Platform voor de metaalverwerkende industrie
Innovatieve plaatbewerkingsmachines in de vitrine

Innovatieve plaatbewerkingsmachines in de vitrine

Wat ben je met innovatieve ontwikkelingen als ze de markt niet bereiken? Innovatie en communicatie gaan dan ook hand in hand. Bij Amada hebben ze die boodschap goed begrepen. Naast een continue productontwikkeling zetten ze fors in op marketing met beursdeelnames, demodagen, mediacampagnes, internet en social media. In 2019 introduceerde de Japanse specialist in plaatbewerkingsmachines onder meer de Ventis-3015 AJ en Ensis-3015 RI fiberlasersnijmachines en de EML-2515 AJ elektrische combimachine.

Met de Ventis-3015 AJ presenteerde Amada op de recente Blechexpo de volgende generatie fiberlasersnijtechnologie. Dit systeem wordt gekenmerkt door een unieke laserstraal, Locus BEAM Control (LBC) technologie, die vertrekt vanuit ’s werelds krachtigste fiberenergiebron uit één enkele diodemodule. Daardoor kunnen 4 kW-machines in snelheid zelfs de concurrentie aan van 6 kW en hoger. Door de kwaliteit van de straal kan het gesmolten materiaal rechtstreeks verwijderd worden, wat zorgt voor een verbeterde productiviteit en een lagere kost per onderdeel. De hoge densiteit van deze LBC laserstraal kan bovendien aan de buitenste randen van de kerf benut worden. Zo is er voldoende hitte tot aan de bodem van de snede om alle materiaal te smelten en een volledig slak- en braamvrij resultaat te bekomen. Hierdoor kan men hoge kwaliteiten van rvs en aluminium verwerken, zonder dat er na het snijden bijkomende bewerkingen nodig zijn. In vergelijking met standaardfiberlasersnijden kan er tot 50% verbetering in de kwaliteit van de snijsnede gerealiseerd worden.

De Ensis 3015RI 3 kW is een all-in-one oplossing, uitgerust met Rotary Index (RI) voor het snijden van profielen en buizen.

 

All-in-one oplossing

Amada zette vooral in op nieuwe ontwikkelingen op basis van de eigen Ensis fiber lasertechnologie met de Ensis-3015AJ 9 kW, 6 kW en 3 kW én de Ensis 3015RI 3 kW, een all-in-one oplossing, uitgerust met Rotary Index (RI) voor het snijden van profielen en buizen. De variabele straalaanpassing maakt een vliegende wissel tussen het bewerken van dun en dik materiaal mogelijk. De twee synchroon aangedreven klauwplaten en de nieuwe hoge snelheid Z-as van het RI-systeem verkorten de bewerkingstijden en verhogen de productiviteit. De omstelling van vlakke plaat naar buizen en profielen gebeurt in minder dan twee minuten met een simpele druk op een knop. Deze machine is uitgerust met een palletwisselaar voor de plaatbewerking en een extra werk­pallet voor de buizen en profielen, wat een snelle wissel tussen bewerkingen mogelijk maakt.

De EML-2515AJ combineert Amada’s eigen 3 kW-fiberlaserbron en krachtige elektrische ponscapaciteit van 300 kN.

 

Elektrische combimachine

Amada mag zich terecht pionier in combimachines noemen. Laser-ponscombinaties bieden het beste van twee werelden. De vormvrijheid van lasersnijden wordt gekoppeld aan de snelle en economische werking van een servo-elektrische ponsmachine. De Apelio serie was de eerste combimachine op de markt. De EML-2515AJ is de nieuwste telg binnen de familie van de elektrische combimachines. Deze machine combineert Amada’s eigen 3 kW-fiberlaserbron en krachtige elektrische ponscapaciteit van 300 kN en is uitgerust met een PDC (Punch & Die Changer), die tot 220 ponsstempels en 440 matrijzen kan bevatten. Dankzij de snelle automatische gereedschapswissel worden instel- en stilstandtijden drastisch gereduceerd. Verder omvat de EML-2515AJ een automatische nozzle­wisselaar met vier stations en beschikt de MPT (Multi-Purpose Turret) over een tapeenheid met eveneens vier stations. Indien gewenst, kan deze combimachine met verschillende laad- en ontlaadsystemen uitgebreid worden. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details