaald en wordt de gewassen kleding opnieuw aangeleverd.

MEWA

MEWA textielmanagement

MEWA biedt sinds 1908 een totaaloplossing aan voor bedrijfskleding en geldt hiermee als pionier in textielsharing. Vandaag levert MEWA vanuit 45 vestigingen aan bedrijven over heel Europa beroeps- en beschermende kleding, poetsdoeken, olieopvangmatten en voetmatten – inclusief onderhoud, reparatie, opslag en logistiek. Daarnaast kunnen werkveiligheidsartikelen worden besteld. 5.700 medewerkers staan klaar voor meer dan 190.000 klanten uit de industrie, handel, ambachtelijke sector en gastronomie. In 2019 realiseerde MEWA een omzet van 734 miljoen euro en mag zich hiermee marktleider noemen in de textielmanagementsector. Voor zijn engagement op het gebied van duurzaamheid en verantwoord ondernemen en voor zijn branding en innovatiekracht ontving het bedrijf diverse onderscheidingen.

Meer informatie over MEWA Textil-Management
MEWA Servibel NV, www.mewa.be, +32 (0)15 45 15 80

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details