Platform voor de metaalverwerkende industrie
Metaalbewerker kiest bewust voor een samenwerking met één ­machineleverancier

Metaalbewerker kiest bewust voor een samenwerking met één ­machineleverancier

Never change a winning team. Als een samenwerking goed verloopt, moet je geen veranderingen doorvoeren. Dat bevestigt zaakvoerder Sander De Belder van Metallooks. Hij koopt al zestien jaar zijn machines bij De Tollenaere en kan zich naar eigen zeggen gewoon geen betere leverancier wensen. Om de kwaliteit van zijn poorten, carports, overkappingen, tuinhuizen, tuinkamers en tuinschermen verder te verbeteren en nog flexibeler op de vragen van de klanten te kunnen antwoorden, investeerde de firma onlangs in een 3D-waterjetsnijmachine type WS 4020 PremiumCut 3D van STM, opnieuw bij de machineleverancier uit Eeklo.

metallooks_1_img_1577-kopieren

Bij Metallooks bewerken Sander De Belder en zijn team dagelijks aluminium profielen tot afgewerkte producten.

 

Metallooks startte in 2004 met de productie van poorten. Die worden volledig op maat gemaakt in een eigen atelier in Boortmeerbeek. De meeste types poorten worden volledig in aluminium vervaardigd. Sommige modellen, voornamelijk de klassieke spijltjespoorten, zijn dan weer alleen in staal mogelijk. Deze poorten worden uitgerust met automatisering, videofonie en parlofonie. De firma produceert ook gebogen en platte carports en (terras)overkappingen in aluminium, leverbaar met geïntegreerde wanden en poorten. De laatste jaren zet Metallooks vol in op onderhoudsvrije aluminium tuinhuizen, tuinkamers en tuinschermen op maat. Aangezien deze constructies in alle mogelijke RAL-kleuren besteld kunnen worden, is het perfect mogelijk om deze in dezelfde kleur als de gevel af te werken. Ze kunnen zelfs gecombineerd worden met houten elementen.

metallooks_4_-kopieren

De Tollenaere leverde en plaatste een 3D-waterjetsnijmachine type STM WS 4020 PremiumCut 3D.

 

Waterjetsnijtechnologie van STM

De Belder blijft intussen fors investeren in de verdere uitbouw van zijn kleine kmo met zeven medewerkers. Zo zijn er drie mensen in het atelier en beschikt de fabrikant over een vaste montageploeg, want ook dit aspect neemt Metallooks volledig voor zijn rekening. Om de producten nog nauwkeuriger te produceren, de kwaliteit van de bewerkingen te verbeteren en flexibeler op vragen van de klanten in te spelen, besloot de metaalbewerker om zijn machinepark verder uit te breiden met een hoogwaardige snijmachine. De zaakvoerder koos in samenspraak met Marc De Tollenaere voor een waterjetsnijmachine type WS 4020 PremiumCut 3D van STM. “Deze hoogtechnologische Oostenrijkse vijfassige waterjet kan staal, rvs, aluminium, steen en glas snijden, maar ook alle soorten rubber. Het snijoppervlak, bestaande uit lamellen, kan een gewicht tot 1.500 kg/m² dragen. De roterende 3D-snijkop met automatische hoogtecontrole kan onder een hoek tot 68° geplaatst worden en in elke positie eindeloos ronddraaien, zonder dat de hoogteleidingen in de weg zitten”, licht De Tollenaere toe. “Dit systeem wordt geleverd met een waterjet controller, uitgerust met een bedieningspaneel en 20” monitor, alsook de snij­software, een geluidsarme hogedrukpomp en hogedrukleidingen voor de connectie tussen pomp en machine.”

metallooks_3_img_1225-kopieren

Metallooks produceert poorten, carports, overkappingen, tuinhuizen, tuinkamers en tuinschermen.

 

Een betere service bestaat gewoonweg niet

De waterjet draait op volle toeren en bij Metallooks zijn ze zeer tevreden over de resultaten. “We zijn enorm onder de indruk van de prestaties van deze waterstraalsnijmachine. Ze zorgt immers voor een zeer zuiver snij­oppervlak, waardoor geen nabewerkingen meer nodig zijn”, sluit De Belder af. “Toen ik besloot om een snijmachine aan te schaffen, heb ik geen moment getwijfeld om bij De Tollenaere aan te kloppen. Ik heb indertijd mijn eerste machine daar gekocht en heb sindsdien geen andere leverancier meer gehad. Lintzagen, cirkelzagen, boormachines … noem maar op, alles komt van bij de machineleverancier uit Eeklo. We kunnen er altijd rekenen op hun kennis om een geschikte machine tegen een eerlijke prijs voor te stellen. Bovendien kunnen we een beroep doen op de knowhow en ondersteuning van hun team bij de installatie en in­bedrijfstelling van de systemen, maar ook bij eventuele technische vragen of problemen. Alleen als ze een bepaalde machine bij De ­Tollenaere niet hebben, zou ik bij een andere leverancier te rade gaan.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details