Platform voor de metaalverwerkende industrie
Mendix en Atos breiden wereldwijde samenwerking uit om digitale decarbonisatie te stimuleren met enterprise low-code

Mendix en Atos breiden wereldwijde samenwerking uit om digitale decarbonisatie te stimuleren met enterprise low-code

Mendix, een Siemens-onderneming en wereldwijd leider in moderne enterprise applicatie-ontwikkeling, en Atos, wereldwijd leider in digitale transformatie, hebben hun samenwerking uitgebreid. Atos kan daarmee het Mendix low-code platform gebruiken om hyperautomation en decarbonisatie in organisaties te stimuleren. De samenwerking met Mendix bouwt voort op de langdurige samenwerking tussen Atos en Siemens en de ambitie van Atos om hoogwaardige low-code oplossingen te bieden aan bedrijven.

De overeenkomst houdt in dat Atos een licentie krijgt om het Mendix low-code platform te verkopen in meerdere regio’s waar Atos samenwerkt met Siemens, waaronder EMEA, APAC en Noord- en Zuid-Amerika. Na de initiële introductie wordt dit naar meer landen uitgebreid.

Versnelde digitalisering in verschillende sectoren

Veel organisaties maken een snelle transformatie door bij de digitalisering van hun bedrijfsprocessen en activiteiten. In steeds meer sectoren en industrieën worden IT-oplossingen ingezet om efficiënter te opereren, de inzet van bedrijfsmiddelen te optimaliseren en de omzet te verhogen.

Binnen de samenwerking maakt Atos gebruik van het Mendix low-code platform om een breed scala diensten aan te bieden voor de modernisering van applicaties, en om haar industriële expertise en capaciteiten te versterken. Dankzij het partnership kan Atos organisaties helpen het potentieel van low-code applicaties maximaal te benutten en te voldoen aan de toenemende vraag naar snelle en moderne dienstverlening in de maakindustrie, retail, publieke sector, telecom en financiële dienstverlening. Met het Mendix low-code platform kunnen Atos-klanten complexe digitale initiatieven starten zonder fors te hoeven investeren in technische capaciteiten en expertise.

Digitale decarbonisatie versnellen

De overeenkomst ondersteunt tevens de missie van Atos om de grenzen van wetenschappelijke en technologische mogelijkheden te verleggen zodat zakelijke partners, klanten en de samenleving op duurzame wijze kunnen opereren in een veilige digitale wereld.

Het Mendix-platform kent door de eenvoudige integratie met bestaande componenten een circulaire benadering van software-ontwikkeling. Doordat organisaties hun diensten stuk voor stuk kunnen upgraden zijn er geen ingrijpende aanpassingen nodig aan de infrastructuur, waardoor organisaties effectiever kunnen omgaan met bedrijfsmiddelen. Het Mendix-platform is cloud-native en maakt containerisatie van applicaties mogelijk. Zo kunnen organisaties hun apps overal inzetten en opschalen zonder opnieuw te hoeven ontwikkelen.

Met het Mendix low-code platform kan Atos haar klanten ondersteunen bij het ontwikkelen van applicaties met weinig milieu-impact en zo bijdragen aan het verlagen van hun CO2-voetafdruk.

Volgens de ‘Exponential Climate Action Roadmap’ van het World Economic Forumkunnen digitale technologieën helpen de wereldwijde uitstoot van koolstof met 15% te verminderen, dit is een derde van de vereiste 50% vermindering in 2030. Dit kan worden bereikt door de inzet van digitale innovaties op het gebied van energie, productie, landbouw, transport en verkeersmanagement. Via de nieuwe overeenkomst ondersteunen Atos en Mendix deze sectoren in hun behoeften op het gebied van decarbonisatie.

Atos bouwt nu al toepassingen op basis van het Mendix-platform om het energieverbruik en de CO2-uitstoot op 1.800 locaties wereldwijd realtime te monitoren, rapporteren en volgen.

Inzet van low-code versnelt transformatie naar een digital-first economie

We zijn verheugd dat we kunnen voortbouwen op de langdurige relatie van Siemens met Atos en hoogwaardige diensten kunnen aanbieden die hyperautomation en decarbonisatie in organisaties verder ondersteunen. Atos heeft een sterke basis in het moderniseren van applicaties en beschikt over de expertise om een duidelijk stappenplan op te stellen voor het moderniseren van verouderde applicaties en systemen. Dit is van cruciaal belang voor bedrijven die deze systemen opnieuw willen bouwen of vervangen. Ons low-code platform en de expertise van Atos sluiten perfect aan bij het versnellen van die transformatie”, zegt Tim Srock, CEO van Mendix. “Door deze samenwerking met Mendix helpt Atos organisaties hun processen te stroomlijnen, waardoor de totale kosten en benodigde tijd voor het veranderen of verbeteren van systemen voor applicatie-ontwikkeling worden verminderd.”

Rakesh Khanna, Head of Digital bij Atos: “In het snel veranderende digitale landschap kunnen we met deze samenwerking het Mendix low-code platform gebruiken om unieke diensten aan te bieden die we snel kunnen aanpassen en die inspelen op de marktveranderingen en kansen van onze klanten, in alle sectoren waar we actief zijn. We zijn ervan overtuigd dat de uitbreiding van onze huidige samenwerking met Siemens bijdraagt aan de gezamenlijke missie om innovatieve oplossingen te bieden aan organisaties die hun digitale transformatie willen versnellen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details