Platform voor de metaalverwerkende industrie
Nieuwe ééndagsvakbeurs “Journée du Métal” scoort meteen ijzersterk in de Franstalige markt.

Nieuwe ééndagsvakbeurs “Journée du Métal” scoort meteen ijzersterk in de Franstalige markt.

Op donderdag 2 juni 2022 lanceerde Easyfairs Belgium een nieuwe ééndagsvakbeurs in Namur Expo, Journée du métal, speciaal gericht op de Franstalige metaalsector. Met 71 exposanten en 715 bezoekers was dit meteen een bijzonder geslaagde lancering. 74% van alle exposanten heeft bovendien hun standplaats opnieuw gereserveerd voor de volgende editie. Een schitterend bewijs van hoe succesvol deze lancering was.

Grote opkomst van 715 bezoekers uit heel Wallonië op één enkele beursdag.

Namen is niet alleen de hoofdstad van Wallonië, het was voor Journée du métal op 2 juni ook het centrum waar de Franstalige metaal-community bij elkaar kwam. Maar liefst 715 bezoekers bezochten deze eerste editie. Qua geografische spreiding van onze bezoekers bereikten we ook alle provincies: 28% kwam uit Luik, 17% uit Namen, 17% uit Charleroi, 10% uit Henegouwen, 10% uit Waals Brabant en  13% uit Brussel, 5% kwam uit de Vlaamse provincies.

Grote tevredenheid bij de 71 exposanten en de strategische partners

Het Belgisch Instituut voor lastechniek organiseerde voor méér dan 70 deelnemers 2 las-conferenties en het VCL-CPS beheerde o.a. onze Wall of flame waar bezoekers hun naam konden lassen op onze metalen wand. Ons marketing team heeft samen met al onze strategische partners, mediapartners en exposanten ervoor gezorgd dat de juiste bezoekers bereikt werden.
Op deze ene beursdag heeft maar liefst 74% van alle exposanten opnieuw hun standplaats gereserveerd voor de volgende editie in juni 2024.

Bij de officiële opening van Journée du métal door Federaal Minister Clarinval, bevoegd voor Middenstand, Zelfstandigen, KMO’s en Landbouw, Institutionele Hervormingen en Democratische Vernieuwing, belast met Buitenlandse Handel, werd ook benadrukt dat er behoefte is om een Franstalige federatie op te richten voor metaalberoepen. Samen met VLAMEF en de steun van Minister Clarinval zal ook Easyfairs Belgium hier haar steun mee aan verlenen.

Volgend metaal-manufacturing event is in november 2023 in Antwerp expo

De volgende afspraak voor de community van het lassen en snijden, draaien, frezen en plooien van metalen, voor-en nabewerking, 3D printing, metaal-toeleveranciers,… is op 21-22-23 November 2023 in Antwerp expo waar de Belgische en Nederlandse metaal-community bij elkaar komt voor een nieuwe combinatie : Welding Week en Subcontracting  stonden in 2019 als samen, maar in 2023 komt er ook het nieuwe event ‘Metal Flanders’. Hierdoor zal de volledige metaal-aanbod getoond kunnen worden met het behoud van de bestaande succesvolle brandings van Welding week en Subcontracting. Deze nieuwe combi werd alvast héél enthousiast ontvangen door de exposanten van Journée du métal en werd al een tijdje gevraagd door onze Nederlandstige bezoekers van Welding week en Subcontracting.

De volgende editie van Journée du métal staat gepland op donderdag 6 juni 2024 in Namur expo.

3 ééndagsvakbeurzen op rij voor 3 verschillende Franstalige markten scoren allemaal.

Drie nieuwe ééndagsvakbeurzen voor de drie verschillende Franstalige sectoren scoorden allemaal uitstekend. Op 16 mei werd Empack Namur gelanceerd en scoorde zeer sterk met haar 658 bezoekers, één week later was het de beurt aan Industrie & Maintenance, een technische vakbeurs voor de processing en de onderhoudsector. Hier kwamen 538 bezoekers naartoe en op 2 juni sloten we reeks af met Journée du métal met een topaantal van  715 bezoekers. Voor al deze drie ééndagsvakbeurzen reserveerde een gemiddelde van 70% van alle exposanten hun standplaats al terug voor de volgende edities. Een zeer sterk teken van tevredenheid voor iedereen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details