Platform voor de metaalverwerkende industrie
Kwaliteit en maatwerk voor de metaalverwerkende industrie

Kwaliteit en maatwerk voor de metaalverwerkende industrie

Specialisten uit de metaalverwerkende industrie weten dat er grote kwaliteitsverschillen bestaan tussen verschillende types van staal, rvs en aluminium. Door te kiezen voor hoogwaardige metaalsoorten met uitzonderlijke prestaties kan de verwerking vaak een stuk efficiënter gebeuren en bespaar je heel wat kosten.

Sinds de oprichting in 1944 is IMS Belgium uitgegroeid tot een toonaangevende distributeur van hoogwaardige kwaliteitsproducten zoals staal, rvs en aluminium. Sinds 2015 behoort het bedrijf tot de IMS Group die vertegenwoordigd is in tien Europese landen en beschikt over 47 distributiecentra met in totaal ongeveer 1.700 medewerkers. Klanten van IMS Belgium kunnen dus terugvallen op een grote internationale groep met erkende expertise in verschillende markten.

Kwaliteit en maatwerk voor de metaalverwerkende industrie

Prodec®, het roestvast stafstaal van Outokumpu, staat in de sector bekend als het best verspaanbare rvs op de markt.

 

Uitgebreid gamma aan hoogwaardige materialen

Voor de verspanende industrie heeft IMS Belgium zeer uitgebreide mogelijkheden met diverse kwaliteiten staf en machinebuis uit voorraad, en in het bijzonder kwaliteiten als Prodec® rvs, aluminium 6026, blankstaal S355 IM, ETG® en HSX®. Prodec®, het superieur verspaanbare roestvast stafstaal van Outokumpu, staat in de sector bekend als het best verspaanbare rvs op de markt. Hiermee kunnen kostenbesparingen tot ruim 50% per component gerealiseerd worden. IMS Belgium levert een ruim gamma Prodec® materialen uit voorraad: rond 6 mm tot 90 mm en zeskant 10 mm tot 41 mm, in verschillende kwaliteiten. Andere afmetingen en vormen, zoals vierkant en plat, en andere kwaliteiten zijn verkrijgbaar op aanvraag. ETG® en HSX® zijn de high performance staalsoorten van Steeltec. Naast de verbeterde verspaanbaarheid onderscheiden deze staalsoorten zich door hun uitzonderlijke treksterkte. Deze materialen laten toe om met een kleinere diameter een lichtere constructie te ontwikkelen met minimaal gelijke sterkte als conventionele staalsoorten.

Kwaliteit en maatwerk voor de metaalverwerkende industrie

De productie-eenheid in Roosendaal beschikt over een gloednieuwe zaagautomaat die heel snel diameters tot 560 mm zaagt met de hoogste nauwkeurigheid.

 

Maatwerk voor kleine en grote orders

Niet alleen hun uitgebreid aanbod, maar ook het kwalitatief maatwerk onderscheidt IMS Belgium van andere metaaldistributeurs. De productie-eenheid in Roosendaal, opgericht in 2018, is volledig gericht op het afleveren van grote orders op afroep, en dit specifiek voor op maat gezaagde stukken. Het atelier beschikt dan ook over een gloednieuwe zaagautomaat die heel snel diameters tot 560 mm zaagt met de hoogste nauwkeurigheid. Dankzij een meerspaninrichting kunnen meerdere lengtes materiaal naast elkaar worden gezaagd. Dit alles resulteert in een verdubbeling van de zaagcapaciteit, waarmee IMS Belgium opnieuw helemaal klaar is voor een verdere groei.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details