Platform voor de metaalverwerkende industrie
Ideale partnerschap draait rond kennis, ervaring en tijdwinst
Niet alleen de werkstukken worden optimaal afgewerkt met de Hoffmann Group gereedschappen, ook de medewerkers worden piekfijn uitgedost met Hoffmann Group werkkledij.

Ideale partnerschap draait rond kennis, ervaring en tijdwinst

Partner. Iemand met wie je iets samen doet, luidt de definitie in Van Dale. Een etiket dat Hoffmann Group volgens Guru Plastics dubbel en dik verdient. Van dag één kon het bedrijf uit Heverlee rekenen op de specialist in gereedschappen, bedrijfsinrichting en pbm’s om het met raad, daad en kwalitatief materiaal bij te staan.

Guru Plastics is sinds 2016 gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van plastic onderdelen voor kleine series en prototypes. Een naam die meteen de lading dekt, want net zoals het een ware goeroe betaamt, deelt het bedrijf uit Heverlee graag zijn expertise met zijn klanten. “Onze kennis en ervaring zijn het vertrekpunt. We pretenderen zeker niet alle wijsheid in pacht te hebben, maar we gaan de klant altijd een economisch correcte oplossing voorstellen. Zelfs als we hem daarvoor naar collega’s moeten doorverwijzen”, vertelt zaakvoerder Nicolas De Jaegere. 

Wat Guru Plastics zo uniek maakt in de markt, is dat het alles in eigen beheer doet. Van de ontwikkeling en de bouw van de matrijs, tot de eerste spuitgiet onderdelen en verdere producties. Metaal en kunststoffen in één atelier, dus. “Het is de enige manier om competitief te blijven ten opzichte van buitenlandse concurrenten. Door alles zelf te doen creëer je marges, efficiëntie en tijdswinst.”

Kevin Pocket, key accountmanager bij Hoffmann Group (links), en Nicolas De Jaegere, zaakvoerder van Guru Plastics: “Tijd is de moeilijkste factor in ondernemen. Met Hoffmann Group als centrale leverancier voor gereedschappen, pbm’s en inrichting moet ik er geen verliezen.”

Naar ISO-certificatie

Een aanpak die zijn vruchten afwerpt. In vijf jaar tijd ging de oppervlakte van het atelier maal vier, om alle orders bij te houden. De grenzen aan de groei zijn zeker nog niet bereikt. “We schatten dat er in België nog voldoende potentieel ligt om onze omzet te verdrievoudigen. De volgende stap wordt het behalen van een ISO 13485 certificaat. Dat zal nog meer deuren openen in de medische sector, waar dit een belangrijke voorwaarde tot samenwerking vormt.” 

Een missie die eigenlijk al bij de start van Guru Plastics in het achterhoofd zat. Kwaliteit drijft boven in de werkplaats. Nauwkeurigheden binnen 1/1000 komen geregeld voor. “Met de juiste mensen, machines en gereedschappen gaat dat vlotter dan ik verwacht had. Onze manier van werken is vanaf dag één zo opgezet, dat we de principes die met deze norm gepaard gaan al in de praktijk brengen. Nu is het een kwestie van ze te borgen in de juiste procedures. Een proces dat we binnen twee jaar zeker afgerond zullen hebben.”

Een mooi voorbeeld van hoe gesmeerd de samen-werking loopt is volgens De Jaegere het grafiet frezen.

Transparantie en ondersteuning

Voor een starter is het echter niet altijd evident om leveranciers te strikken. Iets wat De Jaegere aan den lijve ondervond. Maar het kan ook anders. Dat bewees zijn zoektocht naar de juiste partner voor gereedschapsbeheer. “Ik was al vertrouwd met de kwaliteit van Hoffmann Group, maar ik had nooit gedacht dat een speler van die omvang interesse zou tonen in ons project. Een kans die ik met beide handen greep, want de volledige organisatie achter deze kwalitatieve producten maakt dat ik bijzonder efficiënt kan werken. Van de transparante webshop, de juiste gereedschappen voor de hoogste nauwkeurigheden en de kasten op maat zodat alles zijn plekje heeft, tot de technische ondersteuning van specialisten. Ik hoef bovendien zelf geen enorme voorraad op stock te houden. De producten die ik bestel komen de volgende dag al aan. Tijd is de moeilijkste factor in ondernemen. Met Hoffmann Group als centrale contactpersoon voor gereedschappen, pbm’s en inrichting moet ik er geen verliezen. Dat is zoveel waard.”

Alle kasten werden op op maat ingericht, zodat alles zijn vaste plekje heeft.

Details

Een mooi voorbeeld van hoe gesmeerd de samenwerking loopt is volgens De Jaegere het grafiet frezen. “De bedoeling is om op termijn het zinkvonken zoveel mogelijk te elimineren, omdat het een tijdrovend proces is. Maar dit volledig elimineren is moeilijk. Daarom biedt grafiet frezen een prima alternatief om snel details op elektroden aan te brengen, en het aantal elektrodes te verminderen.” 

Dat het materiaal een stuk goedkoper is, zeker sinds corona, bleek een bijkomende troef. De Jaegere ging bij Hoffmann Group aankloppen. Grafiet frezen is immers een nichedomein. “Dan merk je meteen de kracht van wat Hoffmann Group zo goed doet draaien. Ze beschikken in elk domein over de juiste specialisten, die ons konden aanleren welk materiaal we nodig hebben en wat de aangewezen strategieën zijn. Kennis en ervaring die in geen tijd helemaal tot bij ons in het atelier waren. Dan was het aan ons om ervaring op te doen en het proces nog verder te verfijnen. En de gereedschappen? Ja ook die zijn gewoon uit voorraad meteen leverbaar, waardoor we ze zelf niet op stock moeten houden. Dat soort details houdt ons echt competitief in de markt. Zonder Hoffmann Group zouden we nooit zo efficiënt vooruitgegaan zijn.”   

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details