Platform voor de metaalverwerkende industrie
Lasrookafzuiging beschermt uw medewerkers, machines en producten
Meestal wordt gekozen voor afzuigarmen die gekoppeld worden aan vaste of mobiele afzuig- en filtersystemen, zoals de FilterCart of FilterBox.

Lasrookafzuiging beschermt uw medewerkers, machines en producten

Als men lasrook en -dampen niet adequaat afvoert, kan dat de gezondheid van de medewerkers schaden, maar ook de werking van machines en de kwaliteit van afgewerkte producten negatief beïnvloeden. Dat zorgt voor verhoogd ziekteverzuim, verminderde capaciteit en productiviteit, terugkerende storingen en finaal ook voor winstverlies. Nederman is al meer dan 75 jaar een toonaangevende ontwikkelaar en leverancier van producten en oplossingen voor het afzuigen van verontreinigde stoffen, waardoor een ‘schone’ en veilige werkomgeving ontstaat.

De afvoer van vervuilde lucht en de toevoer van verse lucht zijn cruciaal om een gezonde en veilige werkomgeving te realiseren. Dat geldt zeker ook voor laswerkposten, waar medewerkers gevaarlijke stoffen en deeltjes kunnen inademen, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen zoals longontsteking, astma, allergieën, long-, darm-, darmkanaal- en leverkanker, en zelfs hersenschade. 

“Hoe kleiner die deeltjes, hoe gevaarlijker. Bovendien kunnen lasrook en -dampen ook de werking van geautomatiseerde lassystemen, zoals robots, en andere machines negatief beïnvloeden en zelfs de werkstukken beschadigen”, geeft Gunther Maes, sales manager bij ­Nederman, aan. “De maakindustrie moet dan ook maatregelen nemen om die verontreinigde lucht efficiënt af te voeren, met andere woorden liefst zo dicht mogelijk bij de bron. ­Nederman levert al 75 jaar producten en oplossingen die lassers beschermen tegen rook en dampen in hun werkomgeving: mobiele, stationaire, centrale en technisch aangepaste systemen.”

Nederman ontwerpt, bouwt, installeert, implementeert en onderhoudt volledige systemen, die zorgen voor een schone, veilige en productieve werkomgeving.

Een geschikte oplossing voor elke toepassing

Elk project start met een gesprek, waarbij de behoeften en de werksituatie van de klant geanalyseerd worden. De gebruikte techniek hangt immers af van de omstandigheden. 

“Meestal wordt gekozen voor afzuigarmen, beschikbaar in diverse, flexibele ontwerpen, die gekoppeld worden aan vaste of mobiele afzuig- en filtersystemen, zoals de FilterCart of FilterBox. Als alternatief kan men kiezen voor on-tool/on-torch-afzuiging of geïntegreerde MIG-mondstukken, een methode die heel vaak ingezet wordt bij geautomatiseerde installaties met lasrobots”, licht de sales manager toe. “Bij ruimtelijke lasrookafzuiging wordt centraal in de hal, zonder bronafzuiging, een MCP-, LCP- of LBR-Smartfiltersysteem geplaatst. Hier wordt de vervuilde lucht herhaaldelijk door de filter gezogen, waardoor lasrook- en stofdeeltjes opgevangen worden. De schone lucht wordt vervolgens op hoogte opnieuw in de werkplaats geblazen. Andere mogelijke systemen zijn afzuigtafels of -kappen.”

Bij ruimtelijke lasrookafzuiging wordt centraal in de hal, zonder bronafzuiging, een MCP-, LCP- of LBR-Smartfiltersysteem geplaatst.

Ontzorging van a tot z

Nederman streeft ernaar om zijn klanten volledig te ontzorgen. De specialist levert niet alleen systemen, maar staat ook in voor ontwerp, engineering, productie, montage, inbedrijfstelling en onderhoud. 

“Door filtersystemen met een frequentieregelaar uit te rusten, wordt de hoeveelheid afgevoerde lucht continu aan de minimale eisen aangepast en het energieverbruik gevoelig beperkt. Verder zijn er programmeerbare timers, gebruikssensoren en automatische dempers, die de efficiëntie nog verhogen en de onderhoudsintervallen verlengen”, sluit Gunther Maes af. “Klanten kunnen bij ons ook terecht voor het upgraden van oudere systemen en voor alle advies met betrekking tot regelgevingen en normen om een ‘schone’, gezonde, veilige én productieve werkomgeving te realiseren.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kunnen we je helpen met zoeken?