Platform voor de metaalverwerkende industrie
Klaar voor een nieuw tijdperk in 2D-lasersnijtechnologie: nog sneller, ­betrouwbaarder en nauwkeuriger
De nieuwe Laser Genius+ 2D fiberlasersnijmachine van Prima Power.

Klaar voor een nieuw tijdperk in 2D-lasersnijtechnologie: nog sneller, ­betrouwbaarder en nauwkeuriger

Zo introduceert Prima Power met de Laser Genius+ een 2D-fiberlasersnijmachine die de lat op het vlak van snelheid, betrouwbaarheid en nauwkeurigheid nog maar eens hoger legt. 

Prima Power is al meer dan veertig jaar gespecialiseerd in de ont­wikkeling en productie van hoogwaardige laser- en plaat­bewerkingsmachines. “We luisteren steeds naar de behoeften in de markt en zetten die trends dan om in innovatieve oplossingen. Zo merken we dat klanten vandaag nog veeleisender geworden zijn op verschillende vlakken: prestaties, kwaliteit, efficiëntie, gebruiks­gemak, automatisering en intelligentie”, zegt senior sales manager Benelux Lieven Louagie. “Daarom breiden we ons assortiment van 2D-fiberlasermachines uit met de Laser Genius+. Met een snelheid van 180 m/min is deze innovatie één van de snelste en meest productieve systemen op de markt. Bovendien is het ontworpen om de beschikbare laserkracht optimaal te benutten.”

De Laser Genuis+ kan gekoppeld worden met de Compact Server voor een onbemande productie gedurende korte periodes.

Krachtig, maar toch compact

De Laser Genius+ is leverbaar in drie afmetingen – 1.530, 2.040 en 2.060 mm – en kan uitgerust worden met een laserbron tussen 2 en 15 kW. Met dit systeem houdt Prima Power het complete laserproces onder controle en garandeert de specialist in lasersnijtechnologie een maximale kwaliteit en betrouwbaarheid, onafhankelijk van de gebruikte laserbron. Om de cyclustijden te verkorten, is een uitstekende verhouding tussen de robuustheid van de behuizing en het gewicht van de bewegende massa van belang. Precies daardoor kan de Laser Genius+ op elk moment elk grammetje kracht eruit te persen. De nieuwe fiberlaserkop resulteert in een uitstekende snijkwaliteit bij alle materialen. Hij is ontworpen om de hitte, nodig om dikke platen te smelten, optimaal te beheren en toch koud en schoon te blijven, dankzij sensoren die het snijproces in real-time actief sturen, een hermetisch geïsoleerde optiek, vereenvoudigde mechanica en een uiterst efficiënt rookafzuigsysteem.

Unieke lay-out

“Een andere belangrijke troef is de unieke lay-out. We hebben altijd al veel aandacht besteed aan de toegankelijkheid van onze machines, maar bij deze Laser Genius+ gaan we nog een stapje verder. De cabine is beschikbaar met grote schuifdeuren die aan de rechter- of linkerkant, zelfs aan beide kanten, geplaatst kunnen worden”, vult de senior sales manager aan. “Dit uiterst compacte plug-and-play systeem met 24” screen en zeer snelle installatietijden wordt gekenmerkt door een eenvoudige lay-out, waarbij alle technieken in één specifieke module, gescheiden van de werkruimte, gecombineerd worden. De symmetrische en omkeerbare opbouw zorgt ervoor dat deze lasersnijmachine in elke productieomgeving past zonder de logistieke stromen te beperken. Ondanks de compactheid heeft dit systeem toch een groter bereik dan andere 2D-systemen op de markt. Zo heeft de Laser Genius+ 1530 bijvoorbeeld een bereik van 3.150 mm, 1.600 mm en 150 mm op respectievelijk X-, Y- en Z-as, terwijl de 2040 versie een bereik heeft van 4.320 mm (X), 2.200 mm (Y) en 150 mm (Z).”

Deze snijmachine heeft een symmetrisch en omkeerbaar design, waardoor ze eenvoudig in elke productieomgeving geïntegreerd kan worden.

Slimme technologie

Laser Genius+ is de slimste machine die Prima Power ooit geproduceerd heeft. Ze kan eenvoudig aan de andere systemen op de werkvloer gekoppeld worden en in de software voor de sturing van de productie geïntegreerd worden, wat de efficiëntie en productiviteit optimaliseert. “We integreerden ook specifieke functies om de werking van de machine continu te volgen. Zo wordt met LISA (Light Intensity System Analyser) in real-time gecontroleerd of de procesparameters correct functioneren en kan men met de Check Optics functie het onderhoud van het beschermglas beheren en zo stilstand tot een minimum beperken. Optioneel kunnen Tech Suites toegevoegd worden, die zorgen voor een verdere verkorting van de cyclustijden en tegelijk een superieure kwaliteit bieden, dankzij het intelligente beheer van de kopbewegingen en de doorsteek- en snijparameters. De nieuwe automatische nozzlewisselaar heeft twintig stations, waardoor er altijd een geschikte nozzle beschikbaar is”, verduidelijkt Louagie. “Deze lasersnijmachine is ook ontwikkeld op basis van het concept van het Internet of Things vanuit een SAAS-perspectief (Software As A Service).   

Zo wordt data over de werking van de machine verzameld en op een gecertificeerde cloud geplaatst. Die informatie gebruiken onze technici om via de Remote Care webapplicatie het functioneren van machines te monitoren en klanten suggesties te geven om de productie te verbeteren en eventuele onverwachte problemen te helpen oplossen.”

Onbemand produceren

Deze 2D-fiberlasersnijmachine is geschikt voor een onbemande productie, 24 op 24 en 7 op 7. Zo wordt het systeem standaard geleverd met een automatische, volledig elektrische palletwisselaar. Het kan bovendien gemakkelijk gecombineerd worden met de automatiseringssystemen van Prima Power om de stromen van materiaal en bewerkte onderdelen (laden, lossen, picken, stapelen en opslaan) te automatiseren en de productiviteit verder te verhogen. “Onze Compact Server is geschikt voor een onbemande productie van seriematig werk gedurende korte periodes. Als een derde pallet toegevoegd wordt, kan er zowel manueel als via de automatisering beladen en ontladen worden, waardoor de flexibiliteit verhoogd wordt”, sluit Louagie af. “Een Combo Tower Laser, beschikbaar met één of twee multifunctionele en configureerbare torens, vormt een optimale oplossing voor de productie van kleine en middelgrote series. Night Train, tot slot, is een flexibel productiesysteem, dat het volledige productieproces in één stap automatiseert, van planning tot productierapportage, ideaal voor 24/7 productie.”

Conclusie

Eén ding is duidelijk: de systemen uit de Laser Genius+ reeks omvatten alle gekende sterke troeven van de Prima Power machines. Ze werden echter nog verder geperfectioneerd en nog beter afgestemd op de huidige behoeften van de klanten. Deze 2D-fiberlasersnijmachines scoren hoog op het vlak van productiviteit, kwaliteit en efficiëntie, terwijl ook een unieke ergonomie en een maximaal gebruiksgemak voor de operator gegarandeerd worden.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details