Platform voor de metaalverwerkende industrie
Kwaliteitsgereedschap verhoogt rendabiliteit

Kwaliteitsgereedschap verhoogt rendabiliteit

Perfectie leidt tot succes, zeker ook in de wereld van de gereedschappen. Professioneel gereedschap moet absoluut betrouwbaar en functioneel zijn. De Hoffmann Group, marktleider op het vlak van kwaliteitsgereedschappen, biedt een ruim assortiment met meer dan 70.000 gereedschappen om te snijden, verspanen, spannen en slijpen, maar ook persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en oplossingen voor bedrijfsinrichting. Onder het motto ‘From Concept to Reality’ toont de firma op de EMO hoe zij het productieproces met fysieke en digitale producten kan ondersteunen. Nieuwe ontwikkelingen zoals de GARANT MasterTap Inox, de GARANT Master Alu freeslijn en de centrische machineklem GARANT Xtric staan in de vitrine.

De nieuwe centrische machineklem GARANT Xtric voor het spannen van onbewerkte en bewerkte onderdelen is uitgerust met een innovatief bekkensnelwisselsysteem.

 

De metaalverwerkende sector ziet er compleet anders uit dan pakweg tien jaar geleden: geen grote productieseries meer, verregaande automatisering, nog strengere eisen op vlak kwaliteit en levertermijn én een groot tekort aan technisch personeel. Voor een optimale rendabiliteit rekenen metaalverwerkers naast machines en personeel meer dan ooit op de betrouwbaarheid van de gereedschappen. “In de afgelopen honderd jaar hebben we ons steeds opnieuw uitgevonden. We hebben ons aan veranderende marktomstandigheden aangepast, op nieuwe ontwikkelingen geanticipeerd en innovatieve producten en diensten geïntroduceerd”, stelt Patrick Dehaene, sales manager Belgium bij de Hoffmann Group. “Ons gamma omvat vandaag meer dan 70.000 gereedschappen om te snijden, verspanen, spannen en slijpen, maar ook persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) en oplossingen voor bedrijfsinrichting. We verdelen producten van meer dan 500 merken, maar ontwikkelen ook al geruime tijd eigen producten. Zo introduceerden we in 1973 het premium merk GARANT en tien jaar later de eerste producten van het kwaliteitsmerk HOLEX. Dagelijks staan wereldwijd 3.000 medewerkers klaar om meer dan 135.000 klanten te ondersteunen om hun productieproces te optimaliseren.”

Innovatie troef

Wie Hoffmann zegt, denkt meteen aan de oranje catalogus. In dit jubileumjaar verschijnt editie 50 van de ‘gereedschapsbijbel’ in achttien talen en in een oplage van 1,1 miljoen exemplaren. De Hoffmann Group blijft investeren in de uitbreiding van het aanbod alsook de ontwikkeling van nieuwe oplossingen en de optimalisatie van bestaande producten uit het eigen gamma. Onder het motto ‘From Concept to Reality’ toont de specialist op de EMO hoe zij het volledige productieproces met fysieke en digitale producten kan begeleiden. Op stand A06 in hal 3 pakt de firma uit met innovatieve oplossingen op het vlak van verspaning, spantechniek, meettechniek en digital services.

De nieuwe GARANT Master Alu-freeslijn voor aluminiumbewerking omvat gereedschap voor elke toepassing.

 

GARANT innovaties

Zo demonstreert Hoffmann de GARANT MasterTap Inox, de GARANT Master Alu freeslijn en de GARANT Xtric. De GARANT MasterTap Inox, de nieuwste telg uit de succesvolle tapserie, combineert hoogwaardig snijmateriaal, innovatieve geometrie en hypermoderne coatingtechniek voor perfecte schroefdraadboringen in rvs. De GARANT Master Alu freeslijn omvat een complete gereedschapsserie voor elke toepassing: van de éénsnijder schachtfrees en de kartelruwfrees tot aan de kamerfrees en torusfrees. “Een andere highlight is de GARANT Xtric, een centrische machineklem voor het spannen onbewerkte en bewerkte onderdelen, waarbij het voorvormen van de stukken overbodig is. Deze klem is uitgerust met een innovatief bekkensnelwisselsysteem”, licht de sales manager Belgium toe. “De opzetbekken kunnen via een klikmechanisme in slechts enkele eenvoudige stappen en zonder gereedschap verwisseld of 180° gedraaid worden. Dankzij deze draaibare opzetbekken biedt de Xtric een bijzonder groot spanbereik.” Verder presenteert de Hoffmann Group nog tal van uitbreidingen op de bestaande programma’s, waaronder TPC-gereedschap uit de GARANT Master Titan freeslijn, een wisselplaat en VHM-paraboolfrees voor Parabolic Performance Cutting (PPC) alsmede de nieuwste versie van de meetmicroscoop GARANT MM1, met een tot tien keer groter beeldveld.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details