Platform voor de metaalverwerkende industrie
Klemtoon ligt meer dan ooit op volledige ontzorging van klant
Dit team van monteurs heeft de technische bagage om machines op de werkvloer te monteren en uit te lijnen.

Klemtoon ligt meer dan ooit op volledige ontzorging van klant

De Jan van Dam Group blijft zijn dienstverlening uitbreiden. De firma bestaat uit twee bedrijven: Jan van Dam Machine Transport voor wegtransport en Jan van Dam Global Machine Logistics (GML) voor zeevracht en luchttransport. Ze staan niet alleen in voor het transport van machines en productielijnen, maar ook voor douane-afhandeling, opslag, verpakking, demontage en montage. Vandaag gaat de specialist nog een stap verder om zijn klanten volledig te ontzorgen: hij schakelt eigen technisch geschoolde monteurs in om de mechanische installatie uit te voeren en eventueel robots en andere automatiseringsoplossingen aan machines te koppelen. 

Jan van Dam kreeg steeds vaker de vraag van de klanten of het bedrijf naast het transport ook de mechanische installatie van machines en productielijnen erbij kon nemen.

Bedrijven doen een beroep op een externe partner voor industriële verhuizingen, leveringen van machines uit een fabriek of de tijdelijke opslag van systemen. Dat is soms om de hoek, maar toch vaker verder weg, tot zelfs aan de andere kant van de wereld. De Jan van Dam Group biedt een totaalconcept voor machinetransport en heeft door de jaren heen een sterke reputatie opgebouwd bij klanten in de meest uiteenlopende sectoren, zoals de machinebouw, de metaalbewerking, de staalbouw, de industrie, de techniek, maar ook de voedingsindustrie en civiele toepassingen. 

“We streven naar langetermijnrelaties, gebaseerd op een kwalitatieve en betrouwbare afhandeling van complete projecten, met andere woorden de volledige ontzorging van de klanten”, vertelt sales manager Kasper Kraan. “Neem bijvoorbeeld overzeese transporten. Als je de diverse fasen van zo’n transport door verschillende partners laat uitvoeren, ontstaat heel wat papierwerk. Jan van Dam neemt het volledige transporttraject voor zijn rekening.” 

De mechanische installatie van machines en productielijnen moet tot in de kleinste details nauwkeurig gebeuren, zodat de productie nadien vlot kan verlopen.

“We voeren echter veel meer uit dan alleen maar het transport. Klanten kunnen bij ons terecht voor het in- en uitpakken, zelfs de demontage en montage van machines en volledige productielijnen. Verder zijn we ook gespecialiseerd in de volledige afhandeling van containerzendingen: strippen of stuffen, uitpakken of verpakken van goederen, inclusief het transport van alle mogelijke containers. We regelen zelfs alle douane- en fiscale formaliteiten, en beschikken over verschillende ruimtes voor tijdelijke opslag in Oudewater, in het Rotterdamse havengebied en in Bergen-op-Zoom.” Dat zijn de drie vestigingen van de groep.

Dienstverlening nog uitgebreid

Voor al deze taken kan de Jan van Dam Group rekenen op een team van ervaren en enthousiaste medewerkers en beschikt de firma over de meest vooruitstrevende wagens en technieken voor het transporteren, laden en lossen van machines. Zulke projecten kunnen immers echt wel een complex verhaal zijn. 

“We willen echter nog een stap verder gaan om onze klanten te dienen. We kunnen bijvoorbeeld productielijnen helemaal opbouwen, samen met een van de monteurs van de klant of zelfs volledig alleen. We krijgen immers steeds vaker de vraag of we de mechanische installatie van machines of productielijnen erbij kunnen nemen. We stellen ook vast dat steeds meer bedrijven de stap naar automatisering zetten. Daarom monteren we nu ook robots en andere automatiseringssystemen aan machines.” 

De monteur meet de volledige installatie op, waarna ze gedemonteerd en verhuisd wordt. Op de nieuwe locatie wordt ze door dezelfde monteur weer gemonteerd en uitgelijnd.

“Neem nu een installatie met een lasrobot. Dan meet onze monteur de volledige installatie op, demonteert de machine en verhuist die. Op de nieuwe locatie wordt de machine door dezelfde monteur weer gemonteerd en uitgelijnd. De klant hoeft zich dan enkel nog met de software voor de sturing bezig te houden”, licht Kasper Kraan toe. “We beschikken vandaag over een team van monteurs die deze dienstverlening kunnen verzorgen. We willen deze service echter verder uitbreiden en zoeken daarom geschikte mensen om ons team te versterken. Een zekere technische bagage is vereist, maar we zorgen uiteraard zelf ook voor een verdere opleiding.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details