Platform voor de metaalverwerkende industrie
Nieuw bewerkingscentrum voor specialist in 3- en 4-assig frezen en draaien
FRT gebruikt dit systeem met een tafel van 1200 x 600 mm voor de bewerking van de meest uiteenlopende werkstukken. De X-, Y- en Z-as hebben een bereik van respectievelijk 1050, 600 en 600 mm.

Nieuw bewerkingscentrum voor specialist in 3- en 4-assig frezen en draaien

Als maakbedrijf blijft het belangrijk om je machinepark up-to-date te houden, ook al betekent dat elke keer een forse investering. Toen Ronny Theuws van FRT naar een extra freesmachine op zoek ging, had hij eerst een tweedehands machine op het oog. Na een bezoek bij Promas was hij echter onder de indruk van de PROMILL PMT-1050. Dit verticale 3-assig bewerkingscentrum bewijst intussen volop zijn nut in het atelier van de specialist in draai- en freeswerken uit Pelt.

Ronny Theuws stelt trots zijn meest recente aanwinst voor: een PROMILL PMT-1050 freescenter.

Wat iets meer dan twintig jaar geleden als een eenmanszaak startte, is vandaag uitgegroeid tot een stevig familiebedrijf, gespecialiseerd in 3- en 4-assig frezen en draaien. 

“Toen ik in 2000 in mijn garage een eigen zaakje in bijberoep opstartte, had ik nooit durven dromen dat het zo’n vaart zou lopen. Samen met mijn vrouw en zoon bouw ik nu dagelijks aan de verdere groei van onze firma op de industriezone van Pelt”, vertelt de zaakvoerder van Freeswerken Ronny Theuws (FRT). “We zijn gespecialiseerd in 3- en 4-assig draaien en frezen van prototypes, enkelstuks en kleine en middelgrote series tot maximaal 1000 stuks, en dat vooral voor klanten uit de voedingsindustrie en de elektronica, maar uiteraard ook voor anderen. Daarvoor beschikken we over een enthousiast team van tien ervaren ­medewerkers en een uitgebreid machinepark, met negen freescentra, twee CNC-gestuurde en twee conventionele draaibanken en één zinkvonkmachine.”

Dit bewerkingscentrum wordt geproduceerd door een machinebouwer uit Taiwan, volledig volgens de vereisten van Promas.

Doordacht investeren

Elke investering wordt goed overwogen. Zo kocht Theuws een paar geleden een tweedehands HEDELIUS bewerkingscentrum, dat al jaren op de werkvloer bij een bedrijf in de buurt zijn nut bewezen had. Je kan het een gewaagde zet noemen om in een gebruikte machine te investeren, maar hij had zich vooraf wel goed geïnformeerd. Het systeem draait ook nu nog elke dag zonder problemen. Voor de service en het onderhoud doen ze een beroep op de deskundige ondersteuning van Promas. 

“Toen we beslisten om een bijkomend freescenter te plaatsen, dachten we in eerste instantie opnieuw aan een tweedehands machine en hadden er zelfs al eentje op het oog. Sales manager Erik Kinat van Promas wees ons echter op de risico’s die een gebruikte machine met zich mee kan brengen, zoals de verdoken mankementen, de moeilijkheden om bij de bank een financiering te bekomen, of de problemen om na verloop van tijd wisselstukken te vinden en de machine te kunnen herstellen. Hij nodigde ons uit in de showroom voor een technische uitleg en een demo van een bewerkingscentrum dat direct uit voorraad leverbaar was tegen gunstige voorwaarden. We waren meteen overtuigd en op zeer korte tijd stond de nieuwe PROMILL PMT-1050 in ons atelier.”

De hoofdspindel met directe aandrijving draait met snelheden tot 12000 toeren/minuut.

Vereisten van verdeler

De familie Theuws investeerde in een 3-assig bewerkingscentrum voor de bewerking van werkstukken in staal, aluminium en kunststof. Dit eigen product van Promas wordt geproduceerd door een machinebouwer in Taiwan, maar wel volledig volgens de vereisten van de verdeler, met onder meer een inox-beplating in de werkruimte, interne koeling 25 bar, perslucht aan de spil, centrale smering en een spanentransporteur. 

Deze PROMILL is uitgerust met een gereedschapswisselaar met 30 posities en een intuïtieve Heidenhain-sturing zorgt voor een eenvoudige en snelle bediening.

“Deze machine omvat een tafel van 1200 x 600 mm voor werkstukken tot 800 kg. De X-, Y- en Z-as hebben een bereik van respectievelijk 1050, 600 en 600 mm, de hoofdspindel met directe aandrijving draait met snelheden tot 12000 toeren/minuut. Ze is uitgerust met een gereedschapswisselaar met 30 posities en een intuïtieve Heidenhain-sturing zorgt voor een eenvoudige en snelle bediening”, sluit Erik Kinat af. “Als machineleverancier hechten we uiteraard veel belang aan de kwaliteit van onze machines. Daarnaast staan we ook garant voor de nodige transparantie en eerlijkheid tijdens gesprekken, een deskundige ondersteuning en een vlekkeloze service in elke situatie. Ook bij FRT zijn dat de ingrediënten voor een samenwerking in volle vertrouwen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details