Platform voor de metaalverwerkende industrie
Meer specialisten voor tappen in roestvast staal

Meer specialisten voor tappen in roestvast staal

Hoogrendementboor GARANT Master Tap INOX is per direct in nieuwe maten, met extra lengtes en voor andere schroefdraadstandaards leverbaar.

De Hoffmann Group, Europa’s toonaangevende systeempartner voor kwaliteitsgereedschap, heeft haar productfamilie ‘GARANT Master Tap’ uitgebreid met hoogrendementtappen voor proceszeker draadsnijden in roestvaste en hooggelegeerde staalsoorten. De tap GARANT Master Tap INOX is nu beschikbaar voor draaddiameters van M1,6 tot M24 en voldoet aan de standaards UNC en UNF No.2 tot 1“. De nieuwe gereedschappen zijn per direct via de eShop op www.hoffmann-group.com en vanaf 1 augustus ook via onze nieuwe catalogus 51 te bestellen.

De GARANT Master Tap INOX is geschikt voor de productie van doorlopende en blinde gaten met een tolerantie van 6GX. Zoals alle gereedschappen uit de GARANT Master Tap-productfamilie, biedt deze het hoogste niveau van proceszekerheid, prestaties en duurzaamheid. Een speciale snijkantgeometrie zorgt namelijk voor gelijkmatig gedraaide spanen, die dankzij verbeterde spaanruimtes doelgericht worden afgevoerd. Speciaal ontworpen tandruggen knippen de spanen af en maken de spaanwortels glad zonder hinderlijke spanen.

De snijkanten van de GARANT Master Tap INOX zijn tevens afgerond voor een proceszekere schroefdraadbewerking in roestvast en hooggelegeerd staal. Hierdoor breken ze niet uit en vertoont het gereedschap een gelijkmatig slijtageverloop. Een slijtvast HSS-E-PM snijmateriaal en een wrijvingsarme TiAlN multilayer-coating beschermen tegen vroegtijdige slijtage.

Dankzij het uitgebreide productassortiment staan professionele gebruikers nu nog meer gereedschappen ter beschikking voor de proceszekere schroefdraadbewerking in roest- en zuurbestendige staalsoorten. Gebruikers die vaak extra materialen willen verspanen, zoals staal, aluminium, messing en gietijzer, kunnen als alternatief ook de universele tap ‘GARANT Master Tap’ gebruiken. Deze tap behaalt zelfs bij taaie koperlegeringen nauwkeurige resultaten en maakt het veelvuldig van gereedschap wisselen overbodig.

De productfamilie ‘GARANT Master’ werd in 2015 door de Hoffmann Group gelanceerd met als doel om hoogrendementbewerkingen nog productiever te maken met bijzonder krachtige en betrouwbare gereedschappen. De productfamilie is sindsdien consequent uitgebreid en biedt inmiddels modern hoogrendementgereedschap voor elke toepassing.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details