Platform voor de metaalverwerkende industrie
Klein maar krachtig: nieuwe generatie metaalbewerkingsmachines
De FT-150 FIBER kan meerdere bewerkingen in één machine uitvoeren, waaronder snijden, boren, thermisch boren en draadtappen.

Klein maar krachtig: nieuwe generatie metaalbewerkingsmachines

Met de de VARIAXIS C-600 heeft de Japanse specialist in metaalbewerking een uiterst nauwkeurig vijfassig simultaan bewerkingscentrum ­gelanceerd, geschikt voor een breed scala aan sectoren zoals de luchtvaart en auto-industrie. De C600 wordt aangeboden aan een zeer aantrekkelijke prijs om een kostefficiënte performante vijfassige oplossing te bieden. Daarnaast is er de FT-150 FIBER compacte buizenlaser die uitblinkt met een bijzonder ergonomisch ontwerp, nauwkeurig snedes en een enorme veelzijdigheid aan bewerkingen.

De VARIAXIS C-600 werpt zich op als de volgende generatie compacte vijfassige bewerkingscentra. De machine wordt gekenmerkt door zijn grote dynamiek, zonder compromissen te sluiten op vlak van stijfheid. De compacte machine, die werkstukken tot Ø 730 mm x 450 mm met een gewicht tot 500 kg kan bewerken, werd ontworpen met een groot werkbereik en een constructie van hoge stijfheid met een volledig ondersteunde kantelbare draaitafel van Ø 600 mm en roller gear cam op de B- en de C-assen. Uitzonderlijke prestaties aan een ijlgang van 42 m/minuut in de X-, Y- en Z-as, en een gereedschapswisseltijd (spaan-tot-spaan) van slechts 4,5 sec. verminderen de niet-snijtijd voor kortere cyclustijden. De nieuwe VARIAXIS heeft daarenboven een grote range van opties die het gebruikers mogelijk maakt de C-600 af te stemmen op hun specifieke applicatie.

De VARIAXIS C-600 werpt zich op als de volgende generatie compacte vijfassige bewerkingscentra.

Vier verschillende spillen

De spillen variëren van een 12.000 tpm standaard, tot een high-torque spil van 15.000 tpm of een 18.000 toeren spil en een high-torque spil  aan 20.000 tpm. Daarenboven heeft de nieuwe VARIAXIS standaard een 30 stuks-gereedschapsmagazijn, volledig uitgerust met een automatische dubbele arm gereedschapswisselaar waardoor de gereedschapswisseltijd drastisch verminderd wordt. Daarnaast zijn ook 60, 90 en 120 stuks-gereedschapsmagazijnen optioneel verkrijgbaar. Naast zijn optimale toegankelijkheid en ergonomie biedt de VARIAXIS C-600 veel automatiseringsfuncties, zoals MPP en ­PALLETECH. ­Automatiseringsintegratie wordt verder uit­gebreid met de nieuwe Smooth RCC (Robot Cell Controller) met bijkomstige mogelijk­heden, zoals het aansturen van de robot voor het laden en lossen van gereedschappen en ­klauwen, terwijl de Robot Setup Assist het mogelijk maakt om op de machine een robotprogramma te creëren. 

De FT-150 FIBER is specifiek ontwikkeld voor het snel snijden van grote hoeveelheden buizen en profielen met kleine en middelgrote diameter.

FT-150 FIBER: compacte buizenlaser

Ook in plaatbewerking blijft Mazak de grenzen verleggen. Een mooi voorbeeld daarvan is de FT-150 FIBER buizenlaser die dit jaar gelanceerd werd. De machine is specifiek ontwikkeld voor het snel snijden van grote hoeveelheden buizen en profielen met kleine en middelgrote dia­meter. De compacte buizenlaser profiteert van een ergonomisch ontwerp waarbij de bedieningsruimte, het laadstation en het los­station zich allemaal aan dezelfde kant bevinden. Uitgerust met een 2.0 kW of 3.0 kW fiber resonator kan de FT-150 FIBER afzonderlijke werkstukken bewerken met een lengte van 6.500 mm, gewicht van 150 kg en een maximale buisdiameter van 152,4 mm. Er zijn ook opties beschikbaar van 80 mm en 180 kg. De unieke extra U-as beweegt de 3D-snijkop over een afstand van 80mm zonder dat de buis beweegt en zorgt voor ultrahoge snijsnelheden, de 3D-snijkop maakt dan weer nauwkeurig versteksnijden mogelijk.

Meerdere bewerkingen in één machine

De FT-150 FIBER kan meerdere bewerkingen in één machine uitvoeren, waaronder snijden, boren, thermisch boren en draadtappen. Hierdoor wordt de globale bewerkingstijd aanzienlijk verkort – ‘done-in-one’. Bovendien levert de fiberlaser hoge snijsnelheden, samen met de hogesnelheidsaanvoer, de hoge acceleratie­snelheid en de snelle spankopindexering. Dankzij de bundellader met 4 ton laad­capaciteit, die automatisch grond­stoffen kan laden voor continu gebruik, wordt de productiviteit verder verbeterd. De FT-150 FIBER kan ook werkstukken op verschillende manieren lossen, van standaardoplossingen tot automatische sorteersystemen voor de efficiënte productie van grote partijen en meerdelige modellen. De machine is in staat om afgewerkte onder­delen met een lengte tot 3.000 mm (een optie van 4.500 mm is ook beschikbaar) te lossen in onderdelen­bakken of via een optionele transportband. Het sorteersysteem kan kleine, middelgrote en grote afgewerkte onderdelen in vier verschillende gebieden sorteren en lossen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details