Platform voor de metaalverwerkende industrie
Juiste temperatuur cruciaal voor productiviteit en efficiëntie mens, machine en gereedschap

Juiste temperatuur cruciaal voor productiviteit en efficiëntie mens, machine en gereedschap

Het aantal warme dagen neemt jaar na jaar toe en ook de gemiddelde temperatuur blijft stijgen. Op piekmomenten moeten metaalverwerkende bedrijven, net als in veel andere sectoren, op zoek naar bijkomende koeling om het comfort voor hun medewerkers op de werkvloer te verzekeren. Bovendien is het voor een optimaal resultaat belangrijk dat machines, werkstukken en gereedschappen tijdens het productieproces tijdig gekoeld worden. Delta-Temp verhuurt mobiele airconditioners, chillers of ijswatermachines, luchtbehandelingskasten en mobiele verwarming voor industriële toepassingen. Naast de ruime vloot aan systemen staat de firma in voor deskundig advies, eigen transport en 24/7 ondersteuning.

Delta-Temp levert de systemen met eigen vrachtwagens op locatie en daar worden ze door erkende koeltechnici geïnstalleerd en opgestart.

 

Delta-Temp is één van de grootste spelers in de Benelux en Duitsland op het vlak van het verhuren van systemen voor tijdelijke comfortkoeling, proceskoeling, klimaatbeheersing en verwarming: mobiele industriële airco’s en systemen voor adiabatische koeling, klimaatregelaars, chillers of ijswatermachines, mobiele luchtbehandelingskasten en verplaatsbare verwarmingstoestellen. De firma installeert de koelsystemen in productieruimtes, in kantooromgevingen of vergaderzalen, in de buitenlucht … en biedt daarvoor ook de nodige accessoires, zoals buffertanks, warmtewisselaars, voedingskabels of externe circulatiepompen, koppelstukken, lucht- en waterslangen …

Airconditioningsystemen en adiabatische koeling

Delta-Temp biedt een ruim assortiment airconditioningsystemen, zoals de watergekoelde plug-and-play split-airconditioners AC 6.7 en de robuuste RFT50 en RFT100 rooftops voor buitenopstelling. “De krachtige en mobiele verdampingskoelers van Breezer en Portacool werken volgens het principe van adiabatische koeling. De ventilator zuigt de warme lucht uit de ruimte aan en blaast deze doorheen een vochtig pad, die de lucht afkoelt. Die koude lucht wordt terug in de ruimte geblazen, waardoor de gevoelsmatige temperatuur in die ruimte afhankelijk van de omstandigheden met 5° C tot 10° C kan dalen”, vertelt Bruno Deneyer, verantwoordelijk voor marketing en communicatie. “Dit type koeling is uiterst efficiënt in ruimtes waar traditionele airco’s te duur of omslachtig zijn. Deze technologie kan immers perfect ingezet worden voor de koeling in die zones van grote werkhallen waar mensen aan het werk zijn. Zo maakt staalgigant Bekaert gebruik van adiabatische koeling in de ruimte waar hekken uit de lakkerij komen en veel stralingswarmte ontstaat.”

Een krachtige en mobiele adiabatische koeler van Breezer.

 

Chillers en luchtbehandelingskasten

De specialist biedt ook mobiele koelmachines, zogenaamde chillers, met een koelvermogensbereik van 25 kW tot 1500 kW. “Deze mobiele koelsystemen zijn uitgerust met een krachtige interne pomp en worden geleverd met elektrische aansluiting en koppelingen voor watertoevoer. Ze worden in de metaalbewerking bijvoorbeeld ingezet voor het koelen van meetsystemen of koelvloeistoffen, maar ook van laserkoppen, lagers of tandwielkasten”, vult productmanager Davy de Smet aan. “De luchtbehandelingskasten, beschikbaar in allerlei versies, zijn uitermate geschikt voor de klimatisatie en temperatuurregeling in gebouwen, productiehallen, opslagruimtes, tenten of bij productieprocessen. In combinatie met de chillers houden ze de temperatuur en luchtvochtigheid binnen op een aangenaam niveau.”

Kwaliteit in product en service

Huren bij Delta-Temp biedt heel wat voordelen. Zo blijft de investering beperkt en kan men gewoon eerst een toestel huren, vooraleer er één aan te kopen (Try & Buy). De firma heeft eigen vestigingen in België en Nederland, net als in Duitsland, waar ook nog eens verschillende servicepartners actief zijn. Kwaliteit van product en service staan centraal. “Onze installaties zijn modulair, waardoor we elk systeem op maat van de toepassing kunnen uitwerken, en de weekcontracten laten de klant toe om heel flexibel de huurtermijn te kiezen”, sluit Deneyer af. “De toestellen worden met onze eigen vrachtwagens aangeleverd en door onze erkende koeltechnici ter plaatse geïnstalleerd en opgestart. Elke unit wordt eerst intern getest, onderhouden en, indien nodig, hersteld. Het aantal defecten blijft dan ook zeer beperkt. Doet er zich toch een probleem voor, dan staan onze mensen 24/7 voor de klant klaar.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details