Platform voor de metaalverwerkende industrie
Kwaliteit is ook: snel antwoord van specialist in huis
Bij Hoffmann Group ligt de focus niet alleen op de producten, maar ook op de ondersteuning van de klanten door specialisten.

Kwaliteit is ook: snel antwoord van specialist in huis

De kwaliteit van de producten is voor elk maakbedrijf cruciaal. Daarvoor moet men investeren in de geschikte machines, maar ook de rol van personeel met kennis van zaken valt niet te onderschatten. Producten ontwikkelen en in de markt zetten is één, maar voor de klanten is het nog belangrijker dat zij voor hun specifieke toepassing of vraag op korte tijd een gepaste oplossing krijgen. Bij Hoffmann Group spelen ze daar perfect op in met een organisatie geënt op specialisten, elk met een focus op één vakgebied.

De geschiedenis van de Hoffmann Group gaat terug tot 1919. Vandaag is het levenswerk van Josef Hoffmann, maar ook van zijn zoon Franz, uitgegroeid tot een solide leverancier en systeempartner op het gebied van industrieel kwaliteitsgereedschap, verspaning, spantechniek, meettechniek, slijp- en snijtechniek, bedrijfsinrichting, persoonlijke beschermingsmiddelen én automatisering. De firma levert producten van meer dan 500 A-fabrikanten, maar ontwikkelt en produceert ook eigen oplossingen onder de merknamen GARANT en HOLEX. 

“Reeds in de beginjaren stond de stichter ervoor bekend dat hij niet alleen producten aan de klanten leverde, maar hen ook bijstond met advies over toepassingstechniek. Vandaag komen de klanten nog steeds op de eerste plaats. Zo integreerden we in onze nieuwbouw een Experience Center, waar trainingen en scholingen in machinebewerkingen kunnen plaatsvinden en dat dienst doet als testcentrum voor onszelf én de klanten. Vanuit een professionele studio kunnen we ook online demonstraties en webinars geven en onze klanten live ondersteunen om hun vragen te beantwoorden”, stelt sales manager Wim van de Langemeen. “Onze organisatie steunt op specialisten met een focus op één vakgebied (verspaning, PBM’s, meettechniek, automatisering….). Klanten kunnen hun vragen dan ook steeds bij de juiste specialist voorleggen en zo direct een antwoord of oplossing krijgen.” 

De GARANT glijslijpmachine GMT35 is uitgerust met een deelbare trog, zodat processen parallel uitgevoerd kunnen worden of kwetsbare werkstukken afzonderlijk behandeld kunnen worden.

Extra aandacht voor diepgatboren

Uiteraard blijft Hoffmann Group ook investeren in het assortiment. Met GARANT Master Steel DEEP biedt de fabrikant een serie diepgatboren voor de bewerking van staal, roestvast staal en gietijzer. In vergelijking met gelijkaardige producten is het verspaningsvolume tot wel 30% groter, ligt de stabiliteit meer dan 70% hoger, en dat in combinatie met een standtijd die drie keer zolang is.

Deze unieke voordelen zijn het resultaat van een doordacht concept. “Rechte hoofdsnijkanten reduceren de snijkrachten en een geoptimaliseerde puntgeometrie garandeert een betere spaanbreuk. De inwendige koeling wordt enkel in het kopgebied in spiraalvorm uitgevoerd, waardoor in het boorlichaam een ongelijke spoed van de spaangroeven met een adaptieve spiraalhoek tussen 30° en 15° mogelijk is. Een gepatenteerde boorgeleiding met geleidingsringen en een extra geleidingsfase reduceert de trillingen. De boorpunt wordt immers dankzij die ringen doelgericht met koelvloeistof omspoeld, waardoor het bewerkingsgebied niet oververhit geraakt. De coating van de boorpunt en de gepolijste spaanvoegen resulteren in een nog betere spaanafvoer”, licht de sales manager toe. “De solide kern uit gesinterd hardmetaalsubstraat en de extreem slijtvaste en hittebestendige TiAIN-multilayer coating staan garant voor de verhoogde stabiliteit en de uitstekende standtijd.” 

De GARANT Master Steel DEEP diepgatboor: in vergelijking met gelijkaardige producten is het verspaningsvolume 30% groter, ligt de stabiliteit meer dan 70% hoger en is de standtijd drie keer zo lang.

Compacte glijslijpmachine in de kijker

Een andere blikvanger is de compacte, mobiele GARANT GMT35 voor het automatisch afbramen, polijsten, uitslijpen en reinigen van kleine en middelgrote series uit metaal en kunststof. Deze geluidsarme glijslijpmachine wordt gekenmerkt door een krachtige motor en een staal­trog van 35 l met een polyurethaan coating van 15 mm aan de binnenzijde. Aangezien deze trog deelbaar is, kunnen verschillende processen parallel uitgevoerd worden of kwetsbare werkstukken afzonderlijk behandeld worden. 

Verder omvat deze unit onder meer een groot waterreservoir (45 l) voor natbewerking, een scheidingsstation voor automatische scheiding van werkstuk en schuurmedium, en een ­intuïtieve bediening via touchscreen. Hoffmann Group ondersteunt ook hier de klanten maximaal en voert zelf testen uit waarbij machine en slijpchips perfect op elkaar afgestemd worden om het gewenste resultaat te bekomen.

Met GARANT Automation biedt Hoffmann Group ook een gerobotiseerde oplossing voor het automatische be- en ontladen van draai-, frees- en bewerkingscentra. HOFFMANN5 Het GARANT Automation Beladingssyteem is uitgerust met een compacte, lichte en dynamische Nachi MZ12 robotarm met een laadvermogen tot 12 kg.

Efficiënter produceren, zelfs onbemand

Nieuw bij Hoffmann Group in Nederland is het thema automatisering. De firma introduceert immers het GARANT Automation Beladings­systeem, dat bepaalde routinetaken op de werkvloer kan overnemen om bestellingen sneller en efficiënter te verwerken, zelfs onbemand. 

“Onze R&D-afdeling startte vanaf een robuust gepoedercoat basisframe met een draagvermogen tot 300 kg, waarop een compacte, lichtgewicht robotarm MZ12 van Nachi met een laadvermogen van maximaal 12 kg en een nauwkeurigheid van 0,04 mm gemonteerd werd. Deze robot kan uitgerust worden met verschillende SCHUNK grijpers, die dankzij de snelwisselkoppeling op een paar seconden tijd geïnstalleerd worden. Een Human Machine Interface (HMI) zorgt voor een maximale connectiviteit en een eenvoudige bediening. Voor de veiligheid van de operatoren werd onder meer een veiligheidszone-laserscanner geïntegreerd”, sluit van de Langemeen af. “GARANT Automation is leverbaar in een Basic model voor CNC-draaibanken met hoofdspindel, en een Basic Plus versie met meer functio­naliteiten voor koppeling aan draai-, frees- en bewerkingscentra met maximaal twee laadpunten. Dankzij onze ICONIC-pakketten kan deze versie trouwens aan de individuele wensen van de klant aangepast worden.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details