Platform voor de metaalverwerkende industrie
Lichtsnijdende geometrieën voor radiuswisselplaten breiden het toepassingsbereik voor CoroMill 331 gebruikers uit

Lichtsnijdende geometrieën voor radiuswisselplaten breiden het toepassingsbereik voor CoroMill 331 gebruikers uit

Automotive, lucht- en ruimtevaart en olie- en gassectoren kunnen hiervan profiteren

Nieuwe wisselplaatgeometrieën breiden de lijst uit van geschikte toepassingen voor de veelzijdige CoroMill® 331 frees van Sandvik Coromant. De meest recente toevoegingen aan de portfolio zijn de beschikbaarheid van twee nieuwe lichtsnijdende periferigeslepen geometrieën voor radiuswisselplaten die geschikt zijn voor toepassingen in de automotive- en lucht- en ruimtevaart sectoren.

Speciaal geïntroduceerd voor CoroMill 331 is de M30 geometrie, welke is ontworpen voor het optimaliseren van het groeffrezen in stalen en gietijzeren automotive componenten. De M30 geometrie wordt gedefinieerd door haar licht snijdende werking en is beschikbaar voor grootte 11 wisselplaten en biedt radiusafmetingen van 1,5 tot 3.0 mm (0.059 tot 0.118 in). Deze zware geometrie is bijzonder gunstig wanneer machinewerkplaatsen de zekerheid willen verbeteren in zwakke set-ups of toepassingen met lange uitsteeklengte, waar het betrouwbaarheid biedt en een betere concurrentiepositie. De beschikbaarheid van soorten omvat GC1130, GC1020, GC3040 en de nieuwste GC4330 soort voor het frezen van staal. 

Daarnaast is de L50 geometrie geïntroduceerd, welke is gericht op het bewerken van lucht- en ruimtevaart componenten, alsmede voor werkstukken in de olie- en gassector. Aangeboden in grootte 11 wisselplaten met radiusafmetingen van 3,0 mm tot 6,3 mm (0.118 tot 0.248 in), is een lichtsnijdende werking ook het belangrijkste kenmerk van de robuuste en scherpe L50 geometrie, waardoor het geschikt is voor materialen als roestvast staal, superlegeringen op nikkelbasis en titanium. Geoptimaliseerd voor gebruik in goede bedrijfscondities en zware toepassingsgebieden, zijn de GC1040, GC2040 en S30T de beschikbare hardmetaalsoort opties.

“Groeffrezen is één van de meest gangbare toepassingsgebieden binnen wisselplaatfrezen, en de nieuwe geometrieën zijn specifiek ontwikkeld als antwoord op de vraag van machinewerkplaatsen die de proceszekerheid, kwaliteit en kosten willen verbeteren,” zegt Jenny Häll Jansson, wereldwijde productmanager frezen, Sandvik Coromant. 

Merk op dat naast de M30 en L50, worden grootte 8, 11 en 14 wisselplaten met een 4,0 mm (0.157 in) radius standaard beschikbaar gemaakt in de WM-geometrie. Ook hier weer bedoeld om het frezen van automotive componenten te verbeteren, omvatten de soort-opties GC1130, GC1020, GC3040 en GC4330.

Maar verre van slechts groeffrezen, is CoroMill 331 is een universeel concept dat flexibele, zeer nauwkeurige bewerking kan bieden in talloze vlakfrees, hoekfrees en zij- en vlakfreesbewerkingen in alle sectoren van de industrie. Een groot assortiment beslaat een uitgebreide keuze aan diameters, breedtes, wisselplaatgeometrieën, hoekradii en soorten.

Kijk voor meer informatie op https://www.sandvik.coromant.com/nl-nl/products/coromill_331/pages/default.aspx

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details