Platform voor de metaalverwerkende industrie
Investeren in de toekomst met geavanceerde machines
Metaalverwerkend bedrijf Budi heeft onlangs een nieuwe hydraulische plooibank H-Brake 230T van SafanDarley aangeschaft.

Investeren in de toekomst met geavanceerde machines

“Om dit te kunnen realiseren zijn onder meer geavanceerde machines nodig, die klaar zijn voor de toekomst”, stelt financieel manager Jan Mesken.

Budi uit Ooltgensplaat is gespecialiseerd in lasersnijden, watersnijden en CNC-plooien. Het bedrijf groeit en werkt vernieuwend. En daar past een modern machinepark bij. “Onlangs hebben we een nieuwe plooibank aangeschaft”, zegt Mesken. “Onze keuze viel op de hydraulische plooibank H-Brake 230T van SafanDarley. Hij is door alle opties een erg complete machine. Onder meer de buighulp is erg interessant. We hebben regelmatig te maken met zwaar materiaal. De belasting van de operator die erachter staat, is dankzij de buighulp vele malen minder.”

Start-stopsysteem

De machine is uitgerust met een start-stopsysteem. Mesken: “Net als bij een auto die voor een stoplicht staat, schakelt de motor na enige inactiviteit uit. Raak je vervolgens een knopje aan, dan start hij weer op. Dit zorgt voor een enorme energiebesparing en minder slijtage.” 

Een operator aan het werk op de hydraulische plooibank.

Software

De machines van SafanDarley die Budi in gebruik heeft, maken allemaal gebruik van hetzelfde softwarepakket AutoPOL. “Dit is voor ons heel voordelig, niet alleen qua prijs-kwaliteitsverhouding, maar ook qua gemak. Eenmaal onze werkvoorbereiders het besturingsprogramma onder de knie hebben, kunnen ze meerdere machines aansturen. Eén besturingssysteem is bovendien bijzonder handig als de machines met elkaar moeten communiceren.”

Vriendelijk

Budi is al jaren vaste klant van SafanDarley. “Ze leveren een goede prijs-kwaliteitverhouding en degelijke machines. Maar ook hun vriendelijkheid en service vind ik typerend”, stelt Mesken. “Bij storingen bel je ze op en heb je meteen een vriendelijke telefoniste aan de lijn die je doorverbindt. Storingen kunnen ze in de meeste gevallen op afstand verhelpen. Is het probleem groter, dan sturen ze snel een monteur langs. Ook de monteur is altijd ontzettend vriendelijk en denkt mee in functie van ons als klant. Deze eigenschappen dragen enorm bij aan een prettige samenwerking.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details