Platform voor de metaalverwerkende industrie
LVD introduceert lasersnijmachine van groot formaat

LVD introduceert lasersnijmachine van groot formaat

Het unieke modulaire ontwerp begint bij een bedlengte van 12 meter en kan worden uitgebreid in stappen van 2 meter tot maximaal 40 meter, al naargelang de wens van de gebruiker. Het grote formaat laat toe een grote waaier aan stukken te snijden en efficiënt te nesten, verhoogt de productiviteit en optimaliseert het materiaalgebruik.

SCHAALVOORDELEN

Taurus is geschikt voor het snijden van zeer grote of van meerdere platen, verschillende seriegroottes en stukken in variërende formaten en materiaalsoorten, tot 3,3 meter breed en tot 30 mm dik.

Grote platen worden in één keer gesneden zonder te moeten herpositioneren en meerdere kleinere platen kunnen samen op de snijtafel verwerkt worden zonder onderbreking. Het is mogelijk op één deel van de tafel te snijden en op een ander deel te laden/ontladen en zo machinestilstand tot een absoluut minimum te beperken.

Het ontwerp van de Taurus houdt rekening met de toegankelijkheid. Enkel het portaal, niet de volledige machine, is voorzien van een behuizing. Het mechanische ontwerp en de aandrijving zorgen ervoor dat de dynamiek bij het snijden van grote platen hoog blijft.

De operator kan met twee touchschermen de machine altijd gemakkelijk bedienen.

Met een handbedieningspaneel kan hij alle assen veilig in manuele modus verplaatsen, nodig voor het instellen van de machine of het laden van de nozzelwisselaar. Een camera in de snijzone en een monitor op de bedieningsconsole maken constante controle van het snijproces mogelijk. De snijzone heeft een afneembaar voorpaneel voor onderhoudsdoeleinden.

Voor de machine is geen speciale fundering nodig.

UITGEBREIDE MOGELIJKHEDEN

Taurus FL biedt ook een optie voor snijden onder hoek (bevel cutting) of 2,5D snijden tot 45°. De fiberlaser is een ideaal en betrouwbaar gereedschap voor produceren van hoogwaardige schuine sneden in grote platen. Met deze optie kan materiaal op een snelle en kostenefficiënte manier voorbereid worden op secundaire lasbewerkingen of het creëren van geometrische vormen.

De bevelsnijkop van de Taurus FL gebruikt twee motoren met directe aandrijving. Hierbij vallen de transmissiecomponenten weg, wat resulteert in zeer hoge nauwkeurigheid en reactiesnelheid waardoor de snijkwaliteit ook bij het snijden onder hoek constant blijft.

De bevelsnijkop kan zowel op een horizontaal vlak als in voorgevormde stukken snijden, of snijden onder een hoek binnen de grenzen van de Z-as en +/- 45°.

De optionele automatische nozzelwisselaar verhoogt de productie- en doorlooptijd. De eenheid heeft ruimte voor 30 nozzels in een magazijn in een wielconfiguratie dicht bij de snijkop. De nozzelwisselaar heeft een geïntegreerde camera voor de uitlijning, grootte en toestand van de nozzel en biedt automatische kalibratie van de capacitieve hoogtesensor en reiniging van de nozzel na een vooraf ingesteld aantal inbrandingen.

De optionele CADMAN®-L-software heeft geautomatiseerde functies voor eenvoudiger programmeren en geavanceerd nesten, botsingsdetectie, vliegend inbranden en snijden, en snijparametertabellen, om de mogelijkheden van Taurus FL ten volle te benutten. Voor onder hoek snijden is een optionele plug-in beschikbaar voor SolidWorks, Solid Edge en Inventor.

Taurus FL is beschikbaar met een fiberlaserbron van 6, 8 of 10 kW, die een voor de sector ongekend hoog rendement biedt van meer dan 40%.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details