Platform voor de metaalverwerkende industrie
Meest gebruiksvriendelijke sturing nu ook voor het grotere seriewerk

Meest gebruiksvriendelijke sturing nu ook voor het grotere seriewerk

Driekwart van de totale prijs van een werkstuk schuilt in de arbeidstijd. Hoe sneller een stuk kan gemaakt worden, hoe meer winst u zal uittellen. Kleine series en prototypes zijn echter niet altijd gediend met een geavanceerde CNC-sturing. Maar volledig manueel werken loont evenmin. Dan zijn de XZY machines met ProtoTRAK sturing de ideale oplossing. Het is de meest gebruiksvriendelijke sturing op de markt die het beste van twee werelden biedt. En met de XYZ bewerkingscentra die dit jaar geïntroduceerd werden bij Crispyn kan u eenvoudig een vervolg breien aan dit succes en ook grotere series snel gaan uitleveren.

foto-crispyn28-september-2017005-28-september-2017-kopieren

Voor de XYZ machines geldt vaak het credo ‘zien is geloven’. Je kan er echt in een handomdraai zeer mooie stukken mee vervaardigen.

 

De voorbije jaren kreeg de verspaningsmachines van XYZ met ProtoTRAK sturing gestaag voet aan wal in de Belgische metaalindustrie. Zaakvoerder Jan Crispyn: “Quasi elk metaalverwerkend bedrijf ondervindt vandaag problemen om technisch geschoold personeel te vinden. De machines van XYZ zijn zodanig ontworpen dat de operator aan de machine zich zo efficiënt mogelijk van zijn taken kan kwijten. Dat er 2.500 machines per jaar over de toonbank gaan wereldwijd, bewijst dat ze hun huiswerk wat dat betreft gedaan hebben.” De kracht schuilt hem in de intuïtieve, eenvoudige sturing die iedereen in staat stelt om enkelstuks of kleine series in een handomdraai te produceren. Of het nu eenvoudige of complexe werkstukken betreft, operatoren met of zonder CNC-ervaring, de ProtoTRAK sturing zal uw werkstukken vier tot tien keer sneller kunnen maken.

Snel meerwaarde creëren met eenvoudige CNC-sturing
Een dag opleiding volstaat eigenlijk al, de eenvoud van de dialoogsturing doet de rest van het werk om cirkels te frezen, gatenpatronen te boren, profielen te draaien of conische schroefdraad te snijden. Er hoeft niet gerekend te worden. Crispyn: “Wie louter conventioneel werkt zal het door de schaarste aan personeel bijzonder moeilijk krijgen de komende jaren. Zeker gezien de stijgende complexiteit van stukken. De uitvoering slorpt dan te veel tijd op. Met de XYZ machines en de ProtoTRAK sturing kan je de eerste stap naar CNC zetten, en een meerwaarde creëren. De sturing stelt de vragen, u hoeft enkel de gegevens in te vullen. Het resultaat kan vervolgens zelfs op het beeldscherm gesimuleerd worden. Op het einde van de rit zal uw stuk vier tot tien keer sneller gemaakt zijn. Maak zelf maar de rekensom wat dat voor uw winst kan betekenen.

foto-crispyn26-juni-2018002-26-juni-2018-kopieren

De nieuwe XYZ bewerkingscentra zijn specifiek ontwikkeld om ook klanten met grotere series te ondersteunen met dezelfde voordelen.

 

Volgende stap: bewerkingscentra
Dit jaar lanceerde Crispyn ook de nieuwe bewerkingscentra in twee uitvoeringen. “Deze machines zijn specifiek ontwikkeld om klanten die grotere series moeten verwerken ook te ondersteunen met dezelfde voordelen. De HD serie is een extra zware machine die beschikt over oerdegelijke blokgeleidingen, een echte spanenmaker. De LR serie daarentegen doet het met lineaire geleidingen en is een stuk prijsgunstiger. De keuze hangt voor een stuk af van wat de klant verkiest, want beide kunnen ze dezelfde nauwkeurigheden neerzetten. De HD serie beschikt wel over een hoger spindelvermogen en meer gereedschappen. Uitvoerige testen in Engeland, de bakermat van XYZ, hebben uitgewezen dat ze in flexibiliteit, snelheid en precisie meer dan hun mannetje kunnen staan. De LR en HD serie bewerkingscentra beschikken standaard over een Siemens sturing.

foto-crispyn03-juni-2011004-03-juni-2011-kopieren

Of het nu eenvoudige of complexe werkstukken betreft, operatoren met of zonder CNC-ervaring, de ProtoTRAK sturing zal uw werkstukken vier tot tien keer sneller kunnen maken.

 

Juiste machine voor toepassing
Voor Crispyn is het bijzonder belangrijk dat metaalbewerkers niet zomaar een nieuwe machine aanschaffen. Immers, nog te vaak eindigen bedrijven met een verkeerde machine voor de toepassing. “Als je niet alle toeters en bellen die erop zit gaat gebruiken, waarom dan een zware investering doen?”, vraagt Crispyn zich af. “Daarom vertrekken wij steeds vanuit drie vragen: wat wilt u doen, wat heeft u nodig en welke werkstukken wilt u maken? We maken ons sterk om altijd de juiste oplossing voor de klant te kunnen vinden. Door veel te investeren in onze showroom kunnen ze de machines ook live aan het werk zien. Want in het geval van de ProtoTRAK sturing geldt vaak het credo ‘zien is geloven’. Je kan er echt in een handomdraai zeer mooie stukken mee vervaardigen”, besluit Crispyn.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details