Platform voor de metaalverwerkende industrie
Korte levertermijnen mogelijk dankzij naadloze flow in lasersnijden

Korte levertermijnen mogelijk dankzij naadloze flow in lasersnijden

Online is de toekomst, ook voor wie nood heeft aan feilloos gesneden metalen onderdelen. Thyssenkrupp Materials Belgium Division Laser Works mag zich daar pionier in noemen. Een state-of-the-art machinepark zorgt ervoor dat het bedrijf uit Merelbeke zijn beloftes in levertijden kan waarmaken. Voor het lasersnij- en plooiwerk kiest het resoluut voor de technologie van Bystronic. Top in materiaal bewerken, nog beter in het creëren van een naadloze flow.

Bystronic

Olivier Goubau (links) en Peter Buggenhout: “Elke Bystronic die hier al aan de slag geweest is, heeft zich bewezen als bijzonder betrouwbaar. Als er toch problemen zijn, kunnen we terugvallen op een uitstekende ondersteuning.”

 

Thyssenkrupp Materials Belgium Division Laser Works opereert sinds 1991 als toeleverancier in het lasersnijden van buis en plaat. Daarnaast staat het in voor het snijwerk aan de trapliften van thyssenkrupp die over de hele wereld naam en faam genieten. “Onze sterkte komt vanuit ons teamwerk. Enerzijds de vakbekwame mensen achter de machines die hier in drie shiften werken, anderzijds de state-of-the art technologie die in het hart van het machinepark schuilgaat. De synergie tussen beiden is wat ons in staat stelt om op korte termijn zo een kwaliteit te leveren”, vertelt Olivier Goubau, product manager Laser Cutting. “Voor de trapliften bijvoorbeeld krijgen wij het snijwerk gedaan in 22 uur. waarna het rechtstreeks naar de klant kan vertrekken. Dan moet je naadloos en foutloos kunnen werken.”

Bystronic

Enkele jaren geleden deed de eerste fiberlasersnijmachine zijn intrede. Goubau ziet de technologie een inhaalbeweging maken ten opzichte van CO2-laser.

 

Software steekt er bovenuit

Cruciaal om alle processen tot een naadloos geheel samen te smelten is software. “Via onze webshop kunnen klanten in 2 minuten laserwerk bestellen. Een online portaal kan enkel maar nuttig zijn, als je het met eenzelfde efficiëntie kan afleveren aan de andere kant. Een ERP-pakket is daarin onontbeerlijk, maar ook de productie moet kunnen aangestuurd worden.” Dankzij Bysoft7, de software van Bystronic loopt dat op wieltjes.
“De snijtechnologie van Bystronic is top en met de bijhorende software maken ze nog meer het verschil met concurrenten. Vergelijk het met Apple. De software is zo intuïtief dat de voordelen er bovenuit steken. Een nieuwe plooier kan ik hier met een gerust gemoed na een halfuur opleiding alleen laten werken. Zo gebruiksvriendelijk is ze. De software vertaalt de 3D-tekeningen van klanten, of ze nu in .dwg, .dxf of .step zijn opgeladen, automatisch naar een CNC-programma en verzamelt ze in een efficiënte nesting. We willen daarbij niet elke cm² plaat benutten maar een gezonde afweging maken tussen de prijs van het materiaal en de kostprijs van het uitsorteren”, aldus Goubau.

Bystronic

Voor de trapliften bijvoorbeeld krijgt thyssenkrupp Materials Belgium Division Laser Works het snijwerk gedaan in 22 uur. Dan moet je naadloos en foutloos kunnen werken.

 

Altijd het peloton voor

De samenwerking tussen thyssenkrupp Materials Belgium Division Laser Works en Bystronic dateert al van 1992. “Intussen is onze productievloer hier uitgegroeid tot een kleine showroom voor hen”, vertelt Goubau met een knipoog. “Het begon met een lasersnijmachine die zowel platen als profielen feilloos kon snijden. De stijgende vraag resulteerde al snel in twee aparte machines en zo is de bal blijven rollen. Voor elke investering gaan we nochtans de markt op om te vergelijken. Dankzij Bystronic was ons machinepark altijd het peloton voor. De intense samenwerking heeft ons zeker geen windeieren gelegd.” Enkele jaren geleden deed de eerste fiberlasersnijmachine zijn intrede. Goubau ziet de technologie een inhaalbeweging maken ten opzichte van CO2-laser. In de toekomst zouden er dus nog kunnen volgen. “De snijkwaliteit in dikkere materialen gaat er enorm op vooruit. Het mooie aan Bystronic en sales manager Peter Buggenhout, is dat ze echt met ons meedenken. Bijvoorbeeld hoe een grotere fiberlaser, hier twee CO2-lasers kan vervangen en hoe dat winst kan opleveren qua ruimte en investeringen.”

Bystronic

De samenwerking tussen thyssenkrupp Materials Belgium Division Laser Works en Bystronic dateert al van 1992.

 

Uitstekende service

Daarnaast is Goubau enorm te spreken over de service. “De eerste jaren verliep dat vanuit Zwitserland, nu vanuit Nederland. Elke machine van Bystronic die hier al aan de slag geweest is, heeft zich bewezen als bijzonder betrouwbaar. Als er toch problemen zijn, kunnen we echter terugvallen op een uitstekende ondersteuning. Door de sterkte van hun team, kunnen ze de meeste problemen van op afstand oplossen. Maar als het nodig is, staat er ook iemand binnen de kortste keren bij ons. Op Bystronic kunnen we altijd rekenen.”    

Bystronic

“Een nieuwe plooier kan ik hier met een gerust gemoed na een halfuur opleiding alleen laten werken. Zo gebruiksvriendelijk is de software.”

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details