Platform voor de metaalverwerkende industrie
“Meer tijdsbesparing en automatisatie door de nieuwe zaag-boorstraat”

“Meer tijdsbesparing en automatisatie door de nieuwe zaag-boorstraat”

Tielt, Vermako Plastic Greenhouses is ontstaan door de interesse in constructie en techniek door de stichter en zaakvoerder Jacques Maes.

Het bloeiende bedrijf heeft reeds 25 jaar ervaring in de productie, constructie en montage van folie kassen, zonder beperkingen in breedte of lengte. Vermako is een metaalconstructiebedrijf dat zijn producten wereldwijd aanbiedt op maat van de klant. Hun klanten bevinden zich in de landbouw, serrebouw, afvalverwerking, sorteerbedrijven enz. Een van hun volgende projecten is een afvalsorteercentrum van 3 ha die overkapt zal worden door Vermako.

De productie gebeurt volledig door Vermako waardoor ze garant kunnen staan voor de uitvoering van elk project met respect voor termijn en kwaliteit. Voor de montage, die zij uitvoeren in eigen beheer, beschikt Vermako over een eigen machinepark waarvoor ze zelf het transport verzorgen, alsook de levering van alle materiaal. De opvolging van de productie en planning gebeurt door Karl Maes, de tweede generatie is zo een feit, en de toekomst ook gegarandeerd.

Vermako blijft investeren in het automatiseren van het productieproces. Voor het sneller en nauwkeuriger boren en zagen van de vele kokers en profielen die in de kassen gebruikt worden werd een nieuwe zaag-boorstraat van De Tollenaere aangekocht. De combinatie bestaat uit een boormachine van Kaltenbach en een bandzaagmachine van Meba.

Vroeger werden de kokers manueel geboord en gezaagd wat veel tijd in beslag nam. Nu worden de tekeningen via het CAD-CAM systeem ingelezen in de boor-zaagstraat.

De kokers worden volautomatisch d.m.v. een dwarstransport op de machine geladen. De automatische boormachine kan de kokers aan 3 zijden boren. Vervolgens worden deze op lengte gezaagd op de Meba bandzaagmachine die zowel links als rechts onder hoek kan zagen. De afgewerkte producten worden aan de afvoerzijde afgeduwd op het dwarstransport.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details