Platform voor de metaalverwerkende industrie
Materiaalkunde meets oppervlaktetechniek
Parallel aan de expo wordt ook een uitgebreid congresprogramma met presentaties, lezingen, workshops en masterclasses georganiseerd.

Materiaalkunde meets oppervlaktetechniek

Daarom beslisten Mikrocentrum, VOM én ION om de handen in elkaar te slaan om het kennis- en netwerkevent Materials+Eurofinish+Surface te organiseren. Op 15 en 16 september tonen de exposanten in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch hun laatste innovaties en oplossingen op het vlak van materiaalkunde, analysetechniek, verbindingstechnieken en oppervlaktetechniek. Daarnaast zijn er demopleinen, VIP-ruimtes, een Meet & Match én een uitgebreid congresprogramma met ruim zestig sprekers.

Tijdens het event ligt de klemtoon op materiaalkunde, analysetechnieken, verbindingstechnieken en oppervlaktetechniek.

Na de succesvolle editie van kennis- en netwerkevent Materials+Eurofinish door Mikrocentrum en VOM in 2019, sloot in 2020 ook vakbeurs Surface van Vereniging ION aan. “Dit is een logistische stap, waardoor dit kennis- en netwerkevent voor de maakindustrie in de Benelux verder kan groeien. Tijdens deze editie kunnen bezoekers kennismaken met de laatste innovatieve ontwikkelingen en oplossingen van ruim 100 exposanten actief op het vlak van materiaalkunde, analysetechnieken, verbindingstechnieken en oppervlaktetechniek. Er is echter meer, want de beursvloer omvat ook interactieve demopleinen, verschillende VIP-ruimtes en een Meet & Match, waarvan het doel is om relevante contacten te vinden in de gehele sector”, vertelt Timo van Leent, manager vakbeurzen en congressen bij Mikrocentrum. “Door corona kon dit event vorig jaar niet doorgaan, maar nu vormt het voor Belgische en Nederlandse exposanten en bezoekers een ideale gelegenheid om elkaar opnieuw fysiek te kunnen ontmoeten. Al begrijpen we dat er nog mensen zijn die twijfelen en eerder terughoudend zijn. Daarom kunnen bedrijven ook als virtuele exposant aan ons online event deelnemen.”

De beursvloer omvat ook demopleinen, VIP-ruimtes en een Meet & Match, waarvan het doel is om relevante contacten te vinden in de gehele sector.

Congresprogramma met ruim 60 sprekers en een Award Event

Materials+Eurofinish+Surface is een ontmoetingsplaats voor onder meer materiaalkundigen en –onderzoekers, engineers, chemici, R&D medewerkers, onderhoudsmanagers, kwaliteitsmanagers, test- en meetexperts, productie- en projectmanagers, designers, architecten, inkopers en kennis- en onderwijsinstellingen. Parallel aan de expo wordt immers ook een uitgebreid congresprogramma met ruim zestig sprekers georganiseerd. “Gedurende de twee beursdagen kan men terecht in drie zalen voor een reeks presentaties, lezingen, workshops en masterclasses. Zo zijn er negen bijdragen van universiteiten en hogescholen en achttien van brancheverenigingen, rijksdiensten en kennisinstituten. Flagship en innovatieve bedrijven staan in voor de invulling van nog eens zestien events”, vult van Leent aan. “Daarnaast wordt op 15 september ook de ION Borghardt Award uitgereikt, die innovaties op het vlak van oppervlaktebehandeling bekroont. Dit jaar lag de klemtoon op thema’s als circulaire economie, vakmanschap, ketenoptimalisatie en innovatie bij marktintroductie. De zes genomineerden zijn AD International/Spuiterij Munsters, Chemetall, HS Protect, Jonkman Coating, Kluthe Benelux en Q-FIN.”

Mikrocentrum, VOM én ION beslisten om de handen in elkaar te slaan om het kennis- en netwerkevent Materials+Eurofinish+Surface te organiseren.

Tegelijkertijd met de Kunststoffenbeurs en de Nederlandse Metaaldagen

Materials+Eurofinish+Surface gaat door op 15 en 16 september in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. De deuren gaan er telkens open om 9.30 u. en sluiten om 17 u.. De toegang is gratis. “We organiseren het event samen met onze Kunststoffenbeurs, de vakbeurs en ontmoetingsplek voor de gehele kunststofketen in de Benelux. Bezoekers kunnen zich hier laten inspireren en verrassen door actuele ontwikkelingen met kunststof”, sluit van Leent van Mikrocentrum af. “De Kunststoffenbeurs belicht actuele thema’s als circulaire economie, duurzaamheid, smart industry, slimme grondstoffen, nieuwe materialen, kostprijsbesparing, innovatieve productiemethodes, productontwikkeling en kansen voor de maakindustrie. Bezoekers en exposanten kunnen beide evenementen bezoeken.” Op hetzelfde moment vinden in de Brabanthallen ook de Nederlandse Metaaldagen plaats, eveneens met focus op procesoptimalisatie, productieverbetering en digitalisering op weg naar een volledige smart industry. Dat betekent dat er niet alleen aandacht zal zijn voor tastbare onderdelen, zoals machines en materialen, maar vooral ook voor de processen, vandaag en in de toekomst. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details