Platform voor de metaalverwerkende industrie
Katalysator voor vernieuwde groei
EuroBLECH, de internationale vakbeurs voor de plaatbewerking, trekt traditioneel een hoog aantal besluitvormers en koopkrachtige bezoekers aan.

Katalysator voor vernieuwde groei

Van 25 tot en met 28 oktober is de Hannover Messe dé ontmoetingsplaats voor wie op zoek is naar innovatieve productieoplossingen voor plaatbewerking. Eindelijk kan organisator Mack Brooks Exhibitions opnieuw een live editie van de internationale vakbeurs EuroBLECH voorstellen. Meer dan 1.300 exposanten uit 39 landen hebben hun deelname bevestigd, goed voor een beursoppervlakte van meer dan 88.000 m². De organisatie voegt voor het eerst een negende hal toe, met focus op verbindingstechnieken, een van de belangrijkste groeisegmenten, zeker als het gaat om de ontwikkeling en productie van elektrische voertuigen.

Evelyn Warwick, event director van EuroBLECH bij Mack Brooks Exhibitions valt met de deur in huis: “Na de verplichte onderbreking heerst nu een gevoel van verlossing en opwinding in de industrie. De laatste live-editie van EuroBLECH dateert al van vier jaar geleden, en de beurs van oktober wordt dan ook door de markt beschouwd als een welgekomen update voor de volledige sector van de plaatbewerking. Deze internationale vakbeurs was altijd al hét trefpunt waar alles en iedereen uit de industrie samenkomt, maar deze editie wordt extra belangrijk als een booster voor een vernieuwde groei.”

Een face-to-face gesprek is nog steeds de beste manier om contacten te leggen en producten te presenteren.

A smarter future

Behoudens nieuwe externe factoren blijft de EuroBLECH ook in de toekomst een tweejaarlijks evenement. Het motto voor deze editie luidt: ‘Your gateway to a smarter future’. Exposanten zullen dan ook alles presenteren wat ze te bieden hebben om het productieproces met betrekking tot de plaatbewerking te optimaliseren, te innoveren en te digitaliseren. 

De vakbeurs zet de volledige sector van de plaatbewerking voor de productie van prototypes, componenten en eindproducten in de kijker. Bezoekers kunnen er terecht voor machines, gereedschappen en IT-oplossingen voor snijden, plooien en vervormen, verbinden, lassen en lijmen, oppervlaktebehandeling en afwerking, proces- en kwaliteitscontrole, machineonderdelen en –componenten, CAD/CAM/CIM-systemen, magazijn- en bedrijfsinrichting, recycling van materialen en andere processen voor het produceren van platen, buizen, profielen, hybride oplossingen en andere structuren. 

EuroBLECH 2022 vult de hallen 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 26 en 27 van de Hannover Messe. In hal 26 – de ‘nieuwe’ negende hal – ligt de klemtoon op verbindingstechniek, maar ook specialisten in oppervlaktebehandeling en gereedschappen – vroeger in hal 13 – krijgen er een nieuwe locatie. De exposanten zijn uiteenlopend, van innovatieve start-ups over kleine en middelgrote ondernemingen tot grote internationale spelers. Ze komen van overal ter wereld, met een klemtoon op Duitsland, Italië, Turkije, Zwitserland, China, Nederland, Spanje, België, Polen en Frankrijk.

Exposanten van overal ter wereld demonstreren hun nieuwste innovatieve ontwikkelingen.

Live demonstraties en wereldprimeurs

Net als in alle voorgaande edities kunnen bezoekers opnieuw uitkijken naar talrijke live demonstraties en technologische wereld­primeurs.   

Op de verschillende beursstanden zullen innovatieve machines gedemonstreerd worden, waardoor de bezoekers met de specialisten op de stand de mogelijke voordelen voor hun productieproces kunnen bespreken. 

“We kijken vol verwachting uit naar de schwung en het enthousiasme op de beursvloer”, zegt Evelyn Warwick. “Uiteindelijk kan niets de menselijke interactie verslaan. Een face-to-face gesprek, een live demonstratie, een eerste contact – het zijn één voor één belangrijke aspecten om een goede relatie te starten en vertrouwen op te bouwen. We zijn blij dat deze vakbeurs opnieuw een fysiek platform wordt, waar klanten met vooraanstaande leveranciers en innovatieve bedrijven uit de industrie in contact kunnen komen.” 

Net als in alle voorgaande edities kunnen bezoekers opnieuw uitkijken naar talrijke live demonstraties en technologische wereldprimeurs.

Professionele bezoekers

EuroBLECH trekt traditioneel een hoog aantal besluitvormers en koopkrachtige bezoekers aan, die dit jaar meer dan ooit willen investeren in nieuwe technologieën met de focus op groei.In 2018 waren er meer dan 1.500 standhouders en tekenden 56.301 bezoekers present, waaronder aankopers, engineers, productie- en kwaliteitsmanagers en andere technische experts. Die komen uit alle belangrijke sectoren van de industrie: producten van onderdelen, componenten en geassembleerde stukken uit plaatmateriaal, de ferro- en non ferro-metaalproductie en -constructie, de automobielsector, ruimtevaart en scheepsbouw, de mechanische engineering, de bouwsector, verwarming, ventilatie en airconditioning, hernieuwbare energie, consumer electronics, telecommunicatie, precisie-, optische en medische apparatuur, de voedings- en verpakkingsindustrie, en nog meer.    

Praktische informatie

Alle actuele informatie rond EuroBLECH vind je op de website www.euroblech.com.  De beurs vindt plaats in de Hannover Messe, van 25 tot en met 28 oktober, telkens van 9.00 tot 18.00 uur.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details